22 Ekim 2025 Çarşamba

16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY   16:09   KARADUVAR SAHILINE DÖKÜLEN TONLARCA GIYSI VE TEKSTIL ATıĞı TOPLANDı   16:08   23. AHMET YEŞIL RESIM YARıŞMASı BAŞVURULARı YARıN SONA ERIYOR   21:46   TBMM’DE “SILIVRI” KRIZI: BAŞARıR’ıN SÖZLERI MECLIS’I KARıŞTıRDı   21:14   TÜRKIYE’NIN GELECEĞI TOPRAĞıN ALTıNDA: CHP’DEN NADIR ELEMENTLER İÇIN TARIHI HAMLE   16:09   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL, KADıN ÇIFTÇILER İÇIN SGK PRIM DESTEĞI VE YıPRANMA PAYı TALEP ETTI   15:42   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER, ANKARA’DA ‘KADıN DOSTU KENTLER PROGRAMı 3. FAZı LANSMANı’NA KATıLDı   15:41   MEZITLI’DE ŞAH-HANE SATRANÇ EVINE YOĞUN İLGI   15:38   MINGUZZI CINAYETI DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı...   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ EĞER BIR GALIBIYET ALACAKSAK ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE TÜRKIYE’DE ALACAĞıZ"   15:34   ÜMIT DIKBAYıR CHP’YE KATıLDı   15:32   DEVLET BAHÇELI’DEN KıBRıS ÇıKıŞı   09:59   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:55   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:53   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:50   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN   08:59   CHP’DE KURULTAY HAMLESI: 24 EKIM DAVASı KONUSUZ KALıYOR!   08:55   CUMHURBAŞKANıNA HAKARET İDDIASı: CHP’LI BAŞARıR’A SORUŞTURMA AÇıLDı  
 
     
   

Yankı Bağcıoğlu: ``Cumhurbaşkanı, genç subaylarımızı hedef göstermek yerine, onları ülkemizin geleceği olarak görüp desteklemeli``


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, ``Ülkemizin en üst makamında oturan Sayın Cumhurbaşkanı`nın, ulusal çıkarlarımızı ilgilendiren hayati konulara odaklanması gerekmektedir. Genç subaylarımızı hedef göstermek yerine, onları ülkemizin geleceği olarak görüp desteklemeli ve Türkiye Cumhuriyeti`nin egemenlik haklarını her platformda savunmalıdır. CHP olarak, ülkemizin ulusal güvenliğini ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutuyoruz`` dedi.

 

Tarih : 27 Eylül 2024 Cuma 10:09   Okunma : 486

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, ``Ülkemizin en üst makamında oturan Sayın Cumhurbaşkanı`nın, ulusal çıkarlarımızı ilgilendiren hayati konulara odaklanması gerekmektedir. Genç subaylarımızı hedef göstermek yerine, onları ülkemizin geleceği olarak görüp desteklemeli ve Türkiye Cumhuriyeti`nin egemenlik haklarını her platformda savunmalıdır. CHP olarak, ülkemizin ulusal güvenliğini ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutuyoruz`` dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın BM 79`uncu Genel Kurulu`na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği New York`ta yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Bağcıoğlu, ``Türkiye`nin milli güvenliği ve Mavi Vatan kavramına ilişkin önemli gelişmeler yaşanırken Sayın Cumhurbaşkanı`nın ABD ziyareti sırasında yaptığı açıklamaları üzüntüyle takip ettik. Ülkemizin egemenlik haklarının tehdit altında olduğu bu hassas dönemde, gündemin `başıbozukluk içindeki kendini bilmez teğmenler` olarak nitelendirilen genç subaylarımıza odaklanması son derece endişe verici” diye konuştu.

``CHP olarak, ülkemizin ulusal güvenliğini ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutuyoruz`` ifadelerini kullanan Bağcıoğlu, şunları söyledi:

``Sayın Cumhurbaşkanı`nın ABD ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamaları üzüntüyle takip ettik. Yunanistan`ın Ege ve Akdeniz`deki provokatif adımlarına karşı sessiz kalınırken, iç meseleler üzerinden gündem oluşturulması, dış politikadaki zafiyetimizi örtbas etme çabası olarak görünmektedir. Şöyle ki: Dendias, `Karasularını 12 mile çıkaracağız` dedi, Akdeniz`deki egemenliğimize Meis`ten parmak salladı. Cevap yok. Miçotakis, `Mavi Vatan`ı tanımıyoruz` dedi, yine cevap yok. Yunan Sahil Güvenlik botu yakın tarihin en büyük karasuyu ihlalini yaptı. Sessiz kaldık. Eylül 1922`den bugüne ilk defa 1 Yunan askeri izinsiz topraklarımıza ayakbastı. Yine seyrettik. Sayın Cumhurbaşkanı ABD ziyaretinde Yunanistan Başbakanı ile bir araya geldi ama yine bir tepki duyamadık. Bilakis Miçotakis her şey daha da iyi olacak şeklinde açıklama yaptı.
Şimdi soruyorum, bugün 27 Eylül; Preveze Deniz Zaferi`nin Yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü. Bakalım koruyamadığımız, sırtımızı döndüğümüz Mavi Vatan gündem olacak mı? Yoksa konu yine teğmenler meselesine mi gelecek?


Ülkemizin en üst makamında oturan Sayın Cumhurbaşkanı`nın, ulusal çıkarlarımızı ilgilendiren hayati konulara odaklanması gerekmektedir. Genç subaylarımızı hedef göstermek yerine, onları ülkemizin geleceği olarak görüp desteklemeli ve Türkiye Cumhuriyeti`nin egemenlik haklarını her platformda savunmalıdır. CHP olarak, ülkemizin ulusal güvenliğini ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutuyoruz. Hükümeti, iç siyasete yönelik gündem oluşturma çabalarını bir kenara bırakıp, gerçek tehditlere karşı etkin ve kararlı bir tutum sergilemeye davet ediyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA