29 Nisan 2026 Çarşamba

11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”   14:47   DIYARBAKıR’DA KADıN CINAYETLERINE KARŞı YÜRÜYEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI: HER ŞÜPHELI ÖLÜM, HER FAILI MEÇHUL DOSYA TITIZLIKLE ARAŞTıRıLMALı   14:45   "AZIZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ" DAVASı... ADıYAMAN BELEDIYESI BAŞKANı TUTDERE’NIN AVUKATı ŞEYHO SAYA: "ARTıK ADıYAMAN HALKı DA MAĞDUR EDILMEKTEDIR"   14:40   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "NE BRÜKSEL BIZE GELDIĞIMIZ YERI GÖSTEREBILIR, NE AVRUPA BÜROKRASISI TÜRKIYE’YE YÜRÜYECEĞI YOLU TARIF EDEBILIR"   14:28   YENIŞEHIR’DE KUŞAKLAR KORTTA BULUŞTU   11:40   MEZITLI’NIN SAHADAKI GÜCÜ İKIYE KATLANDı! BAŞKAN TUNCER MÜJDEYI ANKARA’DAN VERDI  
 
     
   

Gökan Zeybek`ten Esenyurt Belediye Başkanı Özer`in gözaltına alınmasına tepki: "Belediye başkanına yapılan bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değil"


 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Özer`e yapılan gözaltı uygulamasına karşı sessiz kalmayacaklarını ifade eden Zeybek, "Türkiye çok tarihi bir süreçten geçiyor. Ummadığımız beklemediğimiz biçimiyle özellikle de güvenlik politikaları konusunda duruşunu ve bakışını bildiğimiz siyasi partilerden gelen neredeyse 180 derece ters açıklamalar, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan`ı Meclis`e çağırıp onun nedametiyle Türkiye`de bu sorunun çözülmesini isteyecek kadar politika değişikliğine gidildiği dönemde bir belediye başkanına yapılan bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

 

Tarih : 30 Ekim 2024 Çarşamba 10:02   Okunma : 5879

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Özer`e yapılan gözaltı uygulamasına karşı sessiz kalmayacaklarını ifade eden Zeybek, "Türkiye çok tarihi bir süreçten geçiyor. Ummadığımız beklemediğimiz biçimiyle özellikle de güvenlik politikaları konusunda duruşunu ve bakışını bildiğimiz siyasi partilerden gelen neredeyse 180 derece ters açıklamalar, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan`ı Meclis`e çağırıp onun nedametiyle Türkiye`de bu sorunun çözülmesini isteyecek kadar politika değişikliğine gidildiği dönemde bir belediye başkanına yapılan bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer sabah saatlerinde evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Özer`in PKK/KCK terör örgütünün mensup ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ifade edilirken, Özer`in ev ve iş yerinde de arama yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Halk Tv`de Ahmet Özer`in gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahmet Özer`in Esenyurt`ta her iki kişiden birinin oyunu alarak başkan seçildiğini hatırlatan Zeybek şunları söyledi:

"Dün Ahmet başkanımızla görüştüğümüzde çok coşkulu bir Cumhuriyet Bayramı etkinliğini Esenyurt gerçekleştirdi. On binlerce insan Esenyurt`ta meşaleleri ile yürüdü arkasından harika bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleştirdi. Bildiğiniz gibi Esenyurt Türkiye`de en fazla insanın yaşadığı ilçe. Ahmet Bey profesör doktor. Devletin değişik kademelerinde görev yapmış, üniversitelerde yönetici pozisyonunda bulunmuş. Son 5 yıl İBB`de danışmanlık hizmeti vermiş son seçimlerde de biz kendisini Esenyurt Belediye Başkanı adayı gösterdik. Her iki kişiden birinin oyunu alarak seçildi.

Ahmet Özer`in Kürt kimliğinden ötürü iktidarın rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Zeybek konuşmasına şöyle devam etti: 

"Anadili Kürtçe belki de rahatsız oldukları nokta bu"

Kendisi Vanlı Kürt bir ailenin çocuğu anadili Kürtçe belki de rahatsız oldukları nokta bu. Türkiye`nin en büyük ilçesini böyle bir insanın yönetmesinden başından beri rahatsızlık duyduklarını biz de biliyorduk ama sonuçta halkın oyuyla seçilmiş 6 ay önce görevine başlamış bir belediye başkanının ifadeye çağrılma biçimi bu değildir. Çağırırsınız gelir ifadesini verir ama şimdi ben de şu anda Ok Meydanı`nda yoldayım Vatan Emniyet Müdürlüğü`ne geçmek üzereyim olayın daha ayrıntısı ile bilgi almak istiyoruz ama görünen o ki Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından mahkemenin celp kararı doğrultusunda gözaltına alınmış. Ayrıntısını öğrenmeye çalışacağız. Türkiye çok tarihi bir süreçten geçiyor. Ummadığımız beklemediğimiz biçimiyle özellikle de güvenlik politikaları konusunda duruşunu ve bakışını bildiğimiz siyasi partilerden gelen neredeyse 180 derece ters açıklamalar, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan`ı Meclis`e çağırıp onun nedametiyle Türkiye`de bu sorunun çözülmesini isteyecek kadar politika değişikliğine gidildiği dönemde bir belediye başkanına yapılan bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değil. Asla sessiz kalmayacağımızı herkesin bilmesi gerekir. CHP`nin hiçbir belediye başkanını artık mahkeme kararlarıyla, yargı oyunlarıyla, uydurma belgelerle, düzmece işlemlerle belediyelere kayyum atama yöntemine asla tevessül etmesinler. Bu yolun doğru yol olmadığını buradan ifade etmek istiyorum. Son seçimlerde Türkiye halkının yüzde 65`inin yönetildiği yerleri CHP`li belediye başkanlarının yönetmesine destek veren halkımızın iradesine karşı yapılmış bir saldırı girişimidir bu, kesinlikle kabul etmemiz mümkün değil. Milletvekili arkadaşlarımız ve belediye başkanlarımız ile birlikte şimdi biz de Vatan Emniyete geçiyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA