2 Kasım 2026 Pazartesi

11:30   AKARYAKıTTA GÖRÜLMEMIŞ REKOR ZAM DALGASı! OTOGAZA (LPG) BU GECE YARıSı 9 TL ZAM GELIYOR   10:58   SIYASETTE SıCAK GELIŞME: KENT UZLAŞıSı MECLIS ÜYELERI DEM PARTI’YE KATıLıYOR!   10:14   TARSUS’UN ÇEHRESINI DEĞIŞTIRECEK DEV PROJE! ESKI ŞELALE OTEL ARAZISINDE HUMMALı ÇALıŞMA   10:08   MERSIN VE ÇEVRESI İÇIN KRITIK UYARı: METEOROLOJI’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ, SEL VE HORTUM ALARMı!   11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’  
 
     
   

"Adalet nöbeti"ni Kuğulu Park`ta sürdüren depremzede Döne Kaya: " Cumhurbaşkanı`ndan bakanlıklarına kadar herkesi adaletin sağlanması için göreve davet ediyorum"


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Antakya Fuat Koku Sitesi`nde ailesini kaybeden Döne Kaya, başlattığı adalet nöbetinin 18`inci haftasında eylemini Kuğulu Park`ta sürdürdü. Kaya, "Depremde hayatını kaybeden en az 53 bin insanımız için adalet hala sağlanmadı. Yetkililer ne yapıyor? Depremin üzerinden nerdeyse 2 yıl geçti, adaleti neden sağlamadılar? Türkiye`deki tüm yetkilileri, Cumhurbaşkanı`ndan bakanlıklarına kadar herkesi göreve davet ediyorum" dedi.

 

Tarih : 15 Eylül 2024 Pazar 12:43   Okunma : 671

(ANKARA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Antakya Fuat Koku Sitesi`nde ailesini kaybeden Döne Kaya, başlattığı adalet nöbetinin 18`inci haftasında eylemini Kuğulu Park`ta sürdürdü. Kaya, "Depremde hayatını kaybeden en az 53 bin insanımız için adalet hala sağlanmadı. Yetkililer ne yapıyor? Depremin üzerinden nerdeyse 2 yıl geçti, adaleti neden sağlamadılar? Türkiye`deki tüm yetkilileri, Cumhurbaşkanı`ndan bakanlıklarına kadar herkesi göreve davet ediyorum" dedi.

Depremde ailesinden 4 kişiyi kaybeden Döne Kaya, 18 hafta önce başlattığı adalet nöbetine Kuğulu Park`ta devam etti. Kaya, burada yaptığı açıklamada 6 Şubat depremlerinden bu yana 587 gün geçtiğine işaret etti. Depremde en az 53 bin kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Kaya, şöyle devam etti:

"19 aydır cevaplayamadığım sorular var. Yetkililer ne yapıyor? Dört ay sonra 6 Şubat depremlerin üzerinden koskoca 2 yıl geçmiş olacak, adaleti neden sağlamadılar? Hala sorumlu müteahhitler, yapı denetimler, en önemlisi de sorumlu kamu görevleri hala neden çalışıyor ya da ceza almadılar? Yaptıkları sorumsuzluklara göz mü yumalım? Bir dahaki depremde sırf bu yüzden yine mi ölelim? Ne istiyorsunuz? Kamu görevlilerine sağladığınız dokunulmazlığı, güvenliği dün 53 bin insana sağlamış olsaydınız bugün bu insanlar belki de yaşıyor olacaktı. Türkiye`deki tüm yetkilileri Cumhurbaşkanı`ndan bakanlıklarına kadar herkesi göreve davet ediyorum. Bu adaleti artık sağlayın. En az 53 bin insana bunu borçlusunuz. Ölen sizlerin annesi, bebeği, kardeşleri olsaydı adalet yine böyle mi olacaktı? Adaletin terazisi yine böyle suçluyu mu koruyacaktı? 6 Şubat günü yanımızda değildiniz, bari gelin adaleti sağlayın ki biz de bir nebze de olsa huzura erelim.”

“Deprem davalarına sahip çıkın”

Fuat Koku Sitesi`nde annesi, kız kardeşi, ağabeyi ve 9 aylık yeğeni ile birlikte 65 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Kaya, “Benim 9 aylık yeğenim, annesi, babası ile burada, parkta koşup oynayacakken betonlar arasında can verdi, şimdi mezarda. Annemle yan yana olacakken şu an sırf aç gözlü insanlar üç kuruş daha kar etsin diye çaldığı binada can verdi annem. Kalbim de aklım da bu gerçeğe dayanamıyor artık. Sadece empati yapmanızı istiyorum. Şu an yanınızda olan sevdiğinizi bir an için depremde kaybettiğinizi düşünün ve bu deprem davalarına sahip çıkın. Çünkü bu adaletsizlik böyle devam ettiği sürece her an başka bir depremde yine ölebiliriz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA