15 Kasım 2025 Cumartesi

09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”  
 
     
   

Cerattepe`deki yeni ÇED bilgilendirme toplantısına tepki...


Artvin Cerattepe`de Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen bakır madeni için yeni ÇED bilgilendirme toplantısına tepki gösteren Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, "Sizler para için çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğini satanlar olarak tarihe geçeceksiniz" dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2024 Perşembe 16:51   Okunma : 904

Haber: Uğur İstanbullu

Artvin Cerattepe`de Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen bakır madeni için yeni hazırlanan ÇED bilgilendirme toplantısının olduğu salon,  saatler öncesinde şirketin çalışanları ve nakliyeciler tarafından doldurması nedeniyle Artvin halkı salona giremedi. Salon girişinde toplantı hakkında konuşan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, "Çok değerli Artvinliler, bu toplantı amacı dışına çıkmıştır. Şirket Murgul`daki ve buradaki işbirlikçileri ile salonu doldurmuştur. Artvinlileri dışarıya istiyoruz" dedi. 

Neşe Karahan toplantı salonu dışında yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

``Artvin halkı 30 yıldır Cerattepe`de madencilik yapılmasın Artvin`de yaşam bitmesin diye mücadele ediyor. En üst hukuk organı Anayasa Mahkemesi dur dese bile durmayarak iptal kararının açıklanmasından bir ay gibi kısa bir süre sonra ÇED raporunun ortaya konması tam anlamıyla hukuka, kurumlara ve halka karşı bir hakarettir. Üstelik alanı biraz daha büyüterek eski ÇED`in neredeyse aynısını ortaya bıraktılar. En başta söylendiği gibi en yukarıdan en aşağıya kadar tüm Artvin kentinde heyelanlar tetiklenmeye başlamıştır. Şimdiye dek kazanılan tüm hukuksal kararlarda madenciliğin yapılamayacağı kararına rağmen yeniden ÇED ile karşımıza çıkılmasını ve madenciliğin başlaması için ÇED toplantısının yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Biz hiç durmadan daha büyük bir kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Biz Artvin halkı olarak Cerattepe`de yapılacak bir madencilik faaliyetinin nasıl felaketlere yol açacağını, 30 yıldır devam eden mücadelemizle zaten biliyoruz. Ayrıca bir bilgilendirme ihtiyacı içerisinde değiliz.

"Sizler para için çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğini satanlar olarak tarihe geçeceksiniz"

Maden şirketinin, çalışanlarının ve işbirlikçilerinin bindirilmiş kıtaları ile doldurulan bir salonda yapılan toplantı yasal bir toplantı değildir ve kabul etmiyoruz. Kaldı ki bu sadece bir ÇED toplantısı değil, Artvin`de yaşayanlarla, Murgul`da yaşayan vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmek, gerginlik çıkarmak ve halkın arasına kin ve nefret tohumları ekerek esas amaçlarına ulaşmaktır. Sadece doğayı değil, doğayla beraber Artvin halkını yok etmek, toprakları talan edip nihayetinde bütün Artvin`i ortadan kaldırma davasıdır. 26 bin insanı, 12 bin üniversite öğrencisiyle toplamda neredeyse 40 bin kişinin yaşadığı bu güzel kenti ortadan kaldırıp. Madencilere peşkeş çekme davasıdır. Murgul halkı şunu unutmasın, tepelerinde siyanür havuzları planlanmış ve çalışanların tümü bir gecede kapı dışarı edilmişken, Yeşil Artvin Derneği ve Artvin halkı olarak onların yanlarında durduk. Bizler çocuklarımıza, torunlarımıza. Artvin`i yaşam alanlarımızı savunan ve ona sahip çıkanlar olarak tarihe geçeceğiz. Sizler para için çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğini satanlar olarak tarihe geçeceksiniz.Artvin Halkı yenilmez Cerattepe geçilmez.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA