9 Nisan 2026 Perşembe

16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL YAPıM EKIPLERI MEZITLI YENI MAHALLE’DE YOL YENILEME ÇALıŞMASı GERÇEKLEŞTIRDI   11:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ KURSLARı İSTIHDAMıN YOLUNU AÇıYOR    11:23   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDA KOSTÜMLER USTA ELLERDE HAYAT BULUYOR   01:23   TARSUS’TA YENI DÖNEMIN ŞIFRELERI BELLI OLDU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ‘ORTAK AKıL’ VE ‘ŞEFFAFLıK’ VURGUSU!   17:01   MERSIN’DE DEV PRÖMIYER: EFSANEVI SILAHŞÖR CYRANO BU KEZ BALE ADıMLARıYLA DÖNÜYOR!   16:16   DILEK KAYA İMAMOĞLU: “SILIVRI 1 NO’LU SALON’DA TARIHE GEÇECEK BIR HUKUK GARABETI YAŞANıYOR”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSRAIL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA SALDıRı GIRIŞIMI AÇıKLAMASı: “HANGI GEREKÇEYLE VE KIME YÖNLENDIRILIRSE YÖNLENDIRILSIN KıNıYORUZ”   15:34   MAHMUT TANAL’DAN "ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE OPERASYON" AÇıKLAMASı: "BIZ BU HUKUKI OLMAYAN, KEYFI VE SIYASI SORUŞTURMALARDAN ALNıMıZıN AKıYLA ÇıKACAĞıZ"   15:29   İBB DAVASı’NDA 17. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıLıĞA: “BU DAVA ÇÖKMÜŞTÜR. ÇÖKEN BIR ŞEY DAHA VARDıR, O DA IDDIA MAKAMıDıR”  
 
     
   

Akdeniz Belediyesi’nden gençlere istihdam garantili mesleki kursları


Akdeniz Belediyesi’nin; “Bilgisayar Destekli Muhasebe, İnsan Kaynakları, Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Bilgisayar İşletmenliği ile Grafik ve Animasyon” kursları devam ediyor. Kasım ayına dek sürecek ücretsiz kurslara 100 genç katılırken, bir süre önce biten kursları başarıyla tamamlayan 100 kursiyer de işe yerleşip istihdama katıldı.

 

Tarih : 15 Ekim 2024 Salı 16:06   Okunma : 669

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi, gençleri önce meslek, ardından da iş sahibi yapıyor, istihdama katkı sağlıyor. Merkezde, geçen Ağustos ayında başlayan eğitimler kapsamında kursiyerlere, alanında uzman eğitmenler gözetiminde Bilgisayar Destekli Muhasebe, İnsan Kaynakları, Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Bilgisayar İşletmenliği ile Grafik ve Animasyon kursları veriliyor.

Yeni dönem kurslara 100 genç katılıyor, 100 genç de iş sahibi oldu

Çağı yakalayan mesleki kurslar ve beceri eğitimleri, bugün itibariyle 100 kursiyerin katılımıyla sürüyor. Öte yandan bir süre önce tamamlanan kurslara katılan gençlerden 100’ü de iş bularak istihdama katıldı. Geçen Ağustos ayında başlayan yeni dönem ücretsiz kurslar Kasım ayında sona erecek, eğitimleri başarıyla bitiren kursiyerler sertifikalarını alarak iş dünyasına atılacak. Kurslara katılan gençler, duygularını, düşünce ve memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Kursa sıfır bilgi ile geldim, çok şey öğrendim”

Karaduvar Mahallesi’nde ikamet ettiğini söyleyen Esra Karabiberoğlu; “Kursu, sosyal medyadan öğrenip başvuru yaptım ve mülakata çağrıldım. Öğretmenlerimiz, beni güler yüzle karşılayıp, daha sonra haber vereceklerini söylediler. Sonrasında da kursa çağrıldım. Kursa sıfır bilgi ile gelmiştim, çok şey öğrenerek, kendime çok şey katarak kursu bitireceğimi düşünüyorum. Kendimden emin bir şekilde kursu bitiriyorum. Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

“Her yerde çalışabilecek donanıma sahip oldum”

Mine Nur Uçar da kursu sosyal medyadan gördüğünü ve Toroslar ilçesinden katıldığını belirterek; “Kursa başvurdum ve mülakat sonucunda kabul edildim. Program üzerinden gidiyoruz, 4 tane programın hepsini öğrendik. Yani buradan çıktığım zaman her yerde çalışabilecek bir donanıma sahip olduğumu düşünüyorum. Aldığımız eğitim ve sertifikalar sonrası belediyemizin de desteğiyle çok güzel yerlerde işe başlayacağız. Tüm gençlere bu kursları tavsiye ediyor ve katılmaya çağırıyorum” diye konuştu.

“Akdeniz Belediyesi, ev kadınlarına çok güzel bir imkân sağlıyor”

Kursa Dikilitaş Mahallesi’nden katıldığını belirten Cansu Budancamanak ise, eğitimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Akdeniz Belediyemiz, özellikle ev kadınlarına çok güzel bir iş imkânı sağladı. Burada öğrendiğimiz kursların ardından, sertifikamızı da aldıktan sonra belediyenin de destekleriyle güzel bir iş sahibi olacağız” dedi.

Kursiyerler arasında mimarlık bölümü öğrencisi de var

Gülçin Balbol adlı mimarlık bölümü mezunu kursiyer genç de Halk Eğitim Merkezi’nin yönlendirmesiyle belediyenin kurslarından haberdar olduğunu, meslek hayatında fayda sağlayacağını düşündüğü için de merkezde eğitim almayı tercih ettiğini söyledi. Balbol; “Öncelikle Akdeniz Belediyesi’ne, bize bu imkânı sağladığı için, ücretsiz ve bu kadar güzel bir ortamda kurs sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kursa gelmek için her gün 1 saatlik yolu aşıyor

Davultepe’de yaşadığını ve kursa gelmek için her gün 1 saatlik yolu aştığını anlatan Erkan Duran adlı kursiyer ise; merkezde çok güzel imkanlara sahip olduklarını belirterek şöyle konuştu; “Kendimiz hiçbir şey getirmek zorunda kalmıyoruz. Gerekli bilgisayarlar, araç, gereç ve malzemeler burada bize sağlanıyor. Bu ekonomik şartlarda böylesi güzel ve ücretsiz kurs nedeniyle memnunuz. Gerçekten çok güzel şeyler öğreniyoruz. Hocalarımıza, yöneticilerimize ve bize böyle bir imkânı sağladığı için Akdeniz Belediyemize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  Akdeniz Belediyesi, Hoşyar Sarıyıldız, Nuriye Arslan, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA