2 Mayıs 2025 Cuma

15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

Numan Kurtulmuş`tan anayasa açıklaması: "3. maddeyle ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek algı operasyonudur"


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa ile ilgili sözlerine ilişkin, "Gazi Üniversitesi`ndeki konuşmamda sanki 3. maddeyle ilgili bir mesele gündeme geliyormuş gibi bir yanlış algının oluşturulmaya çalışılması en hafif ifadesiyle bir algı meselesidir, algı yönetimidir. Kabul etmem mümkün değil. Konuşmamın hiçbir yerinde 3. madde diye bir şey geçmemiştir" dedi. 

 

Tarih : 13 Ekim 2024 Pazar 20:19   Okunma : 277

(ANKARA) - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa ile ilgili sözlerine ilişkin, "Gazi Üniversitesi`ndeki konuşmamda sanki 3. maddeyle ilgili bir mesele gündeme geliyormuş gibi bir yanlış algının oluşturulmaya çalışılması en hafif ifadesiyle bir algı meselesidir, algı yönetimidir. Kabul etmem mümkün değil. Konuşmamın hiçbir yerinde 3. madde diye bir şey geçmemiştir" dedi. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cenevre`deki Türk Başkolonsluğu`nda Türk Dernekleri ve vatandaşlarla bir araya geldiği toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, yeni anayasa içeriğine  ilişkin konuşmaktan kaçındığını belirterek, “Herkes farklı fikirleri söyleyecek ama sonuçta partiler arasında eğer Meclis`te güzel bir konsensus ortaya çıkarsa bizim zihnimizden geçen çok büyük bir katılımla parlamentoda 400`ün üstünde oyla anayasa kabul edilsin bunun için çalışmaları sürdürüyoruz. Sadece meclisteki partiler de değil 6 siyasi partinin grubu var. 14 siyasi parti de Meclis`te temsil ediliyor. Ama sadece partilerin görüşlerinin alındığı bir süreç değil. Bu süreçte hukuk fakültelerinin, yargı camiasının, sivil toplum kuruluşlarının kararı olan, kanaati olan bu konuyla ilgili çalışması olan herkesin görüşlerinin açık bir şekilde tartışılabileceği bir platformu oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

"Konuşmamın hiçbir yerinde 3. madde diye bir şey geçmedi"

Kurtulmuş Anayasa`nın 3. maddesiyle ilgili sözlerine ilişkin soruya da şu cevabı verdi:

“Meclisin açılmasından bir gün evvel yaptığım basın toplantısı ve ondan evvelki görüşmemde, televizyon konuşmalarımda da açıklıkla ifade ettim. İlk 4 maddeyle ilgili bir tartışma söz konusu değildir. Kaldı ki bu konuda da çok titiz olmamız gerektiği bir süreçteyiz. Altını çizerek en az yedi sekiz kere söylediğimi hatırlıyorum. İlk 4 madde hakkında tartışmanın başlatılması aslında sürece zarar veren ve vakit kaybettiren bir gelişme olur. Gazi Üniversitesi`ndeki konuşmamda sanki 3. maddeyle ilgili bir mesele gündeme geliyormuş gibi bir yanlış algının oluşturulmaya çalışılması ise en hafif ifadesiyle bir algı meselesidir, algı yönetimidir. Kabul etmem mümkün değil. Konuşmamın hiçbir yerinde 3. madde diye bir şey geçmemiştir.

"Algı operasyonudur"

Ben şunu söylüyorum. Usul esasa mukaddemdir. Yani anayasada hangi maddeleri yazacağınızdan daha ziyade anayasanın nasıl yapılacağı demokratik, şeffaf bir şekilde süreçlerin hangi yöntemlerle yönetileceği ve bu süreçte de anayasanın ruhuna, yapımına, diline ilişkin konuları şimdiye kadar konuştum. 3. maddeyle ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA