28 Haziran 2026 Pazar

10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TOPLU TAŞıMADA KLIMA DENETIMLERINI ARTTıRDı   10:30   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASı FıNDıKPıNARı-AYVAGEDIĞI FUTBOL TURNUVASı BAŞLADı   10:29   HATIMOĞULLARı’NDAN MERSIN MITINGINE DAVET: HERKESI BU BÜYÜK BULUŞMAYA BEKLIYORUM   16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI  
 
     
   

Cemil Çapar Apartmanı davası... AK Partili müteahhit Mehmet Özkan: "Benim suçum nedir? Depremi biz yapmadık ki? Deprem Allah`tan oldu, ona inanmayanlar çıkmış bizi suçluyor”


Hatay`da, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği Cemil Çapar Apartmanı`yla ilgili davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı. Duruşmada sanık AK Partili müteahhit Mehmet Özkan, "Ben neden tutuklu olduğumu bilmiyorum. Benim suçum nedir? Depremi biz yapmadık ki? Kötü iş yapsam devlet bize o kadar proje, iş vermez. Hatay gibi bir yerde 4 yıl vergi rekortmeni oldum. Suçum olsa kaçardım, kaçmadım. 19 aydır çok kötü koşullardayım. Deprem Allah`tan oldu, ona inanmayanlar çıkmış bizi suçluyor" dedi. Mahkeme heyeti, müteahhit Özkan ve sanık Mehmet Güçlü`nün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Aralık 2024`e erteledi.

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 18:01   Okunma : 467

HABER: MEHMET OFLAZ

(HATAY) - Hatay`da, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği Cemil Çapar Apartmanı`yla ilgili davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı. Duruşmada sanık AK Partili müteahhit Mehmet Özkan, "Ben neden tutuklu olduğumu bilmiyorum. Benim suçum nedir? Depremi biz yapmadık ki? Kötü iş yapsam devlet bize o kadar proje, iş vermez. Hatay gibi bir yerde 4 yıl vergi rekortmeni oldum. Suçum olsa kaçardım, kaçmadım. 19 aydır çok kötü koşullardayım. Deprem Allah`tan oldu, ona inanmayanlar çıkmış bizi suçluyor" dedi. Mahkeme heyeti, müteahhit Özkan ve sanık Mehmet Güçlü`nün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Aralık 2024`e erteledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay`ın Antakya ilçesi Gazi Mahallesi`ndeki Cemil Çapar Apartmanı da yıkıldı. Enkaz yığınına dönen apartmanda 51 kişi yaşamını yitirdi ve enkazda yangın çıkması sebebiyle çok sayıda cenazeye ulaşılamadı.

Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde bugün görülen üçüncü duruşmada, tutuklu müteahhit Mehmet Özkan SEGBİS aracılığıyla savunma yaptı. Cemil Çapar Apartmanı`nın inşaat mühendisi, şantiye şefi, mimari proje sorumlusu Mehmet Güçlü, yapı denetim firması sahibi Bülent Kimyon duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya, depremde yakınlarını kaybedenlerin aileleri ve avukatları katıldı. 

Sanıklar "depremi" suçladı

Duruşmada sanıklara söz verildi. Bir önceki duruşmadaki sözlerini tekrarlayan Mehmet Güçlü, "Binanın statik ve şantiye şefliğinde herhangi bir kusurum olmadı. 2001 yılından itibaren Antakya`da hem proje hem de mühendislik yaptım, sayısız projeye imza attım ve hiçbiri yıkılmadı. Bu deprem, 10-11 şiddetinde ve 1 dakika 47 saniye sürdü. Hatay yerle bir oldu. Bilirkişi raporunda geçen etriye (Betonarme yapılarda kolon ve kirişlerde ana donatıyı bir arada tutmayı sağlayan donatı çeliğinden yapılan sargı elemanları) uyumsuzluğunu kabul etmiyorum. Bir sorun olsaydı, belediyeden denetleyenlerden geçmezdi" diye savunma yaptı.

Müteahhit Mehmet Özkan ise "19 aydır zor şartlarda tutukluyum. Binada hiçbir kusur olmadı ve proje uygun yapıldı. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Yapı denetim firması sahibi Bülent Kimyon da savunmasında, "Mehmet Özkan ile sözleşme yaparak çalıştık. Devlet ataması ile olmadı. Kendisini yıllardır tanırım. Betondan, malzemeden kısacak bir insan değil" ifadesini kullandı.

"Aklımızla alay ediyorlar"

Sanıkların ardından müştekiler ve müşteki avukatlarına söz aldı. Müşteki avukatı Seher Eriş, "Deprem çok şiddetliydi, evet. Binanın sağındaki ve solundaki binalar nasıl sağlam? Hadi onu da geçtim. Şu an bu duruşma salonundakiler de depremi yaşadı ama buradalar. Binaları onları dışarı çıkarttı. Yıkım sadece depremin şiddetiyle açıklanamaz. Aklımızla alay ediyorlar" dedi.  

"Deprem Allah`tan oldu, ona inanmayanlar çıkmış bizi suçluyor"

Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Savcının ardından söz alan müteahhit Mehmet Özkan, "19 aydır tutukluyum, maddi olarak bittim, ailem perişan oldu. Ben neden tutuklu olduğumu bilmiyorum. Benim suçum nedir? Müştekilerin avukatı üstümüze çok geliyor. Depremi biz yapmadık ki? Kötü iş yapsam devlet bize o kadar proje, iş vermez. Hatay gibi bir yerde 4 yıl vergi rekortmeni oldum. Suçum olsa kaçardım, kaçmadım. 19 aydır çok kötü koşullardayım. Deprem Allah`tan oldu, ona inanmayanlar çıkmış bizi suçluyor" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun hazırlanmaması nedeniyle AK Partili müteahhit Mehmet Özkan ve sanık Mehmet Güçlü`nün tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, yapı denetim firması sahibi Bülent Kimyon`un denetimli serbestlikle yargılanmasına karar vererek, duruşmayı 6 Aralık 2024 tarihine erteledi.

"Adalet için hepsinin yargılanması gerekir"

Duruşma çıkışı Hatay Adliyesi önünde açıklama yapan müşteki avukatı Seher Eriş, depremin afet olduğunu ama depremi katliama dönüştürmenin bir doğa olayı olarak açıklanamayacağını belirtti. Eriş, açıklamasının devamında, "Bu kadar hayatını kaybeden insanın olduğu bir davada, sorumluluğun iyi tespit edilmesi önemli. Müteahhit, yapı denetimi, mimarı, denetleyen, görevini eksik yapan kamu görevlileri olmak üzere adalet için hepsinin yargılanması gerekir. Herkesi deprem suçlarının yargılanmalarına hesap sormaya davet ediyorum" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA