18 Ekim 2025 Cumartesi

09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”   10:28   TÜRKIYE NATO’DA GÜÇLÜ MESAJ VERDI: TSK GAZZE GÖREV GÜCÜ’NE HAZıR!  
 
     
   

Netanyahu: "Nasrallah`ı ortadan kaldırmak, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için gerekli bir koşuldu"


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah`ın öldürülmesine ilişkin "Nasrallah`ı ortadan kaldırmak, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için gerekli bir koşuldu" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 29 Eylül 2024 Pazar 10:09   Okunma : 308

(ANKARA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah`ın öldürülmesine ilişkin "Nasrallah`ı ortadan kaldırmak, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için gerekli bir koşuldu" açıklamasını yaptı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah`ın öldürülmesinin ardından açıklama yaptı. Nasrallah`ı İsrail`in öldürdüğünü, çok sayıda Amerikan ve Fransız vatandaşının ve sayısız İsraillinin öldürülmesinden sorumlu bir "katil" ile hesaplaştıklarını belirten Netenyahu, "İran`ın kötülük ekseninin ana motoruydu" dedi. 

Nasrallah`ı ve yardımcılarını "İsrail`i yok etme planının mimarları" olarak nitelendiren Netanyahu, "O sadece İran tarafından harekete geçirilmedi. Birçok durumda İran`ı harekete geçirdi. Nasrallah`ı ortadan kaldırmak, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için gerekli bir koşuldu" şeklinde konuştu.

Netanyahu, özetle şunları söyledi:

"Nasrallah hayatta olduğu sürece, Hizbullah`ın yeteneklerini hızla rehabilite edebilirdi. Ben de emri verdim ve Nasrallah artık bizimle değil. Nasrallah`ın öldürülmesi sadece kuzey sakinlerinin evlerine dönmesini değil, aynı zamanda güneydeki esirlerimizin geri dönmesini ilerletecek ve önümüzdeki yıllarda bölgedeki güç dengesini değiştirecek bir adımdı. Büyük ilerleme kaydettik ancak görev henüz tamamlanmadı. Önümüzdeki günlerde çok önemli zorluklarla karşılaşacağız ama bunların üstesinden hep birlikte geleceğiz.

Bundan bir yıl önce 7 Ekim`de düşmanlarımız bize saldırdı ve İsrail`in yok olma yolunda ilerlediğini düşündüler. Bir yıl sonra, saldırı üstüne saldırı, başarı üstüne başarı, umutlarının nasıl kırıldığını anladılar. İsrail`in kazanmakta olduğunu, kuzeyde yaşayanların geri dönmesini sağlamaya ve esirleri eve getirmeye kararlıyız. Onları bir saniye bile unutmayacağız. Sevgili İsrail vatandaşları, bugün size tekrar tekrar söylüyorum: Birlikte savaşacağız ve Tanrı`nın yardımıyla birlikte kazanacağız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA