6 Mart 2026 Cuma

16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"   13:14   KADıNLAR GEBZE MEYDANı’NDAN 8 MART MESAJı VERDI: NEOLIBERAL POLITIKALAR, MUHAFAZAKÂR KUŞATMA VE LAIKLIĞE YÖNELIK SALDıRıLAR KADıNLARıN HAKLARıNı HEDEF ALıYOR   13:12   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NUN THY ILE ILGILI SORU ÖNERGESINE VERDIĞI YANıTA TEPKI   12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ   10:02   İRAN’DAN TÜRKIYE’YE FÜZE İDDIALARıNA NET YANıT: “EGEMENLIĞINIZE SAYGı DUYUYORUZ”   09:27   MILAS’TA ZEYTIN KATLIAMı: CHP’DEN “RANT İÇIN YÜZYıLLıK BEREKET YOK EDILIYOR” TEPKISI   09:25   MERSIN’DE BALYANLıLAR DAYANıŞMASı GÜÇLENIYOR: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE KÜLTÜR VURGUSU   23:49   MEZITLI’DE BINLERCE KIŞI AYNı SOFRADA: VAHAP SEÇER’DEN BIRLIK MESAJı   
 
     
   

50 baro Narin Güran cinayeti davasına katılacak... Ankara Baro Başkanı Köroğlu: "Dibe vuran ahlaksızlık karşısında adaletin tecelli etmesi için mücadele etmemiz gerek"


Aralarında Ankara Barosu`nun da bulunduğu 50 baro, Diyarbakır`da 8 yaşında öldürülen Narin Güran davasının 7 Kasım`da yapılacak duruşmasına katılacak. Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) öncülüğünde baroların duruşmaya katılacağını belirterek; "Küçücük bir çocuğun katledilmesiyle dibe vuran ahlaksızlık karşısında en azından hukukun var olduğunu ve adaletin tecelli etmesi için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

 

Tarih : 29 Ekim 2024 Salı 16:07   Okunma : 2537

Haber: Eren Cesur

(ANKARA) - Aralarında Ankara Barosu`nun da bulunduğu 50 baro, Diyarbakır`da 8 yaşında öldürülen Narin Güran davasının 7 Kasım`da yapılacak duruşmasına katılacak. Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) öncülüğünde baroların duruşmaya katılacağını belirterek; "Küçücük bir çocuğun katledilmesiyle dibe vuran ahlaksızlık karşısında en azından hukukun var olduğunu ve adaletin tecelli etmesi için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Diyarbakır`da 21 Ağustos`ta kaybolan ve cansız bedeni 8 Eylül`de bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti ile ilgili açılan davanın ilk duruşması 7 Kasım`da Diyarbakır`da görülecek. TBB ve 50 baro, Narin Güran cinayeti davasının ilk duruşmasına katılmak için talepte bulunacak. Ankara Barosu da duruşmaya katılacak barolar arasında.

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, süreci sonuna kadar takip edeceklerine dikkat çekerek "Küçücük bir çocuğun katledilmesiyle dibe vuran ahlaksızlık karşısında en azından hukukun var olduğunu ve adaletin tecelli etmesi için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

"Adalet arayışı her zaman suçlu veya suçsuz arayışı değildir, bir masumiyet arayışıdır"

Toplumdaki adalet duygusunun yeniden oluşmasını istediklerini belirten Köroğlu, Anka Haber Ajansı`na şu değerlendirmelerde bulundu:

"İlk duruşmaya biz de baro olarak katılacağız. Katılma talebinde bulunacağız Türkiye Barolar Birliği`yle, davayı ve süreci başından sonuna kadar takip edeceğiz. Meseleye sadece cinayet olarak bakılması gerekmediğini düşünüyoruz çünkü adalet arayışı her zaman suçlu veya suçsuz arayışı değildir, bir masumiyet arayışıdır.

Burada küçücük bir çocuk katledildi ve haftalarca hala iddianame düzenlenmesine rağmen kimin öldürdüğüne ilişkin olarak kocaman bir köy dalga geçer gibi kollukla, yargıyla bir süreç yürüttü. O yüzden bu çocuğun öldürülmesi işinin içinde kimler varsa herkesin yargılanıp ceza almasını istiyoruz. Toplumdaki adalet duygusunun yeniden oluşmasını istiyoruz. Barolar olarak bizim zaten avukatlık kanunu gereği zaten sorumluluğumuz var. Hukukun üstünlüğünün sağlanması aynı zamanda barolara yüklenen bir görev. Küçücük bir çocuğun katledilmesiyle dibe vuran ahlaksızlık karşısında en azından hukukun var olduğunu ve adaletin tecelli etmesi için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Müdahil olma talebimiz usul açısından reddedilse bile davayı sonuna kadar yine gözlemci sıfatıyla takip edeceğiz ve müdahil olma talebimiz reddedilirse kararı üst makamlara taşıyacağız."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA