20 Ağustos 2025 Çarşamba

17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!  
 
     
   

Hatimoğulları`ndan, Öcalan için "Umut hakkı" açıklaması


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Devlet Bahçeli`nin terörist elebaşı Abdullah Öcalan için dile getirdiği `Umut hakkı`nın kullanımıyla ilgili, "Bizim uzun zamandan beri dillendirdiğimiz bir konu. Yine ayrıca Avrupa Konseyi`nde önemli gündemlerden biri haline gelmişti ve bu konuyla ilgili elbette umut hakkının uygulanması gerektiği fikrine sahibiz ve bunun mücadelesini veriyoruz" dedi. 

 

Tarih : 22 Ekim 2024 Salı 14:16   Okunma : 602

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin TBMM Grup Toplantısı çıkışında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hatimoğulları,MHP Lideri Devlet Bahçeli`nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı "Meclis`te konuşma" çağrısına ilişkin şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli`nin bugün yaptığı açıklamayla ilgili grup toplantısında da ifade ettiğimiz gibi, tecridin bir an önce kalkması ve Sayın Öcalan`ın ne konuşacaksa kendi dilinden duymamız gerektiğinin altını bir kez daha çizdik. Burada sizlere aynı şeyi ifade etmek istiyorum. Tecrit kaldırılmalıdır. 44 aydır devam ediyor. Biz DEM Parti olarak tecridin kaldırılması için 44 aydır mücadele ediyoruz. Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi için muhattap olan Sayın Öcalan`ın üzerindeki tecridin kalkması kendisinin çıkması ve bu konuyla ilgili gerekli mesajları kendisinin vermesiyle ilgili bugün Bahçeli`nin ifade etiğinin altını çizmiş olduk biz de."

"Umut hakının uygulunması gerektiği fikrine sahibiz ve bunun mücadelesini veriyoruz"

Hatimoğulları, Bahçeli`nin terörist ele başı Öcalan için dile getirdiği `Umut Hakkı`nın kullanımına ilişkin, "Umut hakkı, DEM Parti olarak bizim uzun zamanan beri dillendirdiğimiz bir konu. Yine ayrıca Avrupa Konseyi`nde önemli gündemlerden biri haline gelmişti ve bu konuyla ilgili elbette umut hakının uygulunması gerektiği fikrine biz de sahibiz ve bunun mücadelesini veriyoruz" dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA