20 Ekim 2025 Pazartesi

13:01   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”  
 
     
   

Manisa Büyükşehir Belediyesi, can dostları yeni yuvalarına kavuşturuyor 


Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayvan sahiplendirme çalışmaları kapsamında 1 Ocak ile 31 Ağustos tarihleri arasında 109 hayvanı yeni yuvasına kavuşturdu. Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi`ndeki “Paşa” isimli can dost da yeni ailesine kavuşanlar arasında yer aldı. 

 

Tarih : 14 Eylül 2024 Cumartesi 09:42   Okunma : 429

(MANİSA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayvan sahiplendirme çalışmaları kapsamında 1 Ocak ile 31 Ağustos tarihleri arasında 109 hayvanı yeni yuvasına kavuşturdu. Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi`ndeki “Paşa” isimli can dost da yeni ailesine kavuşanlar arasında yer aldı. 

Paşa isimli köpek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek`in eşi Nurcan Zeyrek`in aracı olmasıyla, Beyza Kerimoğlu Cebeci tarafından sahiplenildi. Nurcan Zeyrek ile sosyal medyası üzerinden iletişime geçen Cebeci`ye teslim edilen Paşa, 1 Ocak ile 31 Ağustos tarihleri arasında sahiplendirilen 109 can dosttan bir tanesi oldu. 

Paşa`nın yeni ailesine kavuşmasına tanıklık eden Nurcan Zeyrek, hayvan sahiplenme sayısının artmasını istediğini söyledi. Nurcan Zeyrek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi için bir sosyal medya hesabı oluşturuyoruz. Yakın tarihte aktif olacak hesap üzerinden vatandaşlarımız, şeffaf belediyecilik anlayışıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi olacak. Vatandaşlarımızın sokak hayvanlarına karşı farkındalığının artacağını düşünüyoruz. Hesap üzerinde kısa bilgi videoları, sokak hayvanlarının merkeze gelmeden önceki ve sonraki halleri yayınlanacak” dedi.

Sokak hayvanları için pet kuaför hizmeti yakında

Vetbüs projesini de hatırlatan Zeyrek, bu proje ile Vetbüs`ün hangi mahalleye ne zaman gideceği ve hangi hizmetleri vereceği konusundaki bilgilerin de bu hesap üzerinden verileceğini söyledi. Nurcan Zeyrek, sokak hayvanlarına yönelik pet kuaför hizmetinin de yakın zamanda başlayacağının bilgisini verdi. 

Beyza Kerimoğlu Cebeci, Paşa`nın oturdukları sitede yaşadığını, kimseye zararının olmadığını ancak bazı kişilerin Paşa`yı istemediğini söyledi. Paşa`nın zehirlendiğini, ölümden döndüğünü söyleyen Cebeci, “Şikayetler üzerine Paşa barınağa alındı. Dört duvar arasında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Sosyal medya üzerinden Nurcan Zeyrek`in sayfasına yazdım. Sağ olsun kendisi de ilgilendi. Paşa`yı eğitmenler tarafından sosyalleştirdik. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından da aşısı yapıldı, çipi takıldı, şu anda da sahipleniyoruz” diye konuştu. 

Can dostlar için uygulama yolda

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Derya Hüner, can dostlarla ilgili yeni bir projenin başlayacağını söyledi. Projenin cep telefonlarına ücretsiz indirilen mobil uygulama üzerinden yürütüleceğini belirten Hüner, şu bilgileri verdi:

“Vatandaşlarımız sokakta karşılaştıkları yaralı hayvan karşısında ne yapacaklarını, nereyi arayacaklarını bilemiyorlar. Sokakta yaralı hayvan gördükleri zaman hemen fotoğrafını çekerek sisteme yükleyecekler. Hekimlerimiz ilk müdahale konusunda bilgi sahibi olup, müdahale konusunda avantaj sağlayacak. Uygulama kısırlaştırma için de kullanılacak. Sistem üzerinden kısırlaştırma randevusu alabilecekler. Bakımevine gelen yaralı hayvanın sağlık durumuyla ilgili güncel bilgiyi de sistem üzerinden alabilecekler. Bu uygulama yaşayan bir sistem, kurulumdan sonra sistem geliştirilebilir durumda. Bu sayede tüm Manisa`da sahipli, sahipsiz tüm hayvanlarımıza el birliği ile sahip çıkmayı hedefliyoruz.”

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA