2 Kasım 2026 Pazartesi

11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’  
 
     
   

14`üncü Kalecik Karası Üzüm Festivali... Başkan Karakoç: "Değişmiş bir Kalecik göreceksiniz. Bu değişimi yapmak zorundayız"


14`üncü Kalecik Karası Üzüm Festivali başladı. Kuraklıktan dolayı diğer yıllara göre bu yıl üzüm bağlarından yüzde 50 daha az verim aldıklarını belirten Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, "Biz burada sadece müziğin veya yiyeceklerin olduğu bir festival değil özellikle bu yıl vurgulamak istediğimiz tema şuydu; Kalecik`i turizme açmak...Değişmiş bir Kalecik göreceksiniz. Bu değişimi kesinlikle yapmak zorundayız" dedi.

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 20:04   Okunma : 667

HABER: İLEYDA ÖZMEN / KAMERA: BERKİN GÜLSOY

(ANKARA) - 14`üncü Kalecik Karası Üzüm Festivali başladı. Kuraklıktan dolayı diğer yıllara göre bu yıl üzüm bağlarından yüzde 50 daha az verim aldıklarını belirten Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, "Biz burada sadece müziğin veya yiyeceklerin olduğu bir festival değil özellikle bu yıl vurgulamak istediğimiz tema şuydu; Kalecik`i turizme açmak...Değişmiş bir Kalecik göreceksiniz. Bu değişimi kesinlikle yapmak zorundayız" dedi.

Ankara`da Kalecik Belediyesi tarafından 13-15 Eylül günleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Kalecik Karası Üzüm Festivali başladı. Festivalin açılışından önce Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş`ın da katıldığı bir kortej yürüyüşü düzenlendi. Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, festivali ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Karakoç şöyle konuştu:

"Kalecik Karası Festivali`nin 14`üncüsünü yapıyoruz. Biz burada sadece müziğin veya yiyeceklerin olduğu bir festival değil özellikle bu yıl vurgulamak istediğimiz tema şuydu; Kalecik`i turizme açmak. Kalecik`i turizm şehri olduğunu o tozlu raflardan Kalecik ismini artık indirip Kalecik`i marka şehir haline getirebilmek için turizme açmamız gerekiyordu. İnşallah bu festivalle beraber pazar günü gelecek misafirlerimiz uluslararası bir festivale çevirip ve bundan sonraki dönemde yani festivalin üç gün değil yılda her hafta sonu festival gibi organizasyonlar yapmayı diliyoruz.

"Önümüzdeki iki gün içerisinde buraya büyükelçilerimiz gelecek"

Sağolsunlar Mansur Başkanım iki dönemdir desteği hiç eksik olmadı ve olmayacağına da eminim. Yaklaşık üç dört gün önce de Kale, Hamamlar ve tarihi konaklar hakkında da ortak işbirliği protokolü yaptık. Çok yakın bir zaman da kalenin, hamamların, konakların ihalesini yapıp restorasyonu yapılacak. Ve bu saydığımız değerlerimiz ve Kalecik karasıyla beraber turizme açılacağız. Önümüzdeki iki gün içerisinde buraya büyükelçilerimiz gelecek. Şarapla, üzümle ilgili bilgiler verilecek. Konserler olacak. Özellikle çocuk dostu bir festival düşündük. Ve akşamları da konserlerle bunu eğlenceyle taçlandıracağız.

"Verim bu sene diğer yıllara göre yüzde 50 daha az"

Üzümlerimiz şu anda hemen hemen bozuldu bitti gibi bağlarımız. Verim bu sene diğer yıllara göre yüzde 40, yüzde 50 daha az. Bu da kuraklıktan dolayıydı. Aşırı sıcaklık üzümleri etkiledi. Şimdi bu kuraklıktan etkilenmemek için de Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ile birlikte ortak yeni proje yürütüyoruz. Bir barajımız var. Bir tane de Keçi Deresi dediğimiz deremiz var. Hem orayı turizme açacağız hem de kışın suyu normal barajımıza aktararak bu üzüm bağlarına ve çiftçiye fayda sağlayacağız.

"Değişmiş bir Kalecik göreceksiniz"

Şimdi geldiğimizde ilk karşılaştığımız şey aşırı borçlar ve personel fazlalığı. Seçimden önce tabii ki biliyorduk onların düzmece şeyler olduğunu. 4 milyon borcumuz var deyip pankartlar açtılar. Biz de inanmadık. Geldik karşımıza çıkan 120 milyon gibi bir borç. Sadece bunun 81 milyonu SGK ve maliyeye devlete olan borçlarımızdı. Esnaf borcu çok. Sağa sola işler yaptırmış, bunlar var. Bunları ödemeye başladık. Bunları ödüyoruz. Tabii ki tasarruf tedbirleri girdi. Bazı projelerimizi askıya aldırttırmak zorunda kaldık. Cumhurbaşkanımız da tuttu talihsiz bir açıklama yaptı; `bu belediyeler bu borçları ödeyecek.` El insaf. Peki şimdiye kadar niye ödenmedi bu borçlar da biz ödüyoruz ki ödeyeceğiz. Devletimize boynumuz kıldan ince. İsterdik ki bu borçlar zamanında ödenseydi. Halkın vatandaşın içinde olmadığı hiçbir proje bizim için proje değildir. Ben geldim geleli hep halkın içinde olduğu projeler yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. Vatandaşımıza ucuz konut edinebilmesi için de bir sosyal konut projemiz var. Onu da inşallah en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Değişmiş bir Kalecik göreceksiniz. Bu değişimi kesinlikle yapmak zorundayız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA