6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Birlik ve Dayanışma Sendikası`ndan sağlıkta şiddete tepki: "Şiddete yönelik çözüm bulmaya niyetleri yok"


Birlik ve Dayanışma Sendikası Başkanı Dr. Derya Mengücük, Eskişehir ve Mersin`de sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara ilişkin "Hastalar ve sağlık çalışanları, toplum sağlığını önceliğini kaybeden sağlık hizmetinin sorunları ile baş başa bırakılmış, terkedilmiş halde. İnsan sağlığı söz konusu olduğunda en birincil koşullardan olan karşılıklı saygı ve güven bizzat siyasi otorite tarafından bozulmuş durumda. Yetkililerin şiddete yönelik çözüm bulmaya, önlemeye niyetleri yok" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 21 Eylül 2024 Cumartesi 11:23   Okunma : 433

(ANKARA) - Birlik ve Dayanışma Sendikası Başkanı Dr. Derya Mengücük, Eskişehir ve Mersin`de sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara ilişkin "Hastalar ve sağlık çalışanları, toplum sağlığını önceliğini kaybeden sağlık hizmetinin sorunları ile baş başa bırakılmış, terkedilmiş halde. İnsan sağlığı söz konusu olduğunda en birincil koşullardan olan karşılıklı saygı ve güven bizzat siyasi otorite tarafından bozulmuş durumda. Yetkililerin şiddete yönelik çözüm bulmaya, önlemeye niyetleri yok" açıklamasını yaptı.

Eskişehir`de bir aile hekimi oğluna rapor vermediği gerekçesiyle bir anne tarafından saldırıya uğrarken, Mersin`de de yine bir hasta yakını hemşireyi boğmaya çalıştı, doktoru darp etti. Saldırılar üzerine aile hekimleri ve ASM çalışanlarının üyesi olduğu Birlik ve Dayanışma Sendikası, Eskişehir ve Mersin`de sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar üzerine bir açıklama yaptı. Başkan Dr. Derya Mengücük, şunları kaydetti:

"Hastalar ve sağlık çalışanları, toplum sağlığını önceliğini kaybeden sağlık hizmetinin sorunları ile baş başa bırakılmış, terkedilmiş halde. İnsan sağlığı söz konusu olduğunda en birincil koşullardan olan karşılıklı saygı ve güven bizzat siyasi otorite tarafından bozulmuş durumda. Yetkililerin şiddete yönelik çözüm bulmaya, önlemeye niyetleri yok.

Hasta ile hekim, hasta ile sağlık çalışanları arasına reformlarıyla sızan siyaset; `memnuniyet` önceliği ile mesleki bilgi ve deneyimin, tıbbi ve bilimsel gereklerin ve hatta yasaların yok sayılmasına neden oluyor. Her talebin yerine getirilmesi gerektiği gibi bir algıyı teşvik ediyor. Sonuç olarak uygunsuz ve yasal olmayan talepler, usulsüz istekler, tıbben uygun olmayan ısrarlar yerine getirilmeyince küfür, hakaret, darp ve cinayete dönüşüyor. Taleplerin reddi yasal, mesleki ya da tıbbi nedenlerden değil de sanki hekimin, sağlık çalışanın keyfi isteği zannediliyor.

"İşini doğru yapmaya çalışan hekimlerin canına kastediliyor"

En son Eskişehir ve Mersin`de Aile Sağlığı Merkezlerindeki meslektaşlarımızın maruz kaldığı korkunç şiddet aynı şekilde uygunsuz talebin reddi ve mesleki, insani mahremiyeti sağlama çabası. Burada sadece işini, mesleğini yasalara uygun, doğru ve titizlikle yapmaya çalışan bir hekim ve bir hemşire var. Fakat ne yazık ki sadece bundan dolayı canlarına kastedilip darp ediliyor. Mersin`de sabah sağlıkla işine gelmiş hemşire, akşam evine öldürülmeye teşebbüs edilmiş, boynunda elle boğulma izleri, darp izleri ve psikolojik olarak darmadağın, canını zor kurtarmış olarak dönüyorsa bunun sorumluları sağlıkta şiddet için henüz gerekli önlemleri almamış idari ve siyasi yetkililerdir, Sağlık Bakanlığı`dır.

"Sağlık Bakanlığı`ndan hiçbir adım yok"

Sağlık`ta şiddet toplum sağlığı tehdidi haline geliyor. Çözüm var. Acilen çözüme ihtiyaç var. Bu konuda iletişime hazır meslek örgütleri, sendikalar var. Ancak Sağlık Bakanlığı`ndan hiçbir adım yok. Sendikamızın da görüşme isteklerine yanıt yok. Sorunlar belli, çözebilecek olanlarda o niyet yok."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA