5 Mart 2026 Perşembe

16:38   FATMA NUR ÇELIK VE KıZıNı KADıNLAR UĞURLADı... CENAZENIN TAŞıNMASı SıRASıNDA "ÇOCUK KATILLERI HESAP VERECEK" SLOGANı ATıLDı   15:37   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PEDRO SANCHEZ’E MEKTUP: “İSPANYA’NıN ORTA DOĞU KONUSUNDAKI ILKELI TUTUMU, ULUSLARARASı TOPLUM IÇINDE ÖNEMLI VE YAPıCı BIR SES OLUŞTURMAKTADıR”   15:34   AHMET ÖZER’DEN DEM PARTI ANKARA İL ÖRGÜTÜ’NE ZIYARET... ÖZER: "SIYASAL MUTABAKATı TOPLUMSAL MUTABAKATA ÇEVIRMEK GEREKIR"   14:33   FATMA NUR ÖĞRETMEN KONYA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:32   İSTANBUL’DA ANNE VE KıZıNıN ÖLÜMÜ... ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADıNLAR DERNEĞI: "KASTı, IHMALI, KUSURU VE LIYAKATSIZLIĞI BULUNAN TÜM KIŞI VE KURUMLARıN HESAP VERMESI IÇIN HUKUKI VE TOPLUMSAL TÜM YOLLARı KULLANACAĞıZ"   14:31   MURAT EMIR: “TANJU ÖZCAN’ıN TUTUKLANMASı SIYASI BIR KUMPASTıR”   14:27   TARSUS’TA İLK İFTAR SOFRASı KURULDU    14:22   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN EMEKÇI KADıNLAR GÜNÜ’NE DOLU DOLU PROGRAM   14:17   SEMIH PALAMUT: GÜNDOĞDU MAHALLESI İFTAR PROGRAMıNDA HEMŞEHRILERIMIZLE BULUŞTUK   10:05   İRAN’DA TARIHI VEDA: ALI HAMANEY’IN NAAŞı TAHRAN’DA HALKıN ZIYARETINE AÇıLıYOR   09:38   MINIK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU: MERSIN’DE ÇOCUKLAR ATA TOHUMLARıNı GELECEĞE TAŞıYOR   03:08   EKREM İMAMOĞLU’NDAN “19 MART” HAMLESI: ‘DARBE’ VURGULU SERI YAYıNDA — ÖZGÜR ÖZEL: “KARDEŞLIK HUKUKU BU MÜCADELENIN TEMELI”   02:13   KıNıK’TA MADEN KRIZI BÜYÜYOR: İŞÇILERDEN ÇINLI ŞIRKETE REST — “YA HAKLARıMıZı VERIN YA DA KıNıK’ı TERK EDIN”   01:59   İMAMOĞLU’NDAN ÇEKMEKÖY’DE ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN İÇIN SERT MESAJ: “DEVLET OKULLARDA ASAYIŞI SAĞLAYAMıYOR”   21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM  
 
     
   

Depremde 63 kişinin öldüğü Tutar Yapısı Sitesi davasında yeni gelişme: İnşaat mühendisi Cüneyt Akkaya`ya tutuklama kararı


Adana`da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 63 kişinin yaşamını yitirdiği Tutar Yapı Sitesi  C Blok davasında yeni bir gelişme yaşandı. Karadağ`da yakalanarak Türkiye`ye getirilen ve tutuksuz yargılama kararı verilen teknik uygulama sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya, ailelerin itirazının kabul edilmesi üzerine bu dosyadan da tutuklandı.

 

Tarih : 20 Eylül 2024 Cuma 11:24   Okunma : 494

HABER: MEHMET OFLAZ

(ADANA) - Adana`da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 63 kişinin yaşamını yitirdiği Tutar Yapı Sitesi  C Blok davasında yeni bir gelişme yaşandı. Karadağ`da yakalanarak Türkiye`ye getirilen ve tutuksuz yargılama kararı verilen teknik uygulama sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya, ailelerin itirazının kabul edilmesi üzerine bu dosyadan da tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adana`da bulunan Tutar Yapı Sitesi C Blok ve Ekim Apartmanı da yıkıldı. Tutar Yapı Sitesi C Blok`ta 63 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi de yaralandı. Ekim Apartmanı`nda ise 42 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi de yaralandı. Dosya kapsamında her iki binanın yıkılmasında sorumluluğu bulunan teknik uygulama sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya, firari olarak aranıyordu. Cüneyt Akkaya, geçen ay Karadağ`dan Türkiye`ye getirildi. Tutar Yapı Sitesi`yle ilgili davadan hakkında ‘tutuksuz yargılama` kararı verilen Akkaya, Ekim Apartmanı davasından tutuklanmıştı. 

Tutar Yapı Sitesi`nde yakınını kaybedenlerin avukatları, tahliye kararına itiraz etmişti. ANKA Haber Ajansı`nın edindiği bilgiye göre Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı kabul etti. Ekim Apartmanı dosyasından tutuklu bulunan Akkaya`nın SEGBİS aracılığıyla ifadesi alındı. Akkaya, Tutar Yapı Sitesi`nin 1975 deprem yönetmeliği yükümlülüklerine göre inşa edildiğini ileri sürdü. Akkaya, "Binanın bu şiddetteki depremde sağlam kalması mümkün değildir. Dolayısıyla yeni yapılan deprem yönetmeliğine göre binanın güçlendirilmesi gerekirdi. Güçlendirmeyle ilgili sorumluluğum yok" dedi. 

Cumhuriyet savcısı, Akkaya`nın tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Akkaya`nın Tutar Yapı Sitesi C Blok`un yıkılmasına ilişkin bilirkişi raporlarında asli kusurlu gösterilmesi ve yurt içinde ikamet adresinin bulunmaması nedeniyle "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Tutar Yapı Sitesi`nde yakınını kaybeden müşteki avukatı Gülsüm Özdoğru, süreci ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi:

"Cüneyt Akkaya adli tatilde Türkiye`ye getirildi. İfadesini de geçici görevli heyet alarak tahliye kararı verdi. Heyette yer alan Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı tahliyesine karşı oy kullandı, ama diğer üyelerin oyuyla bizim apartmandan tahliye edildi. Akkaya`nın tahliyesine ilişkin yaptığımız itiraz kabul edildi ve tutuklandı."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA