22 Mart 2026 Pazar

20:11   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: GAZETECILIK FAALIYETI, BIRILERININ HOŞUNA GITMEDI DIYE SUÇ OLMAZ   20:10   GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASı ANKARA’DA PROTESTO EDILDI... BIRGÜN YAYıN KOORDINATÖRÜ YAŞAR AYDıN: "İSMAIL ARı’YA HER ŞEYIYLE KEFILIZ"   20:09   İSTANBUL’DA NEVRUZ KUTLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ANKARA BARıŞıN SESINE KULAK VERMELI, YASAL ADıMLAR ATMALıDıR"   15:08   MSB, KATAR’DAKI HELIKOPTER KAZASıNDA ŞEHIT OLANLARıN KIMLIKLERINI AÇıKLADı   14:07   FATIH’TE IKI BINA ÇÖKTÜ... İSTANBUL VALISI DAVUT GÜL: "7 KIŞI GÖÇÜKTEN ÇıKARıLARAK HASTANEYE KALDıRıLDı"   14:04   MSB: KATAR’DA KAZA KıRıMA UĞRAYAN HELIKOPTERDE DÖRT KATAR SILAHLı KUVVETLERI PERSONELI, BIR TSK PERSONELI ILE ASELSAN’A BAĞLı IKI TEKNISYEN ŞEHIT OLDU   19:59   DIYARBAKıR’DA NEVRUZ KUTLAMALARı BAŞLADı... DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: “KÜRTLER ARTıK DEVLETLE MÜNAZARA DEĞIL, MÜZAKERE YAPMAK ISTIYOR”   19:57   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA… CHP’LI ÖZCAN: "MEMLEKETI DAHA BEREKETLI, HUZURLU, YAŞANABILIR BIR YERE GETIRMEK IÇIN KARDEŞLIK RUHUNA IHTIYAÇ VAR"   19:55   RUSYA DEVLET BAŞKANı PUTIN: "RUSYA, İRAN’ıN YANıNDA SADıK BIR DOST VE GÜVENILIR ORTAKTıR"   20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI   20:20   TAYFUN KAHRAMAN’ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “YOK YERE ÇOCUKLUKLARıNDAN NEŞELI BAYRAMLARı BILE ÇALıNAN HERKESE BU ÜLKENIN ADALET BORCU VAR”   21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

Eğitim-Sen Mersin Şubesi: "Okullarımızın en temel ihtiyacı olan temizlik ve hijyen konusu dahi tasarruf tedbirleriyle kısıtlanıyor"


Eğitim- Sen Mersin Şubesi üyeleri, okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi sorunuyla ilgili eylem yaptı.  Eğitim-Sen adına açıklama yapan Özgür Saçkesen, "Bugün bir kez daha çocuklarımızın geleceğine yapılan ihanetin tanığıyız. İşgücü Uyum Programı (İUP), okullarımızın en temel ihtiyacı olan temizlik ve hijyen konusu dahi tasarruf tedbirleriyle kısıtlanıyor. Haftada yalnızca üç gün çalıştırılacak yardımcı hizmet personelleri, asgari ücretin bile çok altında bir ücretle görevlendiriliyor" dedi.

 

Tarih : 20 Eylül 2024 Cuma 15:24   Okunma : 632

Milli Eğitim Bakanlığı`nın okulların temizlik ve güvenlik işçilerinde görev yapacak ve İşgücü Uyum Programı kapsamında istihdam edilecek işçilerin haftanın 3 günü okullarda çalışması ve 2 gün okullara temizlik işçisi verilmemesi kararına tepkiler sürüyor. Eğitim- Sen Mersin Şubesi üyeleri, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tüm okullara tam zamanlı temizlik ve güvenlik personeli verilmesini talebiyle eylem yaptı. Eylemde, `Yusuf okulu temizle`, `Tekin çöpü dök`, `Okullara bütçe, eğitimden tasarruf olmaz` yazılı pankartlar açıldı.

"Çocuklarımızın sağlığı bu kadar ucuz mu?" 

Eğitim-Sen adına açıklama yapan Özgür Saçkesen şunları söyledi:

"Bugün bir kez daha çocuklarımızın geleceğine yapılan ihanetin tanığıyız. İşgücü Uyum Programı (İUP), okullarımızın en temel ihtiyacı olan temizlik ve hijyen konusunda dahi tasarruf tedbirleriyle kısıtlanıyor. Haftada yalnızca üç gün çalıştırılacak yardımcı hizmet personelleri, asgari ücretin bile çok altında bir ücretle görevlendiriliyor. Üstelik, çalıştıkları günler sigortaları yapılırken, bu süre emekliliğe bile sayılmıyor. Bu koşullarda kim bu işi yapmak ister? Üç gün yeter mi? Çocuklarımızın sağlığı bu kadar ucuz mu? Okullarda temizlik bir lüks değil, zorunluluktur. Bir çocuğun sağlıklı bir ortamda eğitim alması, en temel insan haklarından biridir. Fakat bu sorumluluğu yerine getirmek yerine, hükümet geçici ve güvencesiz çözümlerle bizi oyalıyor. Okullarımızda hijyen eksikliği nedeniyle yaşanacak salgın hastalıklar kapıda. Bu, sadece bugünün değil, çocuklarımızın geleceğinin sağlığıyla oynamak demektir. Geçici iş gücüyle değil, kadrolu ve güvenceli istihdamla bu sorun çözülebilir.

"Temizlik, temiz su ve beslenme her öğrencinin hakkı" 

Veliler bu soruna sessiz kalmamalı. Okullarda hijyenin sağlanması, sağlıklı içme suyu ve her çocuğa bir öğün yemek sağlanması öğrencinin en temel hakkıdır. Sarayın harcamaları, sermayeye verilen vergi afları devam ederken, eğitim bütçesinden tasarruf yapılması hangi akla sığar? Devletin asli görevi; eğitime ve çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmaktır. Ancak, milyonlarca lira sarayın lüks harcamalarına, büyük şirketlere teşvikler olarak aktarılırken okullarımıza yeterli ödenek ayrılmıyor. Bugün sınıflarda hijyenik olmayan koşullarda eğitim gören çocuklarımız, geleceğin yetişkinleri olacak. Bu adaletsiz düzeni kabul edebilir miyiz? Eğitim- Sen olarak, her çocuğun hijyenik koşullarda eğitim alması için kadrolu ve güvenceli temizlik personeli istihdam edilmesini talep ediyoruz. Ayrıca, her öğrenciye bir öğün yemek ve temiz içme suyu sağlanması, kamusal eğitimin bir parçası olarak kabul edilmelidir. Bu, çocuklarımızın sadece bugünü değil, yarınını da güvence altına alacak bir adımdır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA