12 Ağustos 2026 Çarşamba

15:04   MUĞLA’DA TÜRK BAYRAĞıNı YAKTıĞı BELIRTILEN KIŞI YAKALANDı   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, VELI AĞBABA VE SERA KADıGIL HAKKıNDAKI 3 DOKUNULMAZLıK FEZLEKESI TBMM BAŞKANLıĞıNA SUNULDU   15:02   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ ÇALıŞMA BAKANLıĞı’NDAKI IKINCI TOPLANTıSı TAMAMLANDı: BAKANLıK SORUNUN ÇÖZÜLMESINI ISTIYOR   14:58   AK PARTI SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELIK: “HATIMOĞULLARı IFADELERINI DÜZELTMELIDIR”   14:57   RUS LIMAN KENTINE SALDıRı: BIR ÖLÜ, SEKIZ YARALı   14:01   MUĞLA’DA TÜRK BAYRAĞıNı YAKTıĞı BELIRTILEN KIŞI YAKALANDı   13:56   BINGÖL KARLıOVA’DA JEOTERMAL KAYNAK ARAMA ÇALıŞMALARı PROTESTO EDILDI   13:55   ELAZıĞ ETI GÜMÜŞ IŞÇILERI ANKARA’DAKI EYLEMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:25   AVRUPA’NıN EN BÜYÜĞÜ BU GECE BELLI OLUYOR! PSG - ASTON VILLA SÜPER KUPA MAÇıNDA TARIHI HAKEM DETAYı   09:26   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU 25. SEZONUNDA REKORA İMZA ATTı! 45 BIN SEYIRCI VE 13 İLÇEDE SANAT RÜZGARı   23:55   TÜRKIYE GıDA ENFLASYONUNDA DÜNYADA 3. SıRADA! CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı PALAMUT SOFRADAKI TEHLIKEYI BÜYÜTEÇ ALTıNA ALDı   21:55   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN DEV YÖRÜK ETKINLIĞI: 22-23 AĞUSTOS’TA TıRTAR’DA BULUŞUYORLAR   16:33   ÖMER ÇELIK’TEN "ÇERÇEVE YASA" DEĞERLENDIRMESI: "BU, TERÖRSÜZ BÖLGEYI ARZULAYAN BÜTÜN KARDEŞ HALKLAR IÇIN YANKı OLUŞTURACAKTıR"   16:31   CEVDET YıLMAZ: 2028’DE KADıNLARıN IŞGÜCÜNE KATıLıMıNı YÜZDE 40’ıN ÜZERINE YÜKSELTMEYI HEDEFLIYORUZ   16:30   KATAR: MEKKE ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASı’Nı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   15:53   CHP MYK YARıN TOPLANACAK   13:52   ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı’NA YÜRÜMEK ISTEYEN MADENCILERE ABLUKA: İŞÇILER AÇ, ÇOCUKLARı EKMEK BEKLIYOR   13:51   FILISTIN BAŞBAKANı ABBAS, TÜRKIYE’YE GELIYOR   13:49   MANSUR YAVAŞ: "EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK’I ÖLÜM YıL DÖNÜMÜNDE RAHMET VE MINNETLE ANıYORUM"   09:06   KOLOMBIYA DEPREMINDE SON DURUM: ÖLÜ SAYıSı 132’YE YÜKSELDI, ARAMA KURTARMA SÜRÜYOR  
 
     
   

CHP Mersin Milletvekili Dinçer, Lübnan`dan gelen yabancı uyruklularla ilgili uyardı: İkinci bir mülteci vakası yaşamak istemiyoruz


CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, İsrail`in saldırıları nedeniyle Lübnan`dan ayrılmak isteyenleri taşıyan 7. geminin de Mersin Taşucu Limanı`na yanaştığını belirterek, gemide bulunan Lübnan ve başka ülkelere mensup kişilerin Türkiye`de ne kadar kalacaklarına ilişkin iktidarın açıklama yapmasını istedi. Dinçer, “Suriye`den gelen savaştan kaçan arkadaşların sığınmacı olarak ülkemize misafir olarak aldık ama kalıcı oldular. İkinci bir mülteci vakası yaşamak istemiyoruz” dedi.

 

Tarih : 13 Ekim 2024 Pazar 15:58   Okunma : 472

(ANKARA)- CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, İsrail`in saldırıları nedeniyle Lübnan`dan ayrılmak isteyenleri taşıyan 7. geminin de Mersin Taşucu Limanı`na yanaştığını belirterek, gemide bulunan Lübnan ve başka ülkelere mensup kişilerin Türkiye`de ne kadar kalacaklarına ilişkin iktidarın açıklama yapmasını istedi. Dinçer, “Suriye`den gelen savaştan kaçan arkadaşların sığınmacı olarak ülkemize misafir olarak aldık ama kalıcı oldular. İkinci bir mülteci vakası yaşamak istemiyoruz” dedi.

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Lübnan`dan ayrılmak isteyenleri taşıyan  gemi ve angus hayvanlarını taşıyan gemilerin Mersin Taşucu Limanı`na yanaştığını ve 2 bin 500 insanı taşıdığını söyledi belirtti.

"Ülkemiz bir göç cenneti haline gelmesin”

Geminin içerisinde Avrupalı ve Lübnanlı vatandaşların olduğunu da belirten Dinçer, bu kişilerin ülkede ne kadar kalacaklarının belli olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

 “Burada önemli olan buraya gelen vatandaşların ülkemizde ne kadar kalacakları, nerede kalacakları, kalıcı mı olduklarının hükümet tarafından açıkça belirtilmesi lazım. Daha önce Suriye`den gelen savaştan kaçan arkadaşların sığınmacı olarak ülkemize misafir olarak aldık ama kalıcı oldular. İkinci bir mülteci vakası yaşamak istemiyoruz. Şu an Lübnan`dan gelen gemi limana yanaştı. Bu insanlar hangi standartta geldi. Lübnanlı vatandaylar var, bunların hangi şartlarda kalacağı belli değil.  Bizim ülkemiz bir göç cenneti haline gelmesin” dedi. Sığınmacıları artık sığınmacı olarak görmek istemiyoruz. Herhangi bir sağlık kontrolünden geçirilmiyorlar. Bu insanların kalıcı mı gidici mi belli değil.”

"Çiftçilerimiz maliyetlerin altında ezilirken hükümet dışarıdan angus getiriyor"

Mersin Taşucu Limanı`na ithal edilen angus hayvanlarını taşıyan geminin de geldiğini ve  bölgeye yaydığı ağır koku nedeniyle vatandaşların rahatsız olduğunu da vurgulayan Dinçer, “Çiftçilerimiz maliyetlerin altında ezilirken hükümet dışarıdan angus getirerek ülkemizde et fiyatlarını dengelemeyi düşünüyor. Tarım bitti, hayvan bitti ama hükümet çareyi anguslarda buluyor. Bu gemi yüzünden şehrin her tarafını koku salmış durumda” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA