10 Ağustos 2026 Pazartesi

17:16   BAHÇELI ILE ÖZEL ARASıNDA YENİ PARTI DIYALOĞU: “BIR GECEDE 91 MILLETVEKILINE NASıL ULAŞTıNıZ”   17:15   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA... ÖZGÜR ÖZEL, “‘HAYıR’ DEME HAKKıNA EN ÇOK SAHIP OLAN YENİ PARTI’NIN, KENDI HAKKıNı MILLETIN BARıŞ HAKKıNıN ÖNÜNE KOYMAYACAĞıNı” SÖYLEDI   16:14   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA"YA TEPKI: "BU, YENI BIR SEVR TASARıMıDıR"   16:13   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… TUNCER BAKıRHAN: "BU KÖK YASA KÜRTLERI HUKUKA DAHIL ETMENIN ILK ADıMıDıR"   15:11   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… FETI YıLDıZ: "TEKLIF, AF DÜZENLEMESI NITELIĞINDE DEĞIL"   15:09   YENİ PARTI MANISA MILLETVEKILI BAKıRLıOĞLU: BELGE YOK, DELIL YOK, İLKSEN ÖZALPER OLMAMıŞ IŞLEMLER YÜZÜNDEN TUTUKLANDı   13:33   İYİ PARTI’DEN TRT-3’TEN CANLı YAYıN TALEBI:    13:30   İYİ PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFININ TBMM GENEL KURUL’DA GÖRÜŞÜLMESINE BAŞLANMAMASı IÇIN VERDIĞI GRUP ÖNERISI REDDEDILDI   13:29   “ÇERÇEVE YASA” TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA… DEM PARTILI KOÇYIĞIT: “BARıŞ YALNıZ YASAYLA GELMEZ, DEMOKRATIK ADıMLARLA KALıCı HALE GELIR”   10:55   BENZINE ZAM GELIYOR! POMPAYA YANSıYACAK TUTAR BELLI OLDU    10:05   MERSIN’DE TARıMDA DEVRIM GIBI ADıM: YıLLARDıR SÜREN O BÜYÜK KRIZ ÇÖZÜLDÜ!   09:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MECLIS’E ’YEMIN’ ÇAĞRıSı: ’BU BIR TESLIMIYET BELGESIDIR, AFFEDILMEZ!’   09:18   AYM SON NOKTAYı KOYDU: EVLENEN KADıNıN NÜFUS KAYDı KOCASıNıN HANESINE MI TAŞıNACAK?   07:12   TBMM’DEN OY BIRLIĞIYLE GEÇTI: ŞEHIT AILELERI VE GAZILER İÇIN TÜM DENGELERI DEĞIŞTIREN TARIHI KARAR!   02:03   KULA’DAKI YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı   13:49   GELECEĞIN SÜRÜCÜLERI MERSIN’DE YETIŞIYOR: TRAFIK PARK’TA RENKLI GÖRÜNTÜLER   13:15   2026 ÜNIVERSITE ÖĞRENCI AFFı RESMI GAZETE’DE YAYıNLANDı! BAŞVURULAR BAŞLADı   11:38   ÇUKUROVA’DA HASAT BAŞLADı, TMO SESSIZ! ÇIFTÇI TÜCCARıN İNSAFıNA Mı TERK EDILDI?   11:01   AKDENIZ KıYıLARıNDAN KORKUTAN GÖRÜNTÜ! AVRUPA’NıN ÇÖPÜ TÜRKIYE’YI ZEHIRLIYOR MU?   10:47   TARSUS KıRSALıNDA RENKLI GÖRÜNTÜLER! ÇOCUKLAR EĞLENDI, BÜYÜKLER ÇOCUKLUĞUNA DÖNDÜ  
 
     
   

Harris ve Trump televizyon münazarasında karşı karşıya geldi...Harris net ve anlaşılır mesajlar verdi, Trump savunmada kaldı


ABD`de 5 Kasım`da gerçekleşecek başkanlık seçimlerinin iki adayı ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski başkan Donald Trump dün gece ilk kez televizyon münazarasında karşı karşıya geldi. Harris çoğunlukla net ve anlaşılır mesajlar vermeyi başararak tartışmayı yönlendiren taraf olurken, Trump savunma pozisyonunda kaldı ve öfkeli bir tutum sergiledi.

 

Tarih : 11 Eylül 2024 Çarşamba 11:03   Okunma : 458

(ANKARA) - ABD`de 5 Kasım`da gerçekleşecek başkanlık seçimlerinin iki adayı ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski başkan Donald Trump, dün gece ilk kez televizyon münazarasında karşı karşıya geldi. Harris çoğunlukla net ve anlaşılır mesajlar vermeyi başararak tartışmayı yönlendiren taraf olurken, Trump savunma pozisyonunda kaldı ve öfkeli bir tutum sergiledi.

Demokrat Parti`nin adayı Kamala Harris, sahneye çıkmasının ardından Donald Trump`ın kürsüsüne doğru yürüyüp rakibinin elini sıktı ve ``Kamala Harris`` diyerek kendini tanıttı ardından “İyi bir münazara olsun” dedi. Cumhuriyetçi Parti`nin adayı Trump ise “Seni görmek güzel, eğlen`` şeklinde yanıt verdi. Dünya basınında Harris`in münazaraya girişinden itibaren ``güçlü`` bir imaj oluşturduğu yorumları yer aldı.

Trump ve Harris, Philadelphia`dan canlı yayınlanan gergin münazarada ekonomi, göç, kürtaj, suç ve demokrasi gibi konularda hararetli bir tartışmada yürüttü. Harris, Trump`ın geçmişi, karakteri ve suçlu bulunduğu dava dosyaları, Covid-19 pandemisini yönetme şekli hakkında eleştirilerde bulunarak ``sayfayı çevirme zamanı`` dedi. Başkan Yardımcısı Harris, Trump`ın seçim mitinglerine katılımın düşük olmasını küçümsedi ve ``ABD`li askeri liderlerin Trump`ı yüz karası olarak gördüğünü`` söyledi. 

Trump sık sık, özellikle de kürtaj hakkı gibi konularda, Harris`in de yönlendirmesiyle savunma pozisyonunda kaldı. Harris`in eleştirilerine çoğunlukla agresif yanıtlar verirken, Harris`in kendisine ait bir politikası olmadığını ve ülke tarihindeki “en kötü başkan yardımcısı” olduğunu söyledi. Trump, Harris`in, Biden dönemi politikalarını devam ettireceğini söyledi. Eski ABD Başkanı, göç konusunda Harris`in, sınır güvenliğini sağlamak üzere gerekli önlemleri alma yetkisi olduğunu ifade ederek, Harris`i göçü kasıtlı bir şekilde durdurmaktan kaçınmakla suçladı. Trump, Harris`in eleştirilerine zaman zaman kişisel saldırılarla yanıt verdi.

Trump, münazaradan sonra gazetecilerin yanına gitti

Trump`ın, Başkan Yardımcısı Harris ile tartışmasının bitiminden kısa bir süre sonra münazayı takip eden gazetecilerin bulunduğu odaya girdiği kaydedildi. Eski başkan Trump, gazetecilere yaptığı açıklamada, ısrarla münazarada galip geldiğini belirtti. Trump`ın münazaranın ardından gazetecilerin yanına gitmesi, ABD medyasında münazarada zayıf kalan performansını basına başka görüntüler vererek telafi etme gayreti olarak yorumlandı.

Biden: ``ABD, 3,5 yıl gururlu çalıştığım lideri gördü``

X hesabı üzerinden münazaraya ilişkin yorumlarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, ``Amerika bu gece, 3.5 yıl boyunca gururla birlikte çalıştığım lideri gördü. Başkan Yardımcısı Harris, ülkemizi ileriye taşımak için en iyi seçim olduğunu kanıtladı. Geriye gitmiyoruz” dedi.

Harris ile Trump arasındaki bu ilk yüz yüze tartışma, ABD Başkanı Joe Biden`ın başkanlık yarışından çekilmesinin ve yerine Harris`in aday gösterilmesinin ardından yarışın çok değiştiğinin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Elon Musk da Harris`in performansına olumlu yorumlar yaptı

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan ve Trump`ın seçim kampanyasına milyonlarca dolar yatırım yapması beklenen Elon Musk da sahibi olduğu X platformunda yaptığı paylaşımda, Harris`in “çoğu kişinin beklentilerinin üzerini çıktığını” belirtti. Ancak Trump`ı desteklemeye devam ettiğini vurguladı ve tartışma sunucularının Trump`a ``adaletsiz davrandığını`` ileri sürdü.

Popüler şarkıcı Taylor Swift, münazaranın ardından Harris`e desteğini açıkladı

Amerikan popüler kültürünün mevcut en ünlü  ikonlarından biri olan ve dünya çapında büyük bir takipçi kitlesine sahip Taylor Swift, gece yapılan münazaranın ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında Harris`i desteklediğini duyurdu. Swift, Instagram hesabı üzerinden kedisini kucaklarken görüldüğü gönderisinde Harris`i destekleme nedenini ```Savunulması gerektiğine inandığım haklar ve nedenler savaşıyor`` sözleriyle açıkladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA