12 Mayıs 2025 Pazartesi

18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, "Refakatçi Evi Dosthane" ile hasta ve hasta yakınlarına desteğini sürdürüyor: "Özel hastanede onkoloji tedavisi gören misafirlerimize de artık hizmet veriyoruz"


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin "Dosthane" adıyla hasta ve hasta yakınlarına konaklama hizmeti verdiği Refakatçi Evi`nin Birim Sorumlusu Dila Yumuşak, "Toplamda 3 bin 700`ün üzerinde misafire hizmet verdik... Hizmetimiz özel hastaneyi kapsamıyordu. Yaklaşık bir senedir de özel hastanede de onkoloji tedavisi gören misafirlerimize hizmet veriyoruz" dedi. Tarsus`tan gelen ve burada tedavi gören Süleyman Ökebaş da "Çok memnunum. Evimizde böyle bir rahatlık yok" diye konuştu.

 

Tarih : 22 Ekim 2024 Salı 11:20   Okunma : 423

HABER: İLEYDA ÖZMEN / KAMERA: GURBETELLİ YALÇIN

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin "Dosthane" adıyla hasta ve hasta yakınlarına konaklama hizmeti verdiği Refakatçi Evi`nin Birim Sorumlusu Dila Yumuşak, "Toplamda 3 bin 700`ün üzerinde misafire hizmet verdik... Hizmetimiz özel hastaneyi kapsamıyordu. Yaklaşık bir senedir de özel hastanede de onkoloji tedavisi gören misafirlerimize hizmet veriyoruz" dedi. Tarsus`tan gelen ve burada tedavi gören Süleyman Ökebaş da "Çok memnunum. Evimizde böyle bir rahatlık yok" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir, "Refakatçi Evi Dosthane" ile hasta ve hasta yakınlarına desteğini sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi`ne bağlı Dosthane Refakatçi Evi Birim Sorumlusu Dila Yumuşak, ANKA Haber Ajansı`na "Dosthane"de verilen hizmeti ve imkanları anlattı. Yaklaşık bir senedir özel hastanede de onkoloji tedavisi gören vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Yumuşak şunları söyledi:

"Refakatçi evi 18 Ocak 2021 tarihinde hizmete açıldı. Açıldığı tarihten bu yana ilk yılımızda 500`den fazla misafire hizmet verdik. Sonrasında da bu sayı artarak çoğaldı ve toplamda 3 bin 700`ün üzerinde misafire hizmet verdik. Refakatçi evi açılmadan önce misafirlerimiz bahçede, parkta, araçlarında, hastane içinde ve burada olan akrabalarının yanında konaklıyordı. Hatta uzak ilçelere gidip gelmek zorunda kalıyorlardı. Refakatçi evi açıldıktan sonra burada çok daha sağlıklı, hijyenik ve aile ortamında konaklıyorlar. Bunların tedavilerine olumlu bir etki yarattığını düşünüyorum açıkçası. Çünkü gidiş geliş yapmak zorunda değiller, kendilerine ait odaları var. Otelimizde mutfağımız var istedikleri gibi yemek yapabiliyorlar. Sabah kahvaltısı, akşam yemeği, otel ile hastane arasında transfer hizmeti ve psikolojik destek hizmeti sunuyoruz.

"Her geçen gün sayımız artıyor"

Buraya girişte bazı kriterlerimiz var; kimlik belgesi, hastane evrağı, ikametgah adresi istiyoruz misafirlerimizden. Misafirlerimiz 18 yaşın altındaysa veya engelliyse iki refakatçi eğer 18 yaş üzerindeyse bir refakatçi eşlik edebiliyor. Onkoloji tedavisi görüyorsa misafirimiz beş gün, eğer ayakta veya yatılı tedavi görüyorsa 30 gün konaklayabiliyor burada. Güzel bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Misafirlerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. Her geçen gün sayımız artıyor. Taleplerimiz artıyor. İhtiyaç duyan, uzak ilçelerden gelen, üniversite-kamu hastanesinde tedavi gören tüm misafirlerimizi bekliyoruz.

Misafirlerimize şöyle bir kriterimiz var; Mersin`de, uzak ilçelerde ikametgah ediyor olması ve kamu-üniversite hastanelerinde tedavi görüyor olmaları lazım. Bu hastanelerde tedavi gördükleri sürece biz açıldığımız günden bu yana onkoloji tedavisi alan misafirlerimize hizmet veriyoruz. Fakat bizim hizmetimiz özel hastaneyi kapsamıyordu. Yaklaşık bir senedir de özel hastanede de onkoloji tedavisi gören misafirlerimize hizmet veriyoruz."

Fehmi Sarıkaya: "Hastaya nasıl bakıyorlarsa refakatçiye de öyle bakıyorlar"

Mersin`in Silifke ilçesinden gelen ve ışın tedavisi gören Fehmi Sarıkaya, refakatçi evinde konaklamaktan memnun olduklarını dile getirerek, "Herkesten memnunuz. Allah razı olsun. Buradan da Vahap Başkanımıza selam olsun. Yeme içme, yatma her şeyimiz var. Hepsini onlar karşılıyor. Belediyemizin aracı var hastaneye götürüp getiriyorlar. Hastaya nasıl bakıyorlarsa refakatçiye de öyle bakıyorlar. Şikayetimiz yok" diye konuştu. Fehmi Sarıkaya`ya refakatçilik yapan eşi Zahide Sarıkaya ise "Çok memnunuz. Bize çok iyi bakıyorlar. Çok rahatız" dedi.

Süleyman Ökebaş: "Evimizde böyle bir rahatlık yok"

Tarsus`tan gelen ve tedavi gören Süleyman Ökebaş da "Çok memnunum. Evimizde böyle bir rahatlık yok. Belediye başkanımızdan da çok memnunuz. Allah razı olsun her türlü imkanları sağlamıştır. Söyleyecek başka bir şey yok" dedi. Süleyman Ökebaş`ın refakatçisi Emsal Ökebaş ise "Yemek veriyorlar, kahvaltı veriyorlar Allah razı olsun. Temizlikleri güzel. İki aydır biz buradayız. Çok memnunuz. Allah bu imkanı tanıyan herkesten razı olsun" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA