12 Ağustos 2026 Çarşamba

10:25   AVRUPA’NıN EN BÜYÜĞÜ BU GECE BELLI OLUYOR! PSG - ASTON VILLA SÜPER KUPA MAÇıNDA TARIHI HAKEM DETAYı   09:26   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU 25. SEZONUNDA REKORA İMZA ATTı! 45 BIN SEYIRCI VE 13 İLÇEDE SANAT RÜZGARı   23:55   TÜRKIYE GıDA ENFLASYONUNDA DÜNYADA 3. SıRADA! CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı PALAMUT SOFRADAKI TEHLIKEYI BÜYÜTEÇ ALTıNA ALDı   16:33   ÖMER ÇELIK’TEN "ÇERÇEVE YASA" DEĞERLENDIRMESI: "BU, TERÖRSÜZ BÖLGEYI ARZULAYAN BÜTÜN KARDEŞ HALKLAR IÇIN YANKı OLUŞTURACAKTıR"   16:31   CEVDET YıLMAZ: 2028’DE KADıNLARıN IŞGÜCÜNE KATıLıMıNı YÜZDE 40’ıN ÜZERINE YÜKSELTMEYI HEDEFLIYORUZ   16:30   KATAR: MEKKE ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASı’Nı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   15:53   CHP MYK YARıN TOPLANACAK   13:52   ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı’NA YÜRÜMEK ISTEYEN MADENCILERE ABLUKA: İŞÇILER AÇ, ÇOCUKLARı EKMEK BEKLIYOR   13:51   FILISTIN BAŞBAKANı ABBAS, TÜRKIYE’YE GELIYOR   13:49   MANSUR YAVAŞ: "EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK’I ÖLÜM YıL DÖNÜMÜNDE RAHMET VE MINNETLE ANıYORUM"   09:06   KOLOMBIYA DEPREMINDE SON DURUM: ÖLÜ SAYıSı 132’YE YÜKSELDI, ARAMA KURTARMA SÜRÜYOR   09:05   VATANDAŞ İSTEDI, EKIPLER HAREKETE GEÇTI: AKDENIZ’DE ALTYAPı ONARıM SEFERBERLIĞI   08:59   TBMM’DEN GEÇTI! İŞTE 12 MADDELIK "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" YASASıNıN TÜM DETAYLARı   08:56   MERSIN’IN TESCILLI LEZZETI DÜNYACA ÜNLÜ MUFFIN’E DÖNÜŞTÜ: HAMZABEYLI’DE MIS GIBI KOKULAR YÜKSELDI!   04:04   CHP’DEN İSTIFA EDEN BELEDIYE BAŞKANı VE 19 MECLIS ÜYESI YENI PARTI’YE GEÇTI   03:49   KOLOMBIYA’DA KÂBUS GECESI! 7,4’LÜK DEPREM ÜLKEYI SALLADı: CAN KAYBı HıZLA ARTıYOR   02:42   BÖLGEDE TÜM DENGELERI DEĞIŞTIREN İMZALAR İTILAF Mı YARATTı? İRAN BÜYÜKELÇILIĞI SESSIZLIĞINI BOZDU!   02:36   TUTUKLU İL BAŞKANı İLKSEN ÖZALPER’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’HAKLı MÜCADELEMIZ DEVAM EDECEK’   01:55   EĞITIM-İŞ’TEN TBMM’DEKI ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE SERT TEPKI: ’SIYASI HESAP UĞRUNA KABUL EDILEMEZ!’   01:24   TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ OYLAMASı TAMAMLANDı! İŞTE PARTI PARTI FIRELER VE TÜM OY DÖKÜMÜ  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin 101. yaşını kutladı


CHP Mersin İl Başkanlığı, partisinin kuruluşunun 101. yılını kutladı. Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İktidarımız yakındır. Bunu çalışarak sağlayacağız. Birlik ve beraberlik içinde sağlayacağız. En küçük bir endişemiz yok. Vatanımızı seviyoruz, milletimizi seviyoruz. Barışı önceliyoruz. İnsan haklarını önceliyoruz. Hukuk devleti diyoruz. Hak, hukuk, adalet diyoruz. Bunu haykırarak söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 9 Eylül 2024 Pazartesi 15:11   Okunma : 586

CHP Mersin İl Başkanlığı, partinin kuruluşunun 101. yılını kutladı. Kutlamalar kapsamında Atatürk ve ismet İnönü Anıtı`na çelenk sunuldu.

“Partimizin tarihi cumhuriyet tarihidir" 

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP`nin Mustafa Kemal Atatürk`ün en büyük iki eserinden biri olduğuna vurgulayarak “Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi. Partimizin tarihi cumhuriyet tarihidir. Türkiye Cumhuriyeti`nin tarihine baktığınız zaman Cumhuriyet Halk Partisi`nin tarihini görürsünüz. Partimiz kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Partimiz savaş meydanlarından kurulmuştur. Ülkesini emperyalistlerden kurtarmak isteyenlerin mücadelesinin ürünüdür Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisidir, kimsesizlerin kimsesidir. Dünyanın en köklü partisidir. Partimizle ne kadar övünç duysak azdır” dedi.

“CHP, her dönemde halk iradesini önemsedi"  

CHP`yi kuran kadroların laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti`nin ilk adımlarını savaş meydanlarında attıklarını, Cumhuriyet`i kurduklarını, kadınlara eşit yurttaşlık hakkı verdiklerini kaydeden Vahap Seçer, CHP`yi kuran kadroların krizleri ustaca yönettiğini ve Türkiye`nin birçok badireyi atlatmasını sağladığını ifade etti. Seçer, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu kadrolar hiçbir zaman kendi şahsi ikballerini, parti ikballerini öne koymadılar. Varsa yoksa vatanımız, milletimiz başımızın tacıdır dediler. Halk iradesini önemsediler. Tek partili dönemden ustaca ülkeyi demokrasiyle tanıştırdılar. Partiler kurdurdular. Böyle bir iradenin, ülkeye bu hizmetleri yapan iradenin yol arkadaşları, neferleri olarak ifade edeyim ki 100 yıl sonra sanki tarih tekerrür ediyor. O gün yaşadığımız toplumsal sorunlar bugün biçim değiştirerek önümüzde duruyor. Çeyrek asırdır Türkiye Cumhuriyeti tek bir irade tarafından yönetiliyor. Çeyrek asır önce Türkiye`de olan hangi sorun alanı varsa, o sorun alanı çözülmek bir yana büyüyerek, katmerlenerek, artarak devam ediyor.”

“İktidarımız yakındır, en küçük endişemiz yok" 

31 Mart 2024`te yapılan yerel seçimlerin ardından, milletin umutlarının yeniden yeşerdiği bu dönemde Cumhuriyet Halk Partililerin sorumluluğunun daha da ağır olduğuna işaret eden Vahap Seçer, “Bakın herkesin umudu yeşerdi. Yerel seçimler herkese bir moral verdi. Bir enerji verdi. Zaten bizim sahip olduğumuz kudret partimizin köklü geçmişinde. Mustafa Kemal Atatürk`ün ilkelerinde, yaktığı aydınlanma meşalesinde saklıdır. Bunu biliyoruz. Bunu görüyoruz ve inanıyoruz. Hep beraber başaracağız. İktidarımız yakındır. Bunu çalışarak sağlayacağız. Birlik beraberlik içinde sağlayacağız. En küçük bir endişemiz yok. Vatanımızı seviyoruz, milletimizi seviyoruz. Barışı önceliyoruz. İnsan haklarını önceliyoruz. Hukuk devleti diyoruz. Hak, hukuk, adalet diyoruz. Bunu haykırarak söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz. Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Doğum günümüz kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” şeklinde konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA