25 Şubat 2026 Çarşamba

12:30   AKDENIZ BARO BAŞKANLARıNDAN ADANA BAM’A ’GECIKEN ADALET’ ÇıKARTMASı   11:41   DIYARBAKıR’DA SKANDAL İDDIA: 1. DERECE ARKEOLOJIK SİT ALANı GES PROJESI İÇIN MI KAYDıRıLDı?   10:55   MERSIN LIMANı’NDA ’SENDIKA’ DEPREMI! GÜLCAN KıŞ TBMM’YI AYAĞA KALDıRDı: "BU AÇıK BIR DÜŞMANLıKTıR!"   10:30   MERSIN’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL: VAHAP SEÇER’IN ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ EVLERE MISAFIR OLUYOR!   09:45   DEPO DEĞIL DERT DOLUYOR! MAZOT 61 LIRAYı AŞTı: "ÇIFTÇININ ALıN TERI HORTUMLA ÇEKILIYOR"   09:10   VAHAP SEÇER’DEN KAHRAMAN PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı:    08:59   BALıKESIR’DE YASA BOĞAN KAZA! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞEHIT PILOT İBRAHIM BOLAT İÇIN TAZIYE MESAJı   01:01   SILIFKE’DE RAMAZAN COŞKUSU ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER "BU SOFRALAR MILLETIN EMANETI" DEDI!   22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN   
 
     
   

Özçağdaş: ``Göreceksiniz Öğretmenlik Meslek Kanunu, Anayasa Mahkemesi`nden dönecek"


CHP`nin eğitim alanındaki sorunlara dikkati çekmek için farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Kütahya`da gerçekleştirilen ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, vatandaşlarla bir araya geldi. Özçağdaş, ‘`Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, öğretmenlerin hiçbir sorununu çözmüyor... Ortada sadece öğretmenleri eleme sistemi var. Bununla ilgili mücadeleye devam edeceğiz. Göreceksiniz bu kanun teklifi de Anayasa Mahkemesi`nden dönecek. Bakan, beni ‘Recep Tayyip Erdoğan atadı` diyor. Kendini Erdoğan`ın memuru olarak görüyor`` dedi.

 

Tarih : 17 Eylül 2024 Salı 01:08   Okunma : 456

(KÜTAHYA) - CHP`nin eğitim alanındaki sorunlara dikkati çekmek için farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Kütahya`da gerçekleştirilen ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, vatandaşlarla bir araya geldi. Özçağdaş, ‘`Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, öğretmenlerin hiçbir sorununu çözmüyor... Ortada sadece öğretmenleri eleme sistemi var. Bununla ilgili mücadeleye devam edeceğiz. Göreceksiniz bu kanun teklifi de Anayasa Mahkemesi`nden dönecek. Bakan, beni ‘Recep Tayyip Erdoğan atadı` diyor. Kendini Erdoğan`ın memuru olarak görüyor`` dedi.

CHP`nin "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş`ın başkanlığındaki heyet, Kütahya`yı ziyaret etti.

Kütahya`daki temasları kapsamında heyet; CHP Kütahya İl Başkanlığı, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü`nü ziyaret etti. Özçağdaş daha sonra Ressam Ahmet Yakupoğlu Kültür Sanat Merkezi`nde gerçekleşen Halk Buluşması`na katıldı.

Halk Buluşması`nda konuşan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, ``Türkiye değişiyor ve dönüşüyor. Bu çerçevede özellikle 2023 genel seçiminden sonra partimizdeki değişim rüzgarı, bir dönüşüm süreci başladı. Eğitim hepimiz için gereklilik. Bir ülkenin gelişimini, ilerlemesini ve hedeflerini ortaya koyacak yapı eğitimden geçmektedir. Partimize düşen görevi fazlasıyla yerine getireceğiz. Amacımız sosyal belediyeciliği Kütahya ile tanıştırmak`` ifadelerini kullandı.

``İl ve ilçelerde eğitim komisyonlarımızı kuracağız``

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

``CHP olarak gölge kabine sistemiyle çalışıyoruz. Bu yeni sistem bize bakanlıkları yakından takip etmek, eleştiri yapmak ve çözüm önerilerini tartışmayı sağlıyor. CHP olarak parlamenter düzeyde iktidarın yanlış uygulamalarıyla mücadele ediyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu`na ilişkin çok uzun tartışmalar oldu. Eğitimle alakalı her hafta araştırma önergesi veriyoruz. Sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yaklaşımı var. Bununla ilgili olarak ve mülakatlarla ilgili dava açtık. Sahada da mücadelemiz devam ediyor. Şimdiye kadar hiç eğitim mitingi yapılmadı. Tematik mitinglerin ilkini eğitimle ilgili yaptık. 20 çalışma grubunda 200 akademisyen ve sendikacı arkadaşlarımız görev aldı. İl ve ilçe eğitim sekreterlerimiz gölge bakanlık ile çalışıyorlar. İl ve ilçelerde eğitim komisyonlarımızı kuracağız. CHP içerisinde de eğitimle ilgili kurumsallaştırmayı artırmak için karar alma süreçleri oluşturmak istiyoruz. Ankara`dan yazılan değil tüm Türkiye`nin konuştuğu programlara ihtiyacımız var.``

``Çocukların acil bir öğün sağlıklı yiyeceğe ulaşması gerekiyor``

Halk Buluşması`nda söz alan bir öğretmen, öğrencilerin ekonomik kriz dolayısıyla yaşadığı beslenme sorununa dikkati çekerek, ``Ekonomik kriz, krizin ötesine geçti. Öğrencilerimizin sağlıklı yiyeceğe ulaşamadığını, kantinlerdeki fiyatları görüyorum. Acil bir öğün sağlıklı yiyeceğe bizim çocuklarımızın ulaşması gerekiyor. Çocuklarımız yiyeceğe ulaşamıyorlar. Çocuklar ekmeğin arasına salça sürüp geliyorlar.`` dedi.

``Öğretmenlik Meslek Kanunu`nda öğretmenin adı yok``

Eğitim-İş Kütahya İl Başkanı Alparslan Kantarcıoğlu ise konuşmasında “Eğitim sistemi bir anda bu hale gelmedi. Sistematik dokunuşlarla pik yapmış durumda maalesef`` dedi. Öğretmenlik Meslek Kanunu`nu eleştiren Kantarcıoğlu, ``Kanunda öğretmenin adı yok. Bu bir meslek kanunu değil, öğretmenleri kıskaca almak. Bu meslek kanunu kabul edilemez. Buradaki maddeler, KPSS`yi kazanmış öğretmenleri, öğretmen olarak kabul etmiyor.`` diye konuştu. ÇEDES uygulamasına da dikkat çeken Alparslan, ``ÇEDES`e öğrenci göndermeyen arkadaşlarımızın soruşturmaları devam ediyor`` ifadelerini kullandı.

``Bir veli bizi rahatlıkla CİMER`e şikayet edebiliyor``

Buluşmada söz alan ilkokul öğretmeni Canan Sarıtığlı ise ``Yeni eğitim öğretim dönemine azalan bir heves ve umutla başlıyoruz. Özlük haklarımız her geçen sene azalıyor. Öğretmenler geçim sıkıntısı yaşıyor. Öğretmenler olarak saygınlığımız azalmış durumda. Bir veli bizi çok rahat bir şekilde CİMER`e şikayet edebiliyor. Çok fazla soruşturma geçiren arkadaşımız var. Bu konunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kütahya`da hiçbir ilkokulda konferans ve spor salonu yok`` diye konuştu.

Bir başka eğitimci Atakan Gedük ise üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma ve açlık sorununa dikkat çekti. Gedük, ``Gençlerimiz temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Gençler olarak barınmak istiyoruz. Gençler düzgün eğitimi bırakın, bu eğitim sisteminde yaşayamıyor.`` ifadelerini kullandı.

‘`Teflon tava iktidarıyla karşı karşıyayız``

Buluşma sonunda konuşan Özçağdaş, ``Çok sayıda sorundan bahsedildi. Öğretmenlerimize, velilerimize, sendika temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bahsedilen sorunların hepsiyle ilgili düzenli basın açıklamaları yapıyorum. Maalesef teflon tava iktidarıyla karşı karşıyayız. Anlatıyorsunuz, söylüyorsunuz alınmıyorlar. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, öğretmenlerin hiçbir sorununu çözmüyor. Bu kanun teklifi 18 sayfa, 10 sayfası daha az sayıda insanla ilgili. Beş sayfa disiplin hükmü var.`` diye konuştu. Özçağdaş, konuşmasının devamında Öğretmen Akademisi`ne dair eleştirilerini sıraladı. ``Biz akademi kurmasınlar demiyoruz. Sadece seçme sistemini kullan. Ortada sadece öğretmenleri eleme sistemi var. Bununla ilgili mücadele etmeye devam edeceğiz. Göreceksiniz bu kanun teklifi de Anayasa Mahkemesi`den dönecek. Bakan kendini Milli Eğitim Bakanı olarak görmüyor. Beni ‘Recep Tayyip Erdoğan atadı` diyor. Kendini Erdoğan`ın memuru olarak görüyor`` ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA