28 Mayıs 2026 Perşembe

01:52   KONFERANS LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU: CRYSTAL PALACE TARIH YAZDı!   01:10   İZMIR’DEKI MITINGE KARıŞMıŞTı: TOMA’YA ÇıKAN ŞÜPHELI HAKKıNDA FLAŞ GELIŞME! BAKANLıK VE VALILIK HAREKETE GEÇTI   22:39   AVRUPA’DAN ANKARA DEPREMINE İLK TEPKI! PES’TEN CHP VE ÖZGÜR ÖZEL AÇıKLAMASı: ’TEHLIKELI TıRMANıŞ’   21:30   ÇYDD’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU YÖNETIMINE ŞOK YANıT: ’KAYYUMDAN GELECEK BAĞıŞı KABUL ETMEYIZ!’   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’IN ACı GÜNÜ: AMCASı NECATI ÖZEL HAYATıNı KAYBETTI   20:52   CHP’DE ’HARAM ARAÇ’ TEŞHIRINE SERT TEPKI! ÖZGÜR KARABAT SUSTUĞU GERÇEKLERI TEK TEK ANLATTı: "O ZıRHLı ARAÇ..."   18:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NDAN FLAŞ AÇıKLAMA! RESMI HESAP ELE GEÇIRILDI   18:05   ’GENEL MERKEZIN ÖNÜNE SIYAH GIYIMLI MAFYA GELDI!’ CHP’LI BULUT’TAN GÜNDEMI SARSACAK ’APARAT’ ÇıKıŞı: ’BIZIM RAKIBIMIZ SARAYDıR!’   17:37   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ŞOK GÖRÜNTÜ: KıLıÇDAROĞLU O ARAÇLARı "SATıLıK HARAM ARAÇ" YAZıSıYLA TEŞHIR ETTI!   12:02   CHP’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘KUKLA MUHALEFET’ ÇıKıŞı! ’SARAY ELIYLE PARTIYE ATANDıLAR’   08:58   BAHÇELI’DEN CHP İÇIN SÜRPRIZ ’9 EYLÜL’ ÇıKıŞı: ’KıLıÇDAROĞLU PARTIYI TEMIZLEYIP KONGREYE GÖTÜRMELI’   07:21   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MUTLAK BUTLAN’ ÇıKıŞı: ’BU BIR TUZAKTıR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   06:51   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKıŞ: ’İNEK HıRSıZıNı AFFETTIN, BENI MI AFFEDEMIYORSUN?’   02:10   İZMIR’DE HAREKETLI SAATLER! GÜZELBAHÇE BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA GÜNAY TUTUKLANDı: CHP’DEN İLK TEPKI SERT OLDU   19:50   CHP’LI MUTLUAY’DAN BAYRAM MESAJı   19:40   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN BAYRAMDA ’ORTAK SORUMLULUK’ ÇAĞRıSı   19:25   CHP’LI MUSTAFA KEKLIK’TEN BAYRAM MESAJı: "BIZI BIZ YAPAN PAYLAŞMA KÜLTÜRÜDÜR"   19:19   CHP’LI AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’  
 
     
   

CHP Mersin Milletvekili Dinçer, Lübnan`dan gelen yabancı uyruklularla ilgili uyardı: İkinci bir mülteci vakası yaşamak istemiyoruz


CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, İsrail`in saldırıları nedeniyle Lübnan`dan ayrılmak isteyenleri taşıyan 7. geminin de Mersin Taşucu Limanı`na yanaştığını belirterek, gemide bulunan Lübnan ve başka ülkelere mensup kişilerin Türkiye`de ne kadar kalacaklarına ilişkin iktidarın açıklama yapmasını istedi. Dinçer, “Suriye`den gelen savaştan kaçan arkadaşların sığınmacı olarak ülkemize misafir olarak aldık ama kalıcı oldular. İkinci bir mülteci vakası yaşamak istemiyoruz” dedi.

 

Tarih : 13 Ekim 2024 Pazar 15:58   Okunma : 447

(ANKARA)- CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, İsrail`in saldırıları nedeniyle Lübnan`dan ayrılmak isteyenleri taşıyan 7. geminin de Mersin Taşucu Limanı`na yanaştığını belirterek, gemide bulunan Lübnan ve başka ülkelere mensup kişilerin Türkiye`de ne kadar kalacaklarına ilişkin iktidarın açıklama yapmasını istedi. Dinçer, “Suriye`den gelen savaştan kaçan arkadaşların sığınmacı olarak ülkemize misafir olarak aldık ama kalıcı oldular. İkinci bir mülteci vakası yaşamak istemiyoruz” dedi.

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Lübnan`dan ayrılmak isteyenleri taşıyan  gemi ve angus hayvanlarını taşıyan gemilerin Mersin Taşucu Limanı`na yanaştığını ve 2 bin 500 insanı taşıdığını söyledi belirtti.

"Ülkemiz bir göç cenneti haline gelmesin”

Geminin içerisinde Avrupalı ve Lübnanlı vatandaşların olduğunu da belirten Dinçer, bu kişilerin ülkede ne kadar kalacaklarının belli olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

 “Burada önemli olan buraya gelen vatandaşların ülkemizde ne kadar kalacakları, nerede kalacakları, kalıcı mı olduklarının hükümet tarafından açıkça belirtilmesi lazım. Daha önce Suriye`den gelen savaştan kaçan arkadaşların sığınmacı olarak ülkemize misafir olarak aldık ama kalıcı oldular. İkinci bir mülteci vakası yaşamak istemiyoruz. Şu an Lübnan`dan gelen gemi limana yanaştı. Bu insanlar hangi standartta geldi. Lübnanlı vatandaylar var, bunların hangi şartlarda kalacağı belli değil.  Bizim ülkemiz bir göç cenneti haline gelmesin” dedi. Sığınmacıları artık sığınmacı olarak görmek istemiyoruz. Herhangi bir sağlık kontrolünden geçirilmiyorlar. Bu insanların kalıcı mı gidici mi belli değil.”

"Çiftçilerimiz maliyetlerin altında ezilirken hükümet dışarıdan angus getiriyor"

Mersin Taşucu Limanı`na ithal edilen angus hayvanlarını taşıyan geminin de geldiğini ve  bölgeye yaydığı ağır koku nedeniyle vatandaşların rahatsız olduğunu da vurgulayan Dinçer, “Çiftçilerimiz maliyetlerin altında ezilirken hükümet dışarıdan angus getirerek ülkemizde et fiyatlarını dengelemeyi düşünüyor. Tarım bitti, hayvan bitti ama hükümet çareyi anguslarda buluyor. Bu gemi yüzünden şehrin her tarafını koku salmış durumda” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA