28 Haziran 2026 Pazar

23:59   TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN MECLIS KAPANMADAN ÖNCE KRITIK ÇAĞRı!   10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TOPLU TAŞıMADA KLIMA DENETIMLERINI ARTTıRDı   10:30   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASı FıNDıKPıNARı-AYVAGEDIĞI FUTBOL TURNUVASı BAŞLADı   10:29   HATIMOĞULLARı’NDAN MERSIN MITINGINE DAVET: HERKESI BU BÜYÜK BULUŞMAYA BEKLIYORUM   16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU  
 
     
   

Erhan Adem`den, Tarım ve Kredi Kooperatifi Marketlerinde 500 milyonluk tabela değişikliğine tepki: Çiftçi ürününü sokağa döküyor, siz tabela değiştiriyorsunuz


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin 2 bin 500 şubesinde yapılacak tabela değişikliği için 500 milyon lira harcanacak olmasını eleştirdi. Adem, "Çiftçi ürününü satamıyor, sokağa döküyor. Ama siz tabela değiştiriyorsunuz. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır” dedi.

 

Tarih : 1 Ekim 2024 Salı 10:21   Okunma : 651

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin 2 bin 500 şubesinde yapılacak tabela değişikliği için 500 milyon lira harcanacak olmasını eleştirdi. Adem, "Çiftçi ürününü satamıyor, sokağa döküyor. Ama siz tabela değiştiriyorsunuz. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır” dedi.

CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım ve Kredi Kooperatifleri`ne ait 2 bin 500 market şubesinin tabelalarının değiştirilmesi için 500 milyon liralık harcamaya tepki gösterdi. Adem, ``Tarım Kredi`nin asıl sorunu, kuruluş amacına uygun çalışmaması ve çiftçiyi desteklememesi`` dedi.

``Çiftçinin kaynaklarını çarçur etmekten başka bir şey değildir``

Adem, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Kredi Kooperatifleri Marketlerinin bu yılın ilk altı ayında 1,5 milyar lira faaliyet zararı yaptığını ve aynı dönemde 1,5 lira faiz ödediğini hatırlatarak şunları söyledi:

``Çiftçi ürününü satamıyor, sokağa döküyor. Ama siz tabela değiştiriyorsunuz. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır?

Kamuda tasarruf tedbirleri uygulanırken, çiftçinin zor günler geçirdiği, tarımsal üretimde büyük sıkıntılar yaşandığı bir dönemde 2500 marketin tabelasını değiştirmek için 500 milyon lira harcamak, çiftçinin kaynaklarını çarçur etmekten başka bir şey değildir. Faiz bataklığındaki kooperatifin parası tabela değişikliğine mi harcanmalı, yoksa çiftçinin desteklenmesine mi? Bu, çiftçinin alın terine saygısızlıktır.

Çiftçiler, emeğinin karşılığını alamıyor, ürününü satamıyor, tarlada kalan ürünler çöpe gidiyor. Ama Tarım Kredi Kooperatifleri yönetimi, çiftçinin gerçek sorunlarıyla ilgilenmek yerine tabela değişikliğiyle uğraşıyor. Bu yönetim anlayışı, çiftçiyi değil tabelayı kurtarma derdinde.
Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçinin kara gün dostu olması gereken bir kuruluştur. Ancak bugün görüyoruz ki bu yönetim anlayışıyla çiftçi desteklenmiyor, aksine çiftçinin emeği heba ediliyor. Bu ülkede çiftçiye destek olmanın yolu tabela değiştirmekten geçmez, çiftçinin alın terine değer vermekten geçer.

Kamunun tasarruf tedbirleri uyguladığı, ekonomik krizle boğuştuğumuz bu dönemde, Tarım Kredi Kooperatiflerinin 500 milyon liralık tabela değişikliği için kaynak ayırması, çiftçinin parasının nasıl boşa harcandığını açıkça gösteriyor. Çiftçinin parası, tabela değişikliğine değil, tarımsal üretimin geliştirilmesine, çiftçinin borç yükünün hafifletilmesine harcanmalıdır. Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu sorumsuz yönetim anlayışı derhal son bulmalıdır. Çiftçinin alın teriyle dalga geçen bu harcamalar kabul edilemez.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA