12 Ağustos 2026 Çarşamba

15:04   MUĞLA’DA TÜRK BAYRAĞıNı YAKTıĞı BELIRTILEN KIŞI YAKALANDı   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, VELI AĞBABA VE SERA KADıGIL HAKKıNDAKI 3 DOKUNULMAZLıK FEZLEKESI TBMM BAŞKANLıĞıNA SUNULDU   15:02   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ ÇALıŞMA BAKANLıĞı’NDAKI IKINCI TOPLANTıSı TAMAMLANDı: BAKANLıK SORUNUN ÇÖZÜLMESINI ISTIYOR   14:58   AK PARTI SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELIK: “HATIMOĞULLARı IFADELERINI DÜZELTMELIDIR”   14:57   RUS LIMAN KENTINE SALDıRı: BIR ÖLÜ, SEKIZ YARALı   14:01   MUĞLA’DA TÜRK BAYRAĞıNı YAKTıĞı BELIRTILEN KIŞI YAKALANDı   13:56   BINGÖL KARLıOVA’DA JEOTERMAL KAYNAK ARAMA ÇALıŞMALARı PROTESTO EDILDI   13:55   ELAZıĞ ETI GÜMÜŞ IŞÇILERI ANKARA’DAKI EYLEMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:25   AVRUPA’NıN EN BÜYÜĞÜ BU GECE BELLI OLUYOR! PSG - ASTON VILLA SÜPER KUPA MAÇıNDA TARIHI HAKEM DETAYı   09:26   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU 25. SEZONUNDA REKORA İMZA ATTı! 45 BIN SEYIRCI VE 13 İLÇEDE SANAT RÜZGARı   23:55   TÜRKIYE GıDA ENFLASYONUNDA DÜNYADA 3. SıRADA! CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı PALAMUT SOFRADAKI TEHLIKEYI BÜYÜTEÇ ALTıNA ALDı   16:33   ÖMER ÇELIK’TEN "ÇERÇEVE YASA" DEĞERLENDIRMESI: "BU, TERÖRSÜZ BÖLGEYI ARZULAYAN BÜTÜN KARDEŞ HALKLAR IÇIN YANKı OLUŞTURACAKTıR"   16:31   CEVDET YıLMAZ: 2028’DE KADıNLARıN IŞGÜCÜNE KATıLıMıNı YÜZDE 40’ıN ÜZERINE YÜKSELTMEYI HEDEFLIYORUZ   16:30   KATAR: MEKKE ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASı’Nı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   15:53   CHP MYK YARıN TOPLANACAK   13:52   ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı’NA YÜRÜMEK ISTEYEN MADENCILERE ABLUKA: İŞÇILER AÇ, ÇOCUKLARı EKMEK BEKLIYOR   13:51   FILISTIN BAŞBAKANı ABBAS, TÜRKIYE’YE GELIYOR   13:49   MANSUR YAVAŞ: "EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK’I ÖLÜM YıL DÖNÜMÜNDE RAHMET VE MINNETLE ANıYORUM"   09:06   KOLOMBIYA DEPREMINDE SON DURUM: ÖLÜ SAYıSı 132’YE YÜKSELDI, ARAMA KURTARMA SÜRÜYOR   09:05   VATANDAŞ İSTEDI, EKIPLER HAREKETE GEÇTI: AKDENIZ’DE ALTYAPı ONARıM SEFERBERLIĞI  
 
     
   

Slow Food Yeryüzü Pazarı, Tarsus`ta yeni sezon açılışını gerçekleştirdi


Tek plastiksiz pazar olma özelliği taşıyan Slow Food Yeryüzü Pazarı, Tarsus`ta Kubatpaşa medresesi önünde yeniden kuruldu. Üreticilerin stantlarını ziyaret eden Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, "Kadına, üretime ve sağlıklı tüketime desteğimiz hep sürecek" dedi.

 

Tarih : 7 Ekim 2024 Pazartesi 15:08   Okunma : 595

(MERSİN)- Tek plastiksiz pazar olma özelliği taşıyan Slow Food Yeryüzü Pazarı, Tarsus`ta Kubatpaşa Medresesi önünde yeniden kuruldu. Üreticilerin stantlarını ziyaret eden Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, "Kadına, üretime ve sağlıklı tüketime desteğimiz hep sürecek" dedi.

Her yıl Ekim-Haziran ayları arasında kurulan pazarın yeni sezon açılışında Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç da hazır bulundu. Slow Food Hareketi öncülüğünde kurulan dünyada altı pazardan biri olan ve yüzde 80`i kadınlardan oluşan Tarsus Yeryüzü Pazarı`nda üreticiler plastiksiz, temiz ve çevre dostu ürünleri tüketiciye sunuyor.

Slow Food Yeryüzü Pazarı iki haftada bir pazar günleri Kubatpaşa Medresesi önünde kuruluyor ve yerel halkın doğal ürünlere ulaşmasına katkı sağlıyor. Bölgedeki çiftçiler ve küçük ölçekli üreticiler, bu pazarda geleneksel yöntemlerle ürettikleri sebze, meyve, zeytin, peynir, bal ve el yapımı birçok ürünü satma imkanı buluyor. Pazarda yer alan tüm ürünler, kimyasal katkı maddesi kullanılmadan doğal yollarla üretiliyor.

"Doğal ve sürdürülebilir tarım Tarsus`un geleceği"

Sezon açılışında pazarı gezen Başkan Boltaç, üreticilerin emeklerini takdir ettiğini belirterek, "Slow Food Yeryüzü Pazarı, Tarsus`un yerel üreticilerini ve tarımsal değerlerini korumak için büyük bir fırsat. Biz de belediye olarak bu pazara ve üreticilerimize her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz. Doğal ve sürdürülebilir tarım Tarsus`un geleceği için önemli bir adım. Kadına, üretime ve sağlıklı tüketime desteğimiz hep sürecek" dedi.

Tarsus Slow Food Yeryüzü Pazarı`nın yaptığı çalışmalarla çok kısa sürede kendini ispatladığını ve Uluslararası Slow Food ağı tarafından `Türkiye`nin En lyi Pazarı` seçildiğini kaydeden Tarsus Slow Food Yeryüzü Pazarı Derneği Başkanı Yasmina Şelfun Lokmanoğlu, "Son 1 yıldır uyguladığımız proje sayesinde pazarımızda artık sıfır plastik kullanımı söz konusu. Projemizi pazarın her aşamasında hayata geçirmiş durumdayız. Yaptığımız kontrol mekanizması, bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları sayesinde üreticimiz bilinçli. Ürünlerin üretim, sunum ve satış esnasında pazarımızda hiç plastik olmaması bize ülkemizin plastiksiz garantili ilk pazarı olma özelliğini kazandırdı" diye konuştu.

Pazara, yerel halkın yanı sıra dışarıdan gelen ziyaretçiler de yoğun ilgi gösteriyor. Pazarda hem yerel üreticiler destekleniyor hem de Tarsus`un kültürel mirası korunarak gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Slow Food Yeryüzü Pazarı, yeni sezonda da Tarsus`un yerel üreticilerini desteklemeye ve doğal ürünleri tüketiciyle buluşturmaya devam edecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA