21 Ekim 2025 Salı

21:36   KÜRESEL ZORLUKLARA RAĞMEN AKMİB’DEN 293,3 MILYON DOLARLıK İHRACAT BAŞARıSı   21:29   ADANA MIMARLıK FESTIVALI 2025: GÜNEYE BAKMAKLA GELECEĞI TASARLıYORUZ   21:16   SAHNE AŞKı ANLATıYOR: “ROMEO VE JULIET” MERSIN’DE BALE TUTKUSUNU ZIRVEYE TAŞıYOR   21:05   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK VE GÜVENLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıKLı YAŞAM İÇIN ÇIFTE HAMLE!   20:42   HEKIMLERE “HARAÇ” ŞOKU: VERGI DÜZENLEMESI SAĞLıK EMEKÇILERINI HEDEF ALıYOR!   15:57   TOROSLAR’ıN KADıN VOLEYBOL TAKıMıNDAN GALIBIYET SEVINCI   15:55   GÖKHAN GÜNAYDıN: TÜRKIYE’YI HUKUK DEVLETINDEN DAHA FAZLA UZAKLAŞTıRMAYA KIMSE YELTENMESIN   15:53   ANKARA KADıN PLATFORMU, ROJIN KABAIŞ IÇIN ADALET BAKANLıĞı ÖNÜNDE   15:52   GAZZE’DE ATEŞKES, İSRAIL TARAFıNDAN 80 KEZ IHLAL EDILDI   15:49   KKTC SEÇIM SONUÇLARı NE ANLAMA GELIYOR: KUZEY KıBRıS’TA ERHÜRMAN “TUFANı”   14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı   13:56   OTIZMLI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOK YÖNLÜ DESTEK   13:01   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM  
 
     
   

ABD`de başkanlık seçimleri için Harris ve Trump canlı yayında ilk kez karşı karşıya gelecek


ABD`de 5 Kasım`da yapılacak başkanlık seçimleri için Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Kamala Harris ile eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump canlı yayında ilk defa karşı karşıya gelecek.

 

Tarih : 10 Eylül 2024 Salı 15:49   Okunma : 625

Seçimlere iki aydan az bir süre kala, Trump ve Harris`in münazarası, bugün Philedelphia`da Ulusal Anayasa Merkezi`nde (NCC) , ABD saatine göre akşam 9`da gerçekleşecek. 90 dakika sürecek olan münazara, Trump ve Harris`in aynı sahneyi paylaşacakları ilk münazara olacak. İkili daha önce hiç yüz yüze olarak bir araya gelmedi.

Harris`in adaylığı seçmenlerde heyecan yarattı

Trump`ın, ABD Başkanı Joe Biden ile ikinci kez karşı karşıya gelmesi beklenirken haziran ayındaki ilk münazaranın ardından Biden, "kötü geçen" performansı ve yaşı konusunda oluşan baskılar nedeniyle başkanlık yarışından çekilip yerini Harris`e bırakmıştı.

Bu değişiklik Demokrat seçmenleri harekete geçirerek, ulusal ve eyalet düzeyindeki anketlerde önemli bir ilerlemeye yol açtı. Real Clear Politics tarafından yapılan ulusal anket ortalamalarına göre Demokratlar, Harris`in yarışa girmesinden bu yana geçen haftalarda Trump`ın yüzde 3.1 gerisindeyken 1.8 puan öne geçti. Uzmanlara göre bu gelişme, bir aydan biraz daha uzun bir sürede neredeyse beş puanlık bir iyileşme anlamına geliyor.

Başkanlık yarışı başa baş geçecek

Ancak Pennsylvania Üniversitesi`ndeki Penn Kamuoyu Araştırmaları ve Seçim Çalışmaları Programı`nda veri bilimleri direktörü olan Marc Trussler, bu ilerleyişe rağmen Harris`in Trump ile başa baş kaldığını söyledi. Trussler, "Benzeri görülmemiş pek çok olayın yaşandığı olağanüstü bir dönemin ardından, Demokrat adayın bir avuç kararsız eyalette on binlerce seçmene bağlı olacak sıkı bir yarışta küçük bir avantaja sahip olduğu oldukça tanıdık bir yere geldik" dedi. Trussler, bu seçim sonuçlarının birbirine çok yakın olacağına dikkat çekerken, "İbreyi biraz bile olsa hareket ettirme potansiyeli olan her şey yüksek riskler taşıyor" diye konuştu.

Münazara konularında, Ukrayna ve Gazze konusu başı çekiyor

Trump ve Harris`in münazara konuları arasında ekonomi, göç, kürtaj, Trump`ın 2020 seçimlerini kaybettiğini kabul etmemesi, dış politika, özellikle de Ukrayna ve Gazze`de devam eden savaşlar yer alıyor.

Haziran ayındaki ilk münazara için Biden`ın kampanya ekibi, her iki adayın da mikrofonlarının, sözlerinin kesilmemesi için, biri konuşurken diğerininkinin kapatılmasını istemişti. Ancak bugünkü münazara için Harris`in kampanya ekibi, kuralın Trump`ın lehine işlediği gerekçesiyle bu şartın tersine çevrilmesini talep etti. Ancak Trump`ın kampanya ekibi bunu kabul etmedi. Adaylardan biri konuşurken diğerinin mikrofonunun kapalı olması konusunda kampanya ekipleri anlaştı.

Sadece Trump ve Harris`in sahneye çıkması beklenirken, canlı yayında izleyici bulunmayacak ve münazara sırasında reklamlar için sadece iki ara verilecek. Adayların ise, karşılaştıkları her soruya yanıt vermek için iki dakikaları olacak. Hem Harris`e hem de Trump`a gecenin sonunda kapanış konuşması yapmak için de sadece ikişer dakika ayrılacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA