9 Mayıs 2025 Cuma

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

Gamze Akkuş İlgezdi: “Simit 15 lira. Vatandaş nasıl geçinecek?”


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara`da bir simit fiyatının 15 lira olduğunu ifade ederek “En ucuz yerde çay da 15 lira. Bir kişinin öğün maliyeti 30, üç öğün maliyeti 90 lira oldu. 4 kişilik bir aile sadece çay ve simit ile beslense ayda 10 bin 800 lira ödemek zorunda. Vatandaş nasıl geçinecek” dedi.

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 11:54   Okunma : 314

(ANKARA) - CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara`da bir simit fiyatının 15 lira olduğunu ifade ederek “En ucuz yerde çay da 15 lira. Bir kişinin öğün maliyeti 30, üç öğün maliyeti 90 lira oldu. 4 kişilik bir aile sadece çay ve simit ile beslense ayda 10 bin 800 lira ödemek zorunda. Vatandaş nasıl geçinecek” dedi.

CHP Milletvekili Gamze Akkuş, yaptığı yazılı açıklamada; “Zamanında her yerde çay simit hesabı yapan iktidar sus pus oldu" diyerek “Zamlar durmuyor. Asgari ücret, emekli ve sabit gelirlinin maaşı ortada. Vatandaş ekonomik krizin altında eziliyor" dedi. Ankara Ticaret Odası`nın (ATO) 2024 yılı çay simit fiyatlarının asgari ücreti aştığını söyleyen İlgezdi, şunları ifade etti:

“ATO`nun en ucuz kıraathane/kahve tarifesine göre çay 50 lira. Bir öğün çay simit 65 lira oluyor. 4 kişilik bir ailenin günlük çay masrafı 780 lira, aylık ise 23 bin 400 lira. Yani asgari ücretten bile fazla. Zamlar yapılırken bunun önlemini almayan iktidar, asgari ücrete zam yapmıyor. Emekli maaşına zam yapılırmış gibi yapıyor. Olan vatandaşlarımıza oluyor.”

“Alım gücü 4 bin 808 lira eridi"

Ete, yumurtaya gelen zamlardan, yaşanan gıda krizinden, kira fiyatlarının durdurulamaz yükselişinden konuşmuyoruz. En temel ihtiyaçları değil en ucuz yemek olarak zamanında iktidar mensuplarının konuşmalarına başladığı çay simit hesabından bahsediyoruz. Asgari ücretlinin ya da en düşük emekli maaşı alan emeklinin yaşadığı dramı konuşuyoruz. Bakın sadece ve sadece ocak ayından bugüne asgari ücretin alım gücü 4 bin 808 lira erimiş. Asgari ücretli 17 bin 2 lira değil aslında 12 bin 194 lira ile ay sonunu geçirmeye çalışıyor. Temmuzda asgari ücrete zam yapmayan iktidar yurttaşlarımızı açlığa mahkum etti”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA