27 Haziran 2025 Cuma

21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı   09:35   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”   08:30   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HANE HANE HIZMET ATAĞı   20:02   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:05   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:59   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:55   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:08   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR  
 
     
   

CHP`li İlgezdi: "Bütçe yok değil, iktidarın tercihine göre bütçe var"


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, okullarda yaşanan temizlik, hijyen ve ücretsiz yemek tartışmalarına ilişkin "Bütçe yok değil, iktidarın tercihine göre bütçe var. İsraf kalemlerine bütçe bulan bakanlık, deprem bölgesindeki konteyner kentlerde yaşayan öğretmenlerin elektrik faturalarına gelince kaynak yok diyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

Tarih : 29 Eylül 2024 Pazar 09:28   Okunma : 350

(ANKARA) - CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, okullarda yaşanan temizlik, hijyen ve ücretsiz yemek tartışmalarına ilişkin "Bütçe yok değil, iktidarın tercihine göre bütçe var. İsraf kalemlerine bütçe bulan bakanlık, deprem bölgesindeki konteyner kentlerde yaşayan öğretmenlerin elektrik faturalarına gelince kaynak yok diyor" değerlendirmesinde bulundu.

CHP`li İlgezdi, okullarda yaşanan temizlik, hijyen ve ücretsiz yemek tartışmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. İlgezdi`nin açıklaması şöyle:
"Çocuklarımız temel haklardan yoksun bırakılıyor, AKP iktidarı temiz ve sağlıklı ortamda eğitim görme, güvenlik, ücretsiz bir öğün sağlıklı yemek, temiz ve içilebilir su, ücretsiz servis gibi en temel haklar söz konusu olduğunda tasarruf tedbirlerini gerekçe gösteriyor ya da bütçe yok diyor. Bütçe yok değil, iktidarın tercihine göre bütçe var. Seçim öncesi kademeli olarak yaygınlaşacağı söylenen okul yemeği seçim sonrası tasarruf gerekçesi ile rafa kaldırıldı, yetmedi taşımalı eğitimle okullara ulaşan ikili eğitim gören çocukların okul yemeği uygulaması da kaldırıldı. Sermaye sever iktidarın uygulamaları şaşırtmıyor. Temiz ve hijyenik ortamda eğitim-öğretim faaliyeti lüks değil, ihtiyaç ve haktır. İtibardan değil, ihtiyaçtan tasarruf eden AKP iktidarı belediyelerin okulları temizlemesi yasaklanıyor. Kış geliyor ve öğrenciler okul içerisinde olacaklar, hijyenik olmayan ortamda çocuklarımız hastalık riskiyle karşı karşıya olacaklar, bakanlık için çocuklarımızın sağlığının bir kıymeti yok mu?

Deprem bölgesi unutuldu, her şey normale döndü iktidara göre. Deprem bölgesinde eğitimciler, aileler ve çocuklar eğitim-öğretim için mücadele ederken, Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere altın varaklı mektup yollayarak, ihtiyaçların giderileceğini zannediyor. Hatay`da halen temiz içme suyu yok, bir öğün ücretsiz yemek yok, eğitim-öğretim faaliyeti sürdürülen okullarda temizlik personeli yok ve çocuklarımız için ücretsiz ulaşım yok. Bütçe neye var dersek, eğitime değil, sermayeye var. Deprem bölgesindeki çocuklarımızın kırtasiye giderlerine, ücretsiz yemek ve temiz içme suyuna, ulaşımına harcanması gereken bütçe itibara harcanıyor.

Ülkemizin mimarları, yeni neslin şekillenmesinde kıymetli bir yere sahip olan öğretmenlerimizin zor şartlarda hizmet verdiğinin farkındayız. Deprem bölgesindeki öğretmenlerimiz çok daha zorlu bir mücadele veriyorlar ama iktidar karşılığında elbette onlar için hayatı daha da zorlaştırıyor. Deprem bölgesinde konteyner kentte kalan öğretmenlerin elektrik aboneliklerini kurumların ödemesi gerektiği açıklaması yapılmıştı AFAD tarafından. Milli Eğitim Bakanlığı ise o sihirli cevabı verdi, ‘bütçe yok`. Geçen hafta Bakanlığın öğrencilere altın varaklı mektup yolladığını ortaya çıkarmıştım. 20 milyon TL`den fazla parayı altın varaklı mektuplara harcayan Bakanlık deprem bölgesine kaynak ayırmıyor. Depremin üzerinden koskoca 20 ay geçti, ödenek yok denilerek okulların yarısından fazlasıyla yapılmadı. Sermayeye aktarmak için bütçe adeta dolup taşarken, eğitim için gerekli harcamalar söz konusu olduğunda bütçe buhar oluyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA