21 Haziran 2025 Cumartesi

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı  
 
     
   

Esenyurt Belediyesi`nin 2024 İstihdam Fuarı`nda iş arayanlar ve işverenler bir araya geldi


Esenyurt Belediyesi`nin Nazım Hikmet Kültür Merkezi`nde düzenlediği 2024 İstihdam Fuarı`nda 240 firma, iş arayanlarla bir araya geldi. Geçinemeyen emekli baba ile maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversiteye gidemeyen oğlu da iş için fuardaydı. Baba Abdulcabbar Sevinç, “Beş çocuğum var. Üçü okuyor. Gelirimiz giderimizi karşılamadığı için mecburen çalışmak zorundayım” dedi.

 

Tarih : 18 Ekim 2024 Cuma 10:02   Okunma : 389

(İSTANBUL) - Esenyurt Belediyesi`nin Nazım Hikmet Kültür Merkezi`nde düzenlediği 2024 İstihdam Fuarı`nda 240 firma, iş arayanlarla bir araya geldi. Geçinemeyen emekli baba ile maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversiteye gidemeyen oğlu da iş için fuardaydı. Baba Abdulcabbar Sevinç, “Beş çocuğum var. Üçü okuyor. Gelirimiz giderimizi karşılamadığı için mecburen çalışmak zorundayım” dedi.

Türkiye`de artan enflasyon ve art arda gelen zamlar nedeniyle geçim derdi yaşayan ve iş arayan vatandaşlar, soluğu Esenyurt Belediyesi`nin düzenlediği 2024 İstihdam Fuarı`nda aldı. Okudukları alanda iş bulamayan gençler, geçimlerini sağlamak için hizmet sektöründe iş başvurusu yaparken, emekliler ise ek bir gelir kapısı bulmak için firmalarla görüştü.

Fuarda emekli bir baba ve oğlunun aynı iş kuyruğunda olması, ekonominin geldiği son durumu da gözler önüne serdi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversiteye gidemeyen 25 yaşındaki Orhan Sevinç, kardeşlerini okutabilmek için emekli babasıyla birlikte firmalarla görüşerek, geçimlerini sağlayabilecekleri bir iş aradı.

Emekli maaşı ile bir ailenin geçimini sağlayamayacağını belirten Abdulcabbar Sevinç, “Emekli maaşımla geçinemiyorum. Onun için ek iş yapmam gerekiyor. Beş çocuğum var. Üçü okuyor. Gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Çalışmak zorundayım” diye konuştu. 

Oğlu Orhan Sevinç ise şunları söyledi: 

“İşe alıyorlar ama verilen maaşlar çok düşük. Kiradayız, asgari ücretle evin geçimini sağlayamıyorum. Günlük işlere gidiyordum işimin yanında ama iki işin yorgunluğuna dayanamayınca işten ayrıldım. 4 aydır iş bulamıyorum. Kardeşlerimi okutmak için günlük işlere devam ediyorum. 14-15 saat çalışıyoruz. Böyle hem bedenen hem de psikolojik olarak yoruluyorum. Belediyemizin böyle bir fuar yapması çok güzel oldu. İnşallah kendim için bir iş bulabilirim.”

Fuara, iş bulamayan üniversite mezunları da yoğun ilgi gösterdi. Kendi alanında iş bulamadığını söyleyen Burcu Daşdemir, “Herkes tecrübe istiyor ama biri bizi işe almadan tecrübe edinemeyiz. Üniversite mezunuyuz fakat şu an fabrikalarda iş arıyoruz ya da 17 bin lira maaşla çalışmamız isteniyor. İş başvurusunda bulunuyoruz, herkes 1 hafta sonra döneceğiz diyor. Bu fuar bizim için güzel oldu. Mülakatlara katılamıyorduk, burada hepsi bir arada. Aklımıza uyan yerlere başvuru yapabiliyoruz. İnşallah burası bana da umut kapısı olur” dedi.

Bir buçuk aydır iş aradığını söyleyen 6 çocuk babası Faruk Tüfenci ise “İşsiz kalmak çok zor. Bugün fuara gelerek firmalarla görüştüm. Önümüzdeki hafta iş başı yapacağım. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Burada herkese, her şarta göre iş var. Herkes kendine göre iş bulabiliyor” ifadelerini kullandı.

Okul taksitlerini ödemek için iş aramaya gelen üniversite öğrencisi Rabia Kocabey, “Geçinmek çok zor. Bu durumda olmak istemezdim, ben de okurken arkadaşlarımla gezmek isterdim. Ama hayat şartları maalesef... Emeklilerde dinlenecekleri, torun sevecekleri dönemde çalışmak zorundalar. Çok üzgünüm” diye konuştu. 

Altı aydır iş aradığını belirten Sinan Öztürk, şunları söyledi:

“Kiracıyım. Önceki iş yerimde 19 bin lira maaş veriyorlardı. Kiram 17 bin lira oldu. Bana 2 bin lira kalıyor. O parayla nasıl geçineceğim? Mecburen işimden ayrılmak zorunda kaldım. Şimdi annem babam yardımcı oluyor geçimimize. İş bulmak zaten zor ama iş bulduktan sonra verilen ücretle de geçinmek zor. Şartlar çok ağır. Bir hafta çalışmazsan resmen bir ay geri gidiyorsun. Kredi kartına başvurmak zorunda kalıyorsun. Ondan sonra onu da ödeyemiyorsun. Ama bu fuar çok iyi oldu. Başkanımız iyi bir şey yapmış. Birçok kişiye umut olacak. Belki de benim için de gelir kaynağı olur.”

4 bin 730 kişi istihdam edildi

Fuara, üç gün boyunca binlerce vatandaş başvurdu. Nazım Hikmet Kültür Merkezi`nde gerçekleşen istihdam fuarında sağlıktan teknolojiye, gıdadan tekstile kadar farklı sektörlerden 240 firma, iş arayanlarla bir araya gelerek yüzlerce istihdam sağladı. Fuarda iş sahibi olanlarla birlikte Esenyurt`ta 8 ayda istihdam edilenlerin sayısı 4 bin 730`a ulaştı.


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA