12 Ağustos 2026 Çarşamba

10:25   AVRUPA’NıN EN BÜYÜĞÜ BU GECE BELLI OLUYOR! PSG - ASTON VILLA SÜPER KUPA MAÇıNDA TARIHI HAKEM DETAYı   09:26   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU 25. SEZONUNDA REKORA İMZA ATTı! 45 BIN SEYIRCI VE 13 İLÇEDE SANAT RÜZGARı   23:55   TÜRKIYE GıDA ENFLASYONUNDA DÜNYADA 3. SıRADA! CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı PALAMUT SOFRADAKI TEHLIKEYI BÜYÜTEÇ ALTıNA ALDı   16:33   ÖMER ÇELIK’TEN "ÇERÇEVE YASA" DEĞERLENDIRMESI: "BU, TERÖRSÜZ BÖLGEYI ARZULAYAN BÜTÜN KARDEŞ HALKLAR IÇIN YANKı OLUŞTURACAKTıR"   16:31   CEVDET YıLMAZ: 2028’DE KADıNLARıN IŞGÜCÜNE KATıLıMıNı YÜZDE 40’ıN ÜZERINE YÜKSELTMEYI HEDEFLIYORUZ   16:30   KATAR: MEKKE ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASı’Nı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   15:53   CHP MYK YARıN TOPLANACAK   13:52   ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı’NA YÜRÜMEK ISTEYEN MADENCILERE ABLUKA: İŞÇILER AÇ, ÇOCUKLARı EKMEK BEKLIYOR   13:51   FILISTIN BAŞBAKANı ABBAS, TÜRKIYE’YE GELIYOR   13:49   MANSUR YAVAŞ: "EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK’I ÖLÜM YıL DÖNÜMÜNDE RAHMET VE MINNETLE ANıYORUM"   09:06   KOLOMBIYA DEPREMINDE SON DURUM: ÖLÜ SAYıSı 132’YE YÜKSELDI, ARAMA KURTARMA SÜRÜYOR   09:05   VATANDAŞ İSTEDI, EKIPLER HAREKETE GEÇTI: AKDENIZ’DE ALTYAPı ONARıM SEFERBERLIĞI   08:59   TBMM’DEN GEÇTI! İŞTE 12 MADDELIK "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" YASASıNıN TÜM DETAYLARı   08:56   MERSIN’IN TESCILLI LEZZETI DÜNYACA ÜNLÜ MUFFIN’E DÖNÜŞTÜ: HAMZABEYLI’DE MIS GIBI KOKULAR YÜKSELDI!   04:04   CHP’DEN İSTIFA EDEN BELEDIYE BAŞKANı VE 19 MECLIS ÜYESI YENI PARTI’YE GEÇTI   03:49   KOLOMBIYA’DA KÂBUS GECESI! 7,4’LÜK DEPREM ÜLKEYI SALLADı: CAN KAYBı HıZLA ARTıYOR   02:42   BÖLGEDE TÜM DENGELERI DEĞIŞTIREN İMZALAR İTILAF Mı YARATTı? İRAN BÜYÜKELÇILIĞI SESSIZLIĞINI BOZDU!   02:36   TUTUKLU İL BAŞKANı İLKSEN ÖZALPER’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’HAKLı MÜCADELEMIZ DEVAM EDECEK’   01:55   EĞITIM-İŞ’TEN TBMM’DEKI ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE SERT TEPKI: ’SIYASI HESAP UĞRUNA KABUL EDILEMEZ!’   01:24   TBMM’DE KRITIK ’ÇERÇEVE YASA’ OYLAMASı TAMAMLANDı! İŞTE PARTI PARTI FIRELER VE TÜM OY DÖKÜMÜ  
 
     
   

Turizmde Derinleşen Kriz


Türkiye, uzun yıllardır turizm sektöründeki başarılarıyla hem ekonomik kalkınmasını destekleyen hem de uluslararası arenada tanıtımını güçlendiren bir ülke olarak öne çıkıyordu. Ancak 2024 yılı itibarıyla turizm sektörü, pandemi döneminde yaşadığı krizin ötesinde, daha derin bir sarsıntı ile karşı karşıya kaldı. Ekonomik sıkıntılar, yüksek enflasyon ve artan maliyetler hem yerli hem de yabancı turistler için büyük bir sorun haline geldi.

 

Tarih : 17 Eylül 2024 Salı 14:23   Okunma : 712

Gülcan Kış: “Pahalılık Yabancı Turistleri Kaçırıyor”

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, Ulaştırma, İmar ve Turizm Komisyonu Üyesi Gülcan Kış, turizm sektöründeki bu krizle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kış, Türkiye’deki pahalılığın yabancı turistleri kaçırdığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bu yıl Türkiye, pandemi dönemindekinden bile daha zorlu bir turizm sezonu geçirdi. Döviz kurundaki artış ve otel, restoran fiyatlarının yükselmesi, özellikle Avrupa’dan gelen turistlerin tatil planlarını değiştirmesine yol açtı. Yabancı turistler artık Türkiye’yi cazip bir tatil destinasyonu olarak görmüyor. Yükselen fiyatlar, yabancı turistlerin başka destinasyonları tercih etmesine neden oluyor.”

Yerli Halk Tatil Yapamaz Hale Geldi

Kış, artan maliyetler ve ekonomik zorluklar nedeniyle yerli halkın tatil yapma şansının neredeyse tamamen ortadan kalktığını vurguladı. “Bir asgari ücretli ya da emeklinin bu fiyatlarla tatil yapması imkansız hale geldi. Birkaç günlük otel masrafı bile birçok ailenin yıllık bütçesini aşabiliyor. Bu da iç turizmi ciddi şekilde baltalıyor. Turizm artık lüks olmaktan çıktı, tamamen ulaşılamaz bir hale geldi.”

Otel Fiyatları El Yakıyor

Bir otelde ortalama gecelik konaklama ücretinin 4.000-5.000 TL’yi bulduğunu ifade eden Gülcan Kış, ulaşım, yemek ve diğer harcamaların da büyük bir yük haline geldiğini belirtti. “Bir ailenin bir hafta boyunca tatil yapması, neredeyse yıllık birikimlerini tüketmeleri anlamına geliyor. Yerli turistlerin de bu fiyatlar karşısında tatil planı yapabilmesi çok zor.”

Turizm Sektörü Zor Durumda, Politikalar Yeniden Gözden Geçirilmeli

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, bu zorlu süreçte turizm sektörünün ayakta kalmasının hayati olduğunu ancak hükümetin ekonomik politikalarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. “Ekonomik istikrar sağlanmadan, turizmi canlandırmak mümkün değil. Yüksek enflasyon, pahalılık ve yanlış ekonomi politikaları turizm sektöründeki krizi daha da derinleştiriyor. Acilen fiyat artışlarını kontrol altına alacak, vatandaşın alım gücünü artıracak ve turizm sektörünü yeniden canlandıracak adımlar atılmalı.”

Gelecek Yıl Daha Zor Geçecek

Gülcan Kış, 2025 turizm sezonunun daha da zorlu geçeceğini belirterek, “Eğer bu ekonomik kriz devam ederse, turist sayısında daha büyük düşüşler yaşanabilir. Hem fiyatlar kontrol altına alınmaz hem de hizmet kalitesi iyileştirilmezse, Türkiye turizmde büyük bir çöküş riskiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA