18 Ağustos 2025 Pazartesi

18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:47    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:40   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:13   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:28   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:58   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ  
 
     
   

Mersin`de Kırsal Mahalle Buluşmaları`nın yeni adresi, Pirömerli Mahallesi oldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları`nın yeni adresi, Tarsus ilçesine bağlı Pirömerli Mahallesi oldu. Programa katılan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ve CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, stantları gezdi ve üreticilerle sohbet edip bölgeye özgü ürünleri inceledi. 

 

Tarih : 26 Eylül 2024 Perşembe 09:53   Okunma : 632

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları, Tarsus ilçesine bağlı Pirömerli Mahallesi`nde devam etti. İlçedeki birçok mahalleden üretici kadının stantlarda yer aldığı programa hem ilçeden, hem de merkezden birçok vatandaş da katıldı.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ve CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da etkinliğe katılanlar arasındaydı. Seçer ve Kış, üretici kadınların stantlarını gezdi ve üreticilerle sohbet edip bölgeye has ürünleri inceledi. Türküler eşliğinde halayların da çekildiği programda, çocuklar da kendileri için hazırlanmış etkinliklerin tadını çıkardı.

Meral Seçer, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`nın 2019 yılından beri birçok önemli projeyle hem kadınlar hem de çocuklar için hizmet ürettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Başladığımız ilk günden bugüne olan gelişmeler, bu projenin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Kadın emeğinin değerlendirilmesi, ek bir gelirin elde edilmesi, bunun yanında hem kentteki hem kırsaldaki kadınların birlik olması açısından ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları` projesi, benim baştan beri desteklediğim ve içinde olduğum bir proje. Bugün gördüğüm ortam beni oldukça mutlu etti. Üretici kadınlar, Mersin ve Tarsus merkez ile civar köylerden gelen ziyaretçilerin bir arada eğlenip hoşça vakit geçirmesi, bu etkinliği daha da kıymetlendirdi. Kırsaldaki kadınlar üretimini yapıyor, ancak sadece kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor veya komşusuna destek veriyor. Burada kadının, ‘Evet ben yapabilirim, ben üretebilirim, başka bir şeyler de yapabilirim` konusunda kendine olan güveni arttı. Beni bu projede en çok etkileyen husus da bu oldu. Bunun satışını yapabilmesi, başka bir şekilde dünyaya bakmasına sebep oldu.”

Kadınların sattıkları ürünlerle hem kendisinin, hem de ailesinin bazı ihtiyaçlarını karşılayabildiğini, bunun da kadınlara çok büyük mutluluk ve umut verdiğini sözlerine ekleyen Seçer, şöyle devam etti:

“Bunun yanında kırsal buluşmalar, kentimize de katkı sağladı. ‘Köyümüz Atölye` ve ‘Örnek Köyler` projesinin de doğmasına sebep oldu. Şu anda Darısekisi Örnek Yörük Köyü var. Bundan sonra Uzuncaburç`ta yapılacak ve böylelikle Mersin`deki köylerimizin hem atölye olarak, hem örnek köy olarak tanınırlığı ve üretim miktarı daha da artacak. En önemlisi, bu projeyle artık üretmekten vazgeçmeyeceğiz. Kadınları üretmeye daha çok yönlendireceğiz.  O istek, o arzu onlarda zaten var. Kırsal Mahalle Buluşmaları etkinliklerinin, yayılarak artacağını düşünüyorum.”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da bu buluşmaların birçok farklı mahalleden ve kültürden kadınları bir araya getirdiğini belirterek, “Kadın güçlü olursa, toplum güçlü olur. Kadın başarılı olursa, o toplum başarılı olur. Kadının başarılı olmasıyla da, gelecek nesilleri yetiştiren başarılı çocuklar ve gençler oluşur. Burada birbirimizle tanışıyor, birbirimizle sohbet ediyor, dertleşiyor ve hemhal ediyoruz. En önemli kısmı budur. Evin ekonomisine de bir nebze olsun katkı sunuyoruz. Buradaki çalışmalar, her zaman için başarıya götüren çalışmalar” diye konuştu. 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA