29 Mayıs 2026 Cuma

01:52   KONFERANS LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU: CRYSTAL PALACE TARIH YAZDı!   01:10   İZMIR’DEKI MITINGE KARıŞMıŞTı: TOMA’YA ÇıKAN ŞÜPHELI HAKKıNDA FLAŞ GELIŞME! BAKANLıK VE VALILIK HAREKETE GEÇTI   22:39   AVRUPA’DAN ANKARA DEPREMINE İLK TEPKI! PES’TEN CHP VE ÖZGÜR ÖZEL AÇıKLAMASı: ’TEHLIKELI TıRMANıŞ’   21:30   ÇYDD’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU YÖNETIMINE ŞOK YANıT: ’KAYYUMDAN GELECEK BAĞıŞı KABUL ETMEYIZ!’   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’IN ACı GÜNÜ: AMCASı NECATI ÖZEL HAYATıNı KAYBETTI   20:52   CHP’DE ’HARAM ARAÇ’ TEŞHIRINE SERT TEPKI! ÖZGÜR KARABAT SUSTUĞU GERÇEKLERI TEK TEK ANLATTı: "O ZıRHLı ARAÇ..."   18:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NDAN FLAŞ AÇıKLAMA! RESMI HESAP ELE GEÇIRILDI   18:05   ’GENEL MERKEZIN ÖNÜNE SIYAH GIYIMLI MAFYA GELDI!’ CHP’LI BULUT’TAN GÜNDEMI SARSACAK ’APARAT’ ÇıKıŞı: ’BIZIM RAKIBIMIZ SARAYDıR!’   17:37   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ŞOK GÖRÜNTÜ: KıLıÇDAROĞLU O ARAÇLARı "SATıLıK HARAM ARAÇ" YAZıSıYLA TEŞHIR ETTI!   12:02   CHP’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘KUKLA MUHALEFET’ ÇıKıŞı! ’SARAY ELIYLE PARTIYE ATANDıLAR’   08:58   BAHÇELI’DEN CHP İÇIN SÜRPRIZ ’9 EYLÜL’ ÇıKıŞı: ’KıLıÇDAROĞLU PARTIYI TEMIZLEYIP KONGREYE GÖTÜRMELI’   07:21   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MUTLAK BUTLAN’ ÇıKıŞı: ’BU BIR TUZAKTıR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   06:51   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKıŞ: ’İNEK HıRSıZıNı AFFETTIN, BENI MI AFFEDEMIYORSUN?’   02:10   İZMIR’DE HAREKETLI SAATLER! GÜZELBAHÇE BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA GÜNAY TUTUKLANDı: CHP’DEN İLK TEPKI SERT OLDU   19:50   CHP’LI MUTLUAY’DAN BAYRAM MESAJı   19:40   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN BAYRAMDA ’ORTAK SORUMLULUK’ ÇAĞRıSı   19:25   CHP’LI MUSTAFA KEKLIK’TEN BAYRAM MESAJı: "BIZI BIZ YAPAN PAYLAŞMA KÜLTÜRÜDÜR"   19:19   CHP’LI AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’  
 
     
   

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hamas`a bir terör örgütü olarak bakmıyorum"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NBC News kanalına verdiği röportajda, Hamas`a bakışına ilişkin “Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas`ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas`a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas`a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur. Dolayısıyla böyle bir direniş grubuna ben nasıl olur da terör örgütü derim" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 25 Eylül 2024 Çarşamba 17:39   Okunma : 261

(ANKARA) -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NBC News kanalına verdiği röportajda, Hamas`a bakışına ilişkin “Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas`ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas`a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas`a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur. Dolayısıyla böyle bir direniş grubuna ben nasıl olur da terör örgütü derim" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için New York`ta bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons`a bir röportaj verdi. Konuşmasında Gazze`deki İsrail saldırılarına vurgu yapan Erdoğan, "1947`li yıllardan alın bugünlere kadar Filistin, topraklarını kaybede kaybede bugünlere geldi. Burada acaba ne kadar Filistinli şehit edildi, ne kadar Filistinli öldürüldü, bunun perde arkasını incelediğimizde durum çok farklı yerlere ulaşır" dedi.

Erdoğan, Türkiye`nin Hamas`la ilişkisi bağlamındaki bir soruya şu yanıtı verdi:

"Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas`ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas`a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas`a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur. Dolayısıyla böyle bir direniş grubuna ben nasıl olur da terör örgütü derim."

7 Ekim`de yaşananlarla ilgili soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sürecin öncesinde Filistin halkının maruz kaldığı acıların unutulmaması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, "1947`li yıllardan alın bugünlere kadar Filistin, topraklarını kaybede kaybede bugünlere geldi. Perde arkasını incelediğimizde, ne yazık ki 7 Ekim`e bu şartları hazırlayan nedenleri iyi bilmek lazım. Onları iyi anlamak lazım. Ve burada acaba ne kadar Filistinli şehit edildi, ne kadar Filistinli öldürüldü, bunun da perde arkasını incelediğimizde durum çok farklı yerlere ulaşır" şeklinde konuştu.

"ABD, Ukrayna`nın NATO üyeliğini istemiyor"

Röportajın Ukrayna ile ilgili bölümünde Ankara`nın Ukrayna`nın NATO üyeliğine nasıl baktığına ilişkin soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda tüm NATO ülkelerinin adımlarına bakacaklarını belirtti. Erdoğan, "Amerika, Ukrayna`nın her şeyden önce NATO`ya üye olmasını istemiyor. Birçok NATO ülkesi bir defa Ukrayna`nın NATO`ya üye olmasını istemiyor. Bu gerçekleri görerek kararımızı vermemiz lazım" dedi.

Ukrayna`nın NATO üyeliği konusunun, enine boyuna düşünülerek karar verilecek bir husus olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu gerçeklere baktığımız zaman bu işler heyecanla adım atılacak olan konular değil. Bizler de bu konularda kararlarımız verirken tabii ki bütün NATO üyelerinin duruşunu masaya yatırıyoruz ve kararlarımızı ona göre veriyoruz. Şu an itibarıyla tüm NATO ülkelerinin duruşu, benim için diğer ülkeler için nedir ne değildir bu gelişmeleri takip ederek nihai kararımızı veririz. Heyecanla bu kararlar verilmez."

Erdoğan, Simmons`ın, "Bu konuda karar verdiniz mi?" şeklindeki sorusunu ise "Hayır" diye yanıtladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA