22 Temmuz 2025 Salı

15:02   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 2025 YıLıNDA GÜÇLÜ ULAŞıM HAMLESI   15:01   MEZITLI BELEDIYESI’NIN MODERN VE ÇEVRECI KAPALı PAZAR YERI ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR    14:59   CHP’LI TALAT DINÇER: “ZAM YAPTıĞıNıZ MAAŞı, NEDEN VERGIYLE GERI ALıYORSUNUZ?”   14:57   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, “ULAŞıMDA KONFOR İÇIN ÇALıŞıYORUZ”   09:31   CHP’LI GÜRER: "TÜİK’IN MAKYAJLı VERILERI DEĞIL, VATANDAŞıN SOFRASıNDAKI EKSILEN LOKMA KONUŞULMALıDıR"   08:59   BÜYÜKŞEHIR’IN AŞHANELERINDE TENCERELER PAYLAŞıM İÇIN KAYNıYOR    17:19   ALTAN ÖYMEN’IN CENAZE TÖRENI... ÖZEL:    15:16   CHP’LI MAHMUT TANAL: "BIR YANDAN AKP ‘AILE YıLı’ ILAN EDIYOR, BIR YANDAN DA ÇOCUKLARıN GÜVENLIĞINI SAĞLAYAMıYOR"   13:13   VAHAP SEÇER, MUHITTIN BÖCEK’I ZIYARET ETTI   08:40   İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR, GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA ETTI   08:29   SAKARYA’DA ORMAN YANGıNı SÜRÜYOR... ORMAN GENEL MÜDÜRÜ KARACABEY: “MÜDAHELEMIZ, YENI GÜNLE BIRLIKTE DEVAM EDIYOR"   08:25   MURAT ÇALıK’ıN AVUKATLARıNDAN "ITIRAFÇı" IDDIALARıNA YALANLAMA GELDI: İLGILILER HAKKıNDA GEREKLI SUÇ DUYURULARı YAPıLACAKTıR   23:44   VAHAP SEÇER: SUÇLULUĞU KANıTLANMAMıŞ BIR INSANı TEŞHIR ETMEYI YANLıŞ BULUYORUM   11:25   SURIYE’NIN SÜVEYDA VILAYETINDE ATEŞKESE RAĞMEN “MEZHEP ÇATıŞMALARı” DEVAM EDIYOR   11:01   BÜYÜKŞEHIR’IN TOROSLAR’DA HAYATA GEÇIRDIĞI KAMPÜS’TE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZıRLANıYOR   10:58   CHP NIĞDE MILLETVEKILI GÜRER: "FABRIKALAR SATıLıYOR, ŞIRKETLER KAPANıYOR"   10:40    İMAMOĞLU: "ÖMRÜ BOYUNCA DEMOKRASIDEN VE ÖZGÜRLÜKLERDEN ASLA TAVIZ VERMEDI"   09:46   ESKI CHP BURSA MILLETVEKILI PROF. DR. LALE KARABıYıK HAYATıNı KAYBETTI   09:05   BÜYÜKŞEHIR, GLÜTENSIZ BESLENENLERI ‘GLÜTENSIZ KAFE & MARKET’TE BULUŞTURUYOR   23:23   BAŞKAN ÇALıŞKAN: “TEDAVI HAKKı ENGELLENEMEZ, BU HUKUKLA BAĞDAŞMAZ”  
 
     
   

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Khan hakkında cinsel taciz iddiaları...


The Guardian`ın haberine göre; Karim Khan`a yönelik iddialar hakkında bilgi sahibi olduğunu öne süren pek çok UCM çalışanı, Başsavcı Khan`ın ve ona yakın bir başka yetkilinin, mağdur olduğu iddia edilen kadını kendisine yönelik iddiaları reddetmeye zorladığını ileri sürdü. Karim Khan ise, hakkındaki çıkan bu iddiaları reddetti.

 

Tarih : 28 Ekim 2024 Pazartesi 14:54   Okunma : 546

(ANKARA) - Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan`ın kendisi hakkında çıkan cinsel taciz iddiasına ilişkin yapılan resmi bir şikayete, mağdur olduğu iddia edilen kişiye iddiaları reddetmesi ve şikayetini geri çekmesi için baskı kurduğu ileri sürüldü. Karim Khan iddiaları reddederken, avukatları başsavcının son dönemde İsrail aleyhine "savaş suçu" soruşturması başlattığını hatırlattı ve "bir iç meselenin ifşa edilmesinin, hassas bir zamanda devam eden yüksek profilli çalışmalarını baltalamak için tasarlandığından büyük endişe duyuyoruz” açıklaması yaptı.

The Guardian`ın ulaştığı dört kaynak, Khan`ın kadını caydırma girişimlerinin telefon görüşmelerinde ve yüz yüze olarak gerçekleştiğini söyledi. Kaynaklara göre, mahkeme yetkilileri, Khan hakkında çıkan iddialardan haberdar edildi. Daha sonra Başsavcı Khan, mahkeme yetkilillerinin, kendisi hakkında çıkan iddialardan haberdar olduğunu öğrenmesinin ardından mağdur olduğu iddia edilen kadını iddialarından caydırma girişimlerine başladı. O dönemde Başsavcıya, iddia sahibi mağdurla bire bir temastan kaçınması gerektiği tavsiye edildiği de ileri sürüldü.

Khan iddiaları redderken, “çok çeşitli saldırı ve tehditlerin” hedefi olduğunu belirtti

Son günlerde medyada cinsel taciz iddialarının dolaşmaya başlamasının ardından Khan, kamuoyuna yaptığı açıklamada, iddiaları reddederek, kendisinin ve mahkemenin “çok çeşitli saldırı ve tehditlere maruz kaldığını” söyledi. Savcıya yakın mahkeme yetkilileri, Khan`ın bir karalama kampanyasının hedefi olabileceğini öne sürdü.

Khan açıklamasında, “Böyle bir suiistimal iddiası doğru değildir. 30 yıl boyunca farklı bağlamlarda çalıştım ve hiç kimse tarafından bana karşı böyle bir şikâyette bulunulmadı” dedi. Khan, kendisini hedef alan iddiaların İsrail kaynaklı olduğu yönündeki genel kanı hakkında görüş beyan etmedi ancak bazı trollerin kendisini hedef aldığını savundu.

Khan`ın avukatları, “Müvekkilimiz iddiaların tamamını reddetmektedir, gizli ve kapalı bir iç meselenin ifşa edilmesinin, hassas bir zamanda devam eden yüksek profilli çalışmalarını baltalamak için tasarlandığından büyük endişe duyuyoruz” diye konuştu.

İddiaların odağındaki kadın ise, yorum taleplerini reddetti.

Khan, İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarılmasını talep etmişi

Bazı kaynaklar, UCM`nin, Khan hakkında çıkan iddiaları, Khan`ın mayıs ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve 3 Hamas lideri için tutuklama emri talep ettiğini duyurmasından haftalar önce öğrendiğini öne sürdü.

Üç UCM yargıcından oluşan bir heyetin, Khan`ın Gazze`de işlendiği iddia edilen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarılması yönündeki taleplerini değerlendirme aşamasında olduğu biliniyor. UCM`nin, iddiaların ele alınış biçimi ve mahkemenin muhaliflerinin bu iddiaları silah olarak kullanma girişimleri nedeniyle artan iç çekişmelerin ortasında bir krizle karşı karşıya olduğu yorumları yapılıyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA