23 Mart 2026 Pazartesi

20:11   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: GAZETECILIK FAALIYETI, BIRILERININ HOŞUNA GITMEDI DIYE SUÇ OLMAZ   20:10   GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASı ANKARA’DA PROTESTO EDILDI... BIRGÜN YAYıN KOORDINATÖRÜ YAŞAR AYDıN: "İSMAIL ARı’YA HER ŞEYIYLE KEFILIZ"   20:09   İSTANBUL’DA NEVRUZ KUTLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ANKARA BARıŞıN SESINE KULAK VERMELI, YASAL ADıMLAR ATMALıDıR"   15:08   MSB, KATAR’DAKI HELIKOPTER KAZASıNDA ŞEHIT OLANLARıN KIMLIKLERINI AÇıKLADı   14:07   FATIH’TE IKI BINA ÇÖKTÜ... İSTANBUL VALISI DAVUT GÜL: "7 KIŞI GÖÇÜKTEN ÇıKARıLARAK HASTANEYE KALDıRıLDı"   14:04   MSB: KATAR’DA KAZA KıRıMA UĞRAYAN HELIKOPTERDE DÖRT KATAR SILAHLı KUVVETLERI PERSONELI, BIR TSK PERSONELI ILE ASELSAN’A BAĞLı IKI TEKNISYEN ŞEHIT OLDU   19:59   DIYARBAKıR’DA NEVRUZ KUTLAMALARı BAŞLADı... DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: “KÜRTLER ARTıK DEVLETLE MÜNAZARA DEĞIL, MÜZAKERE YAPMAK ISTIYOR”   19:57   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA… CHP’LI ÖZCAN: "MEMLEKETI DAHA BEREKETLI, HUZURLU, YAŞANABILIR BIR YERE GETIRMEK IÇIN KARDEŞLIK RUHUNA IHTIYAÇ VAR"   19:55   RUSYA DEVLET BAŞKANı PUTIN: "RUSYA, İRAN’ıN YANıNDA SADıK BIR DOST VE GÜVENILIR ORTAKTıR"   20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI   20:20   TAYFUN KAHRAMAN’ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “YOK YERE ÇOCUKLUKLARıNDAN NEŞELI BAYRAMLARı BILE ÇALıNAN HERKESE BU ÜLKENIN ADALET BORCU VAR”   21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

Suat Özcağdaş: "Okullarımızdan Atatürk`ü çıkarmanıza izin vermeyeceğiz"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, yeni eğitim-öğretim yılının "Çanakkale`den Gazze`ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temalı açılış dersiyle başlamasına tepki gösterdi. Özçağdaş, "Okullara gönderilen ders planı içeriğinde, tarihsel gerçeklikler çarpıtılmış ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bile isteye eksik bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 8 Eylül 2024 Pazar 18:09   Okunma : 829

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, yeni eğitim-öğretim yılının "Çanakkale`den Gazze`ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temalı açılış dersiyle başlamasına tepki gösterdi. Özçağdaş, "Okullara gönderilen ders planı içeriğinde, tarihsel gerçeklikler çarpıtılmış ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bile isteye eksik bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi açıklama yaptı. Okulların "Çanakkale`den Gazze`ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" açılış dersiyle başlamasına tepki gösteren Özçağdaş, "Okullarımızda `Çanakkale`den Gazze`ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi` temalı ders işlenirken, Gazze`de soykırım yapan İsrail ile ticaret gibi temaslar devam etmektedir. Ülkeyi yönetenlerin İsrail sevdası hiç bitmemiştir" dedi.

"Gazze`de yaşanan insanlık dışı saldırılar çocuklarımıza uygun bir dille anlatılmalı"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e "Atatürk`ü ve Atatürkçülüğü öğretim programlarından ve ders kitaplarından çıkarma çabasına" son verme çağrısı yapan Özçağdaş şunları söyledi:

"Bütün dünya Gazze`de yaşanan soykırımın farkındadır. Orada bir insanlık suçu işlenmektedir. Bu duruma tüm ülke olarak tepki göstermemiz gerekmektedir. Gazze`de yaşanan insanlık dışı saldırılar çocuklarımıza uygun bir dille anlatılmalı ve Filistin ile tarihsel bir kardeşliğimizin olduğu vurgulanmalıdır. Okullarımızda ‘Çanakkale`den Gazze`ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi` temalı ders işlenirken, Gazze`de soykırım yapan İsrail ile ticaret vb. gibi temaslar devam etmektedir. Ülkeyi yönetenlerin İsrail sevdası hiç bitmemiştir. Öte yandan `Çanakkale`den Gazze`ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi` temalı dersin içeriğinde Çanakkale kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e yer verilmemesi düşündürücüdür. Öyle ki, Diyanet İşleri Başkanı Çanakkale Savaşı`nı anarken verdiği hutbelerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün adını geçirmemeye özen göstermektedir. Milli Eğitim Bakanı da bunu bilinçli olarak yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin Milli Eğitim Bakanı, Atatürk düşmanlığından derhal vazgeçmelidir. Bakan, türlü bahanelerle Atatürk`ü ve Atatürkçülüğü öğretim programlarından ve ders kitaplarından çıkarma çabasına son vermelidir. Cumhuriyet sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturan Yusuf Tekin, `Çanakkale`den Gazze`ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi` içerikli ders planında eksik bıraktığı Atatürk vurgusunu yapmalıdır. Bakanlığı bu doğrultuda, çocuklarımıza uygun bir dille barış ve kardeşlik gibi evrensel değerleri de içine alan içerikler hazırlamaya davet ediyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA