24 Şubat 2026 Salı

16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"  
 
     
   

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor... CHP, 101`inci yılda Anıtkabir`e yürüdü


CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Birinci Meclis önünden Anıtkabir`e yürüyüş düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş`ın katıldığı yürüyüşte, Ankara`nın CHP`li ilçe belediye başkanları, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, il ve ilçe örgütleri, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ile vatandaşlar da yürüyüşte yer aldı. Özel ve Yavaş, Anıtkabir`de Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün mozolesine karanfil bıraktı.

 

Tarih : 29 Ekim 2024 Salı 17:01   Okunma : 679

HABER: GÜLARA SUBAŞI & İLEYDA ÖZMEN / KAMERA: CEMAL BERK AYTEKİN & DURSUN ALKAYA & ÜNAL AYDIN

(ANKARA) - CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Birinci Meclis önünden Anıtkabir`e yürüyüş düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş`ın katıldığı yürüyüşte, Ankara`nın CHP`li ilçe belediye başkanları, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, il ve ilçe örgütleri, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ile vatandaşlar da yürüyüşte yer aldı. Özel ve Yavaş, Anıtkabir`de Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün mozolesine karanfil bıraktı. 

CHP, Cumhuriyet`in 101`inci yıl kutlamaları dolayısıyla bugün Birinci Meclis önünden Anıtkabir`e yürüyüş düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığındaki yürüyüşe; CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti örgütü, CHP`li Ankara ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş öncesinde CHP Lideri Özel, Kurtuluş Savaşı Müzesi`ni gezdi, müzedeki vatandaşların bayramlarını kutladı. Ardından Özel, Birinci Meclis önünde vatandaşlara hitap etti. Özel`in konuşmasının sonundaki “Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerinin ardından vatandaşlar ellerinde Türk bayraklı balonları gökyüzüne bıraktı.

Yürüyüşte sıkı güvenlik önlemlerinin alınması da dikkati çekti. Birinci Meclis`te yürüyüşün başladığı alana vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçirilerek alındı.

Geçtiğimiz yıllarda başlayan Birinci Meclis`ten Anıtkabir`e yürüme geleneğini sürdüren CHP`nin yürüyüşüne bu yıl da yoğun katılım oldu. Önceki yıllardan farklı olarak 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti`den CHP`ye geçen belediyelerin başkanları da yürüyüşte yerini aldı. İlk kez CHP`nin 29 Ekim yürüyüşünde bir araya gelen ilçe belediye başkanlarına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, yürüyüş başladıktan bir süre sonra heyete katıldı.

Kortejin önünde, CHP Ankara İl Gençlik Kolları`nın hazırladığı  “Cumhuriyet en büyük mirasımızdır. Tüm kahramanlarımıza şükranlarımızla” yazılı pankart taşındı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de pankartı tutarak yürüdü. Vatandaşlar ise “Cumhuriyet`i biz böyle kazandık”, “Beyim değil, beynim bilir. Ben Cumhuriyet kadınıyım”, “İlelebet Cumhuriyet” yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüş sırasında “Mustafa Kemal`in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları atan vatandaşlar, Tandoğan Meydanı`na İzmir Marşı söyleyerek girdi.

Özel başkanlığındaki CHP heyeti, Aslanlı Yol`dan yürüyerek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün manevi huzuruna çıktı. Özel ve Atatürk`ün mozolesine karanfil bıraktı. Türkiye`nin farklı şehirlerinden Anıtkabir`i ziyaret için Ankara`ya gelenler Özel ve Yavaş`a ilgi gösterdi. Özel, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların ilgisi nedeniyle Anıtkabir avlusunda güçlükle ilerledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA