7 Mart 2026 Cumartesi

19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"   13:14   KADıNLAR GEBZE MEYDANı’NDAN 8 MART MESAJı VERDI: NEOLIBERAL POLITIKALAR, MUHAFAZAKÂR KUŞATMA VE LAIKLIĞE YÖNELIK SALDıRıLAR KADıNLARıN HAKLARıNı HEDEF ALıYOR   13:12   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NUN THY ILE ILGILI SORU ÖNERGESINE VERDIĞI YANıTA TEPKI   12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ   10:02   İRAN’DAN TÜRKIYE’YE FÜZE İDDIALARıNA NET YANıT: “EGEMENLIĞINIZE SAYGı DUYUYORUZ”   09:27   MILAS’TA ZEYTIN KATLIAMı: CHP’DEN “RANT İÇIN YÜZYıLLıK BEREKET YOK EDILIYOR” TEPKISI   09:25   MERSIN’DE BALYANLıLAR DAYANıŞMASı GÜÇLENIYOR: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE KÜLTÜR VURGUSU  
 
     
   

MESKİ, Ayaştürkmenli Mahallesi`nin içme suyu sorununa çözüm getirdi


Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Ayaştürkmenli`de kuraklık dolayısıyla rezervi azalan içme suyu kaynağına karşılık gerçekleştirdiği yeni sondaj çalışmasıyla mahallenin içme suyu rezervini artırdı.

 

Tarih : 12 Eylül 2024 Perşembe 14:22   Okunma : 781

MESKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu altyapısı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. MESKİ`nin Silifke İlçesi Ayaştürkmenli Mahallesi`nde gerçekleştirdiği sondaj ve isale hattı çalışması ile içme suyu rezerv sorununu çözüme kavuşturdu. Silifke İlçesi Ayaştürkmenli Mahallesi sakinleri, mahalleye bayram ziyareti gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`e kuraklık nedeniyle kuruyan içme suyu kaynağıyla ilgili yaşadıkları sorunlarını iletmişti. Başkan Seçer`in öncülüğünde çalışmalara hızlıca başlayan MESKİ, Ayaştürkmenli`de kuraklık dolayısıyla rezervi yetersiz kalan içme suyu kaynağına karşılık yeni sondaj çalışması yaparak, çözüm getirdi. MESKİ`nin gerçekleştirdiği sondaj çalışmaları sonucunda, 130 metre derinliğinde su bulunarak; muhtelif çaplarda 2 bin 400 metre içme suyu isale hattı ile 2 bin metre yeni şebeke hattı döşendi.

“Vahap Başkan`ımız 100 yıllık yatırıma imza attı”

Köylerinin 150 yıllık bir tarihi olduğunu ve daha önce kuyudan su çekerek içme suyunu temin ettiklerini belirten Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Özbağ, suyla ilgili yaşadıkları sıkıntılardan bahsederek, “1979`da köyümüze su geldi. O suyumuz da kuraklıktan dolayı yetersiz kaldı. Özellikle 4 yıldır içecek su bulamadık. Bu arada MESKİ tankerlerle depomuza su döktü. Onunla içebildik, ama bu da yeterli gelmiyordu. İçecek su bulamadığımız günler çok oldu. 4-5 kilometre mesafedeki civar köylerden arabamızla su getirdik” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bayramlaşma amacıyla köylerine geldiğinde, kendisine bu sorunu aktardıklarını kaydeden Muhtar Özbağ, “Kendisi derhal müdürlerine talimat verdi ve 45 gün içerisinde suyumuz depomuza basıldı. Şu an o kadar sevinçliyiz, o kadar mutluyuz ki… Sağ olsun Vahap Başkanımız, en az 100 yıllık bir yatırıma imza attı" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri, sürdürülen faaliyete ilişkin şunları söyledi:

-Mahmut Taş: “Su demek hayat demek. Yıllardan beri bu köylü bu susuzluğu çekti. Yazın nüfus arttığı için, sorun daha da fazlalaşıyordu. MESKİ sağ olsun, suyu tankerlerle getiriyordu, ama yetmiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu sorunu ilettikten sonra buraya boru çekildi, motor, dinamo konuldu. Suyumuza kavuştuk. Çok sevinçliyiz. Çok mutluyuz."

-Zeynep Çınar: “Çocukken suyu sırtımızda taşırdık. Kuyudan su getiriyorduk. Kuyuda çamaşırhanemiz vardı. Giderdik orada yıkardık çamaşırları. Ben çocukken banyo da orada yapılırdı. Şimdi iyiyiz. Suyumuz var. Makinemize çamaşırımızı attık, yıkadık. Bulaşığımızı koyduk, yıkanacak. Musluğu açtığımız zaman suyumuz akıyor. Lavabolarımıza gittiğimiz zaman her yerden suyumuz akıyor."

-Teslime İslim: “Bu köye bu suyun geleceğini hayal bile edemezdim. Çok zorluklar çektik bu su yüzünden. Bir gün akarsa, 5-10 gün akmazdı. Çok şükür şimdi musluğumuzdan bol bol akıyor. ‘Aman su yine kesilecek mi!` diye korkuyorduk. Ama şimdi çok şükür bol bol suyumuz var. Vahap Başkan`ı herkes takdir ediyor. Bize söz verdi ve 1 ayda suyu getirdi."

-Ayşe Gürses:“Su olmayınca kimse buraya gelmek istemiyordu. Şimdi su böyle olunca da, yeni yeni evler yapılmaya başladı. Nüfusu da artıyor. Çok güzel oldu. Vahap Başkanımız öncü oldu ve suyumuz geldi. Çok büyük bir iyilik yaptı köyümüze. Susuz koymadı bizi, çok sağ olsun."
 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, MESKİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA