2 Mayıs 2026 Cumartesi

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

Cemil Çapar Apartmanı davası... AK Partili müteahhit Mehmet Özkan: "Benim suçum nedir? Depremi biz yapmadık ki? Deprem Allah`tan oldu, ona inanmayanlar çıkmış bizi suçluyor”


Hatay`da, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği Cemil Çapar Apartmanı`yla ilgili davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı. Duruşmada sanık AK Partili müteahhit Mehmet Özkan, "Ben neden tutuklu olduğumu bilmiyorum. Benim suçum nedir? Depremi biz yapmadık ki? Kötü iş yapsam devlet bize o kadar proje, iş vermez. Hatay gibi bir yerde 4 yıl vergi rekortmeni oldum. Suçum olsa kaçardım, kaçmadım. 19 aydır çok kötü koşullardayım. Deprem Allah`tan oldu, ona inanmayanlar çıkmış bizi suçluyor" dedi. Mahkeme heyeti, müteahhit Özkan ve sanık Mehmet Güçlü`nün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Aralık 2024`e erteledi.

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 18:01   Okunma : 446

HABER: MEHMET OFLAZ

(HATAY) - Hatay`da, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği Cemil Çapar Apartmanı`yla ilgili davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı. Duruşmada sanık AK Partili müteahhit Mehmet Özkan, "Ben neden tutuklu olduğumu bilmiyorum. Benim suçum nedir? Depremi biz yapmadık ki? Kötü iş yapsam devlet bize o kadar proje, iş vermez. Hatay gibi bir yerde 4 yıl vergi rekortmeni oldum. Suçum olsa kaçardım, kaçmadım. 19 aydır çok kötü koşullardayım. Deprem Allah`tan oldu, ona inanmayanlar çıkmış bizi suçluyor" dedi. Mahkeme heyeti, müteahhit Özkan ve sanık Mehmet Güçlü`nün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Aralık 2024`e erteledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay`ın Antakya ilçesi Gazi Mahallesi`ndeki Cemil Çapar Apartmanı da yıkıldı. Enkaz yığınına dönen apartmanda 51 kişi yaşamını yitirdi ve enkazda yangın çıkması sebebiyle çok sayıda cenazeye ulaşılamadı.

Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde bugün görülen üçüncü duruşmada, tutuklu müteahhit Mehmet Özkan SEGBİS aracılığıyla savunma yaptı. Cemil Çapar Apartmanı`nın inşaat mühendisi, şantiye şefi, mimari proje sorumlusu Mehmet Güçlü, yapı denetim firması sahibi Bülent Kimyon duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya, depremde yakınlarını kaybedenlerin aileleri ve avukatları katıldı. 

Sanıklar "depremi" suçladı

Duruşmada sanıklara söz verildi. Bir önceki duruşmadaki sözlerini tekrarlayan Mehmet Güçlü, "Binanın statik ve şantiye şefliğinde herhangi bir kusurum olmadı. 2001 yılından itibaren Antakya`da hem proje hem de mühendislik yaptım, sayısız projeye imza attım ve hiçbiri yıkılmadı. Bu deprem, 10-11 şiddetinde ve 1 dakika 47 saniye sürdü. Hatay yerle bir oldu. Bilirkişi raporunda geçen etriye (Betonarme yapılarda kolon ve kirişlerde ana donatıyı bir arada tutmayı sağlayan donatı çeliğinden yapılan sargı elemanları) uyumsuzluğunu kabul etmiyorum. Bir sorun olsaydı, belediyeden denetleyenlerden geçmezdi" diye savunma yaptı.

Müteahhit Mehmet Özkan ise "19 aydır zor şartlarda tutukluyum. Binada hiçbir kusur olmadı ve proje uygun yapıldı. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Yapı denetim firması sahibi Bülent Kimyon da savunmasında, "Mehmet Özkan ile sözleşme yaparak çalıştık. Devlet ataması ile olmadı. Kendisini yıllardır tanırım. Betondan, malzemeden kısacak bir insan değil" ifadesini kullandı.

"Aklımızla alay ediyorlar"

Sanıkların ardından müştekiler ve müşteki avukatlarına söz aldı. Müşteki avukatı Seher Eriş, "Deprem çok şiddetliydi, evet. Binanın sağındaki ve solundaki binalar nasıl sağlam? Hadi onu da geçtim. Şu an bu duruşma salonundakiler de depremi yaşadı ama buradalar. Binaları onları dışarı çıkarttı. Yıkım sadece depremin şiddetiyle açıklanamaz. Aklımızla alay ediyorlar" dedi.  

"Deprem Allah`tan oldu, ona inanmayanlar çıkmış bizi suçluyor"

Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Savcının ardından söz alan müteahhit Mehmet Özkan, "19 aydır tutukluyum, maddi olarak bittim, ailem perişan oldu. Ben neden tutuklu olduğumu bilmiyorum. Benim suçum nedir? Müştekilerin avukatı üstümüze çok geliyor. Depremi biz yapmadık ki? Kötü iş yapsam devlet bize o kadar proje, iş vermez. Hatay gibi bir yerde 4 yıl vergi rekortmeni oldum. Suçum olsa kaçardım, kaçmadım. 19 aydır çok kötü koşullardayım. Deprem Allah`tan oldu, ona inanmayanlar çıkmış bizi suçluyor" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun hazırlanmaması nedeniyle AK Partili müteahhit Mehmet Özkan ve sanık Mehmet Güçlü`nün tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, yapı denetim firması sahibi Bülent Kimyon`un denetimli serbestlikle yargılanmasına karar vererek, duruşmayı 6 Aralık 2024 tarihine erteledi.

"Adalet için hepsinin yargılanması gerekir"

Duruşma çıkışı Hatay Adliyesi önünde açıklama yapan müşteki avukatı Seher Eriş, depremin afet olduğunu ama depremi katliama dönüştürmenin bir doğa olayı olarak açıklanamayacağını belirtti. Eriş, açıklamasının devamında, "Bu kadar hayatını kaybeden insanın olduğu bir davada, sorumluluğun iyi tespit edilmesi önemli. Müteahhit, yapı denetimi, mimarı, denetleyen, görevini eksik yapan kamu görevlileri olmak üzere adalet için hepsinin yargılanması gerekir. Herkesi deprem suçlarının yargılanmalarına hesap sormaya davet ediyorum" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA