22 Haziran 2025 Pazar

12:30   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:25   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:15   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:05   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:23   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:25   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:32   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:10   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:55   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:06   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   11:52   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı  
 
     
   

İsrail, Lübnan`ın güneyinde sivillere tahliye çağrısı yaptı...


 İsrail ordusu, günün erken saatlerinde Lübnan`da Hizbullah`a karşı ``sınırlı bir kara harekâtına`` başladığını duyururken; Hizbullah, İsrail askerlerinin Lübnan`a girdiğinin doğru olmadığını ileri sürdü. İsrail, Lübnan sınırındaki yaklaşık yirmi yerleşim bölgesindeki sivillere tahliye çağrısı yaptı.

 

Tarih : 1 Ekim 2024 Salı 15:45   Okunma : 596

Hizbullah sözcüsü Muhammed Afif, İsrail askerlerinin Lübnan topraklarına ilerlediğinin doğru olmadığını iddia etti. Afif, İsrail ordusu ile yüz yüze bir çatışmaya girmediklerini, eğer İsrail askerleri Lübnan`a girerse ``Hizbullah güçlerinin onlarla karşı karşıya gelmeye hazır olduğunu`` ifade etti. Son iki haftadır Lübnan`a yönelik hava saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, günün erken saatlerinde Lübnan`a yönelik bir kara harekatını da devreye soktuğunu açıklamıştı. 

İsrail`in Lübnan`a girdiğine dair şüpheler arttı

Lübnan`ın güneyinde konuşlanmış askerleri bulunan ve sınır boyunca ihlalleri izlemekle görevli Birleşmiş Milletler Barış Güçleri, İsrail ordusunun herhangi bir ihlalini kaydetmediklerini açıkladı.

Ancak İsrail, “ağır çatışmalardan korunmak için`` sivillere sınırdan yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta, 2006`daki savaş sonrası BM tarafından İsrail ve Hizbullah arasında tampon bölge olarak belirlenen Litani Nehri`nin çok daha kuzeyinde bulunan Avali Nehri`ne kadar tahliye çağrısı yaptı.

İsrail askerlerinin sınırı geçtiği ve İsrail Kara Kuvvetleri`nin Lübnan sınırları içerisinde olduğuna dair henüz herhangi bir fotoğraf veya video görüntüsü bulunmuyor.

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, sabahki açıklamasında İsrail vatandaşlarının kuzeydeki evlerine geri dönebilmelerini sağlamak amacıyla İsrail askerlerinin Lübnan`ın güneyindeki Hizbullah mevzilerine "lokal ve sınırlı" bir kara operasyonu düzenlediğini söylemiş, ancak buna dair herhangi bir kanıt sunmamıştı.

ABD medyasına isminin gizli tutulması şartıyla konuşan İsrailli bir askeri yetkili, İsrail askerlerinin sınırın yürüme mesafesinde olduğunu ve İsrail`e metrelerce uzaklıktaki köylere girdiklerini söyledi. Yetkili, Hizbullah savaşçılarıyla henüz yüz yüze bir çatışma yaşanmadığını belirtti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA