16 Haziran 2026 Salı

09:22   MERSIN’DE ÇOCUK İŞÇILIĞIYLE MÜCADELEDE KRITIK UYARı: ’UCUZ İŞÇILIK ÜZERINDEN KAZANÇ RISKI VAR!’   01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı  
 
     
   

ABD ve İngiltere Dışişleri Bakanları Ukrayna`yı ziyaret etti


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Ukraynalı hükümet yetkilileri ile bir dizi görüşme gerçekleştirmek üzere Kiev`i ziyaret etti. Görüşmeler, ``Ukrayna`nın Batılı müttefiklerinden, Rusya topraklarında uzun menzilli silahlar kullanma izni alma çabalarının bir parçası olarak`` görülüyor. 

 

Tarih : 11 Eylül 2024 Çarşamba 17:17   Okunma : 484

(ANKARA) - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Ukraynalı hükümet yetkilleri ile bir dizi görüşme gerçekleştirmek üzere bugün Kiev`i ziyaret etti. Görüşmeler, ``Ukrayna`nın Batılı müttefiklerinden, Rusya topraklarında uzun menzilli silahlar kullanma izni alma çabalarının bir parçası olarak`` görülüyor. 

Ukrayna`nın Batılı müttefiklerinden Rusya topraklarında uzun menzilli füzeler kullanma izni alma yönündeki ısrarı devam ederken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiliz mevkidaşı David Lammy, Kyiv`e yönelik ortak bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy daha önce birkaç kez Beyaz Saray`a silah kullanımı konusundaki kısıtlamaları gevşetmeleri yönünde çağrı yapmıştı. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna`nın uzun menzilli silah kullanma talebiyle ilgili gazetecilerden gelen bir soru üzerine, ``Konu üzerinde çalıştıklarını`` ifade etmişti. Ukrayna`nın başkenti Kiev`e Polonya`dan trenle ulaşan Blinken ve Lammy, ülkelerinin Ukrayna`ya desteklerini yineledi.

Ukrayna savaşı Kiev`in Rusya topraklarını doğrudan hedef almasıyla son haftalarda farklı bir aşamaya girerken, Blinken, Kiev`i ziyaret etme amaçlarından birinin Ukrayna liderliğinden "doğrudan hedeflerini ve bu ihtiyaçları desteklemek için neler yapabilecekleri" konusunda bilgi almak olduğunu söyledi.

Öte yandan, İran`ın Rusya`ya Fath-360 kısa menzilli balistik füzeleri sağladığını söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, bu hamleyi savaşın "dramatik bir şekilde tırmanması" olarak eleştirdi.

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal`in Lammy`le gerçekleştirdiği görüşme esnasında, "Düşmanımızın topraklarını hedef alacak uzun menzilli saldırı ekipmanlarının elimize ulaşacağını umuyoruz. Bu konuda yardımınızı ve desteğinizi bekliyoruz" mesajını ilettiği bildirildi. Lammy ve Blinken Zelenskiy ile henüz bir görüşme gerçekleştirmedi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller dün yaptığı bir açıklamada Blinken ve Lammy`nin Zelenskiy ile de görüşeceğini belirtmişti. 

Geçen hafta da İngiltere ve ABD istihbarat servislerinin başkanları Ukrayna`nın Rusya topraklarında başlattığı, operasyon üzerine bir görüşme gerçekleştirmişti. CIA Direktörü William Burns ve MI6`in başkanı Richard Moore`un kamuoyunun bilgisi dahilinde bir araya geldiği görüşme iki ülkenin istihbarat servislerinin tarihinde bir ilk olması yönüyle ilgi çekmişti. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA