16 Ağustos 2025 Cumartesi

10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:47    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:40   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:13   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:28   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:58   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nden kent genelinde Akdeniz meyve sineğine karşı önlem


Akdeniz meyve sineği ile mücadele için kent genelinde yoğun bir çalışma programı başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı aracılığı ile bin 800 üreticiye 30 bin litre ‘böcek cezbedici hidrolize protein` dağıtımı gerçekleştiriyor. Daha az kimyasal kullanarak ürünlerin sağlıklı kalmasını da sağlayan böcek cezbedici hidrolize protein yöntemi ile çiftçiler zamandan ve enerjiden de tasarruf sağlıyor. 

 

Tarih : 15 Eylül 2024 Pazar 09:58   Okunma : 477

(MERSİN)- Akdeniz meyve sineği ile mücadele için kent genelinde yoğun bir çalışma programı başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı aracılığı ile bin 800 üreticiye 30 bin litre ‘böcek cezbedici hidrolize protein` dağıtımı gerçekleştiriyor. Daha az kimyasal kullanarak ürünlerin sağlıklı kalmasını da sağlayan böcek cezbedici hidrolize protein yöntemi ile çiftçiler zamandan ve enerjiden de tasarruf sağlıyor. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Akdeniz meyve sineğine karşı da kent genelinde yoğun bir çalışma programı başlattı. 260`dan fazla bitki türüne zarar veren ve sıfır toleranslı olan Akdeniz meyve sineği ile mücadele kapsamında bin 800 üreticiye 30 bin litre ‘böcek cezbedici hidrolize protein` dağıtıldı. Daha az kimyasal kullanarak ürünlerin sağlıklı kalmasını da sağlayan böcek cezbedici hidrolize protein yöntemi ile çiftçiler, zamandan ve enerjiden de tasarruf sağlıyor. Üreticiler, böcek cezbedici hidrolize proteini insektisitle birlikte karıştırıp narenciye ağaçlarına zehirli yem kısmi dal ilaçlama yöntemi ile uygulayabiliyorlar.

“Üreticilerin yüzü bu desteklerle gülüyor”

Akdeniz ilçesine bağlı Hebilli Mahallesi`nde yapılan dağıtımda konuşan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nda ziraat yüksek mühendisi olarak görev yapan Özgür Güldoğan, “Akdeniz meyve sineği 260`dan fazla bitki çeşidine zararlı olan ve yetiştiricilikte toleransı sıfır olan bir zararlı. Bu zararlıyla mücadele kapsamında narenciye üreticilerimize cezbedici hidroloji protein dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bu hidrolize protein ile birlikte insektis kullanarak üreticilerimiz ağaçlarına zehirli yem kısmi dal ilaçlama yöntemiyle ağaçlarına kullanabiliyorlar. Bu kullanım sonucunda yetiştirdikleri ürünlerde hem zamandan hem enerjiden hem işçilikten tasarrufun yanı sıra aynı zamanda da daha az kimyasal kullanarak ürün yetiştirmiş oluyorlar” dedi.

Güldoğan, “Bu zararlıyla mücadele etmek çok zor. Bu mücadelede bizim destek olmamız onları mutlu ediyor. Bizim desteklerimizle ürünlerini ihracata uygun ve kaliteli yetiştiriyorlar” diye konuştu. Ürünleri zararlılardan korumanın da ayrı bir maliyet olduğunu aktaran Güldoğan, “Ürünlerin üretilmesinin zor olduğu bir dönem yaşıyoruz. Girdi maliyetleri oldukça yüksek, özellikle bu proteini dağıtma sebeplerimizden bir tanesi de bu yöntemle hem işçilikten hem zamandan hem enerjiden tasarruf etmeleri” diyerek, üreticilerin yüzünün bu destekler sayesinde güldüğünü belirtti.

Üreticiler, Büyükşehir Belediyesi`nin hizmetine ilişkin şunları söyledi:

-Hüseyin Göktaş: “Benim 1000 tane şeftali ağacım vardı, bu sinek yüzünden söktüm. Baş edemedim ilaç vermeyle. Bu sineğe bir çare bulmamız lazım. Portakal meyvelerimiz, armut, üzüm aynı halde. Çok zararını çektik. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Umarım buna bir çare bulurlar. Bizde yetiştirdiğimiz meyvelerimiz çöpe atmayız. 2 senedir bir şey kazanamıyoruz, zarardayız. 1000 ağaç şeftali söktüm, 500 ağaç armut söktüm. Mazot versin, gübre desteği versin, ilaç desteği versin yoksa bizi ayakta duramayız. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Umarım bunun devamı gelir, vatandaşlarımız bunların hepsinden faydalanır, bizlere faydası olur, ağaçlarımıza faydası olur ve yetiştirdiğimiz meyveler zarar görmez."

-Mustafa Er: “Umarım faydasını da görürüz. Fiyatlarımız da biraz yüksek giderse daha güzel olur. Şimdi aldığımız bu ilaçlar yüksek fiyatlı, sattığımız meyveler düşük fiyatlı. O yüzden bu destekler güzel."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA