13 Ağustos 2026 Perşembe

10:18   MERSIN TAŞ BINA KENT MÜZESI OLUYOR: AKKAHVE DETAYı VE AÇıLıŞ TARIHI BELLI OLDU   02:02   AVRUPA’NıN KRALLıĞı DEĞIŞMEDI: PSG, UEFA SÜPER KUPA’Yı ÜST ÜSTE 2. KEZ MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   22:30   SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLADı! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ’SÖZ VE KARAR SIZIN’ ÇAĞRıSı: ’KAPıLAR AÇıLDı’   18:53   TOROSLAR BELEDIYESI EMEKLI SOHBET EVI AÇıLDı! KORUKENT MAHALLESI’NDE EMEKLILERE ÖZEL YENI MERKEZ   15:04   MUĞLA’DA TÜRK BAYRAĞıNı YAKTıĞı BELIRTILEN KIŞI YAKALANDı   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, VELI AĞBABA VE SERA KADıGIL HAKKıNDAKI 3 DOKUNULMAZLıK FEZLEKESI TBMM BAŞKANLıĞıNA SUNULDU   15:02   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ ÇALıŞMA BAKANLıĞı’NDAKI IKINCI TOPLANTıSı TAMAMLANDı: BAKANLıK SORUNUN ÇÖZÜLMESINI ISTIYOR   14:58   AK PARTI SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELIK: “HATIMOĞULLARı IFADELERINI DÜZELTMELIDIR”   14:57   RUS LIMAN KENTINE SALDıRı: BIR ÖLÜ, SEKIZ YARALı   14:01   MUĞLA’DA TÜRK BAYRAĞıNı YAKTıĞı BELIRTILEN KIŞI YAKALANDı   13:56   BINGÖL KARLıOVA’DA JEOTERMAL KAYNAK ARAMA ÇALıŞMALARı PROTESTO EDILDI   13:55   ELAZıĞ ETI GÜMÜŞ IŞÇILERI ANKARA’DAKI EYLEMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:25   AVRUPA’NıN EN BÜYÜĞÜ BU GECE BELLI OLUYOR! PSG - ASTON VILLA SÜPER KUPA MAÇıNDA TARIHI HAKEM DETAYı   09:26   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU 25. SEZONUNDA REKORA İMZA ATTı! 45 BIN SEYIRCI VE 13 İLÇEDE SANAT RÜZGARı   23:55   TÜRKIYE GıDA ENFLASYONUNDA DÜNYADA 3. SıRADA! CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı PALAMUT SOFRADAKI TEHLIKEYI BÜYÜTEÇ ALTıNA ALDı   21:55   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN DEV YÖRÜK ETKINLIĞI: 22-23 AĞUSTOS’TA TıRTAR’DA BULUŞUYORLAR   16:33   ÖMER ÇELIK’TEN "ÇERÇEVE YASA" DEĞERLENDIRMESI: "BU, TERÖRSÜZ BÖLGEYI ARZULAYAN BÜTÜN KARDEŞ HALKLAR IÇIN YANKı OLUŞTURACAKTıR"   16:31   CEVDET YıLMAZ: 2028’DE KADıNLARıN IŞGÜCÜNE KATıLıMıNı YÜZDE 40’ıN ÜZERINE YÜKSELTMEYI HEDEFLIYORUZ   16:30   KATAR: MEKKE ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASı’Nı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   15:53   CHP MYK YARıN TOPLANACAK  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "Kültür ve sanat yoksa bir kentin gelişmesinde sıkıntılar yaşanır"


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 3`üncüsü düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali`nin amacına ulaşma konusunda umutlu olduklarını belirtti. Seçer, "İlk yola çıkarken bugünkü ilgiyi tahmin edebiliyorduk, ancak ilk festivallerde Tarsus halkının bu bilinci yeterince gelişmemişti. Kültür ve sanat yoksa bir kentin gelişmesinde sıkıntılar yaşanır" dedi.

 

Tarih : 3 Kasım 2024 Pazar 11:38   Okunma : 418

HABER: HİLAL SOLMAZ / KAMERA: TUNAHAN GÜLER

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 3`üncüsü düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali`nin amacına ulaşma konusunda umutlu olduklarını belirtti. Seçer, "İlk yola çıkarken bugünkü ilgiyi tahmin edebiliyorduk, ancak ilk festivallerde Tarsus halkının bu bilinci yeterince gelişmemişti. Kültür ve sanat yoksa bir kentin gelişmesinde sıkıntılar yaşanır" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Uluslararası Tarsus Festivali ile ilgili ANKA Haber Ajansı`na değerlendirmelerde bulundu. 

Tarsus`un tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkati çeken Seçer, bu etkinliklerle şehrin tanıtımına katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Seçer, "Tarsus, tarihi bir medeniyete ev sahipliği yapmış bir kenttir. Birçok semavi dinin önemli isimlerinin kalıntıları burada bulunuyor. Amacımız, Tarsus`un tarihi birikimini ve çok kültürlü yapısını ziyaretçilere yaşatmak" diye konuştu.

Festivalin sadece kültürel bir etkinlik olmadığını, aynı zamanda ekonomik katkı sağladığını vurgulayan Seçer, "Bu festival sayesinde gelen ziyaretçiler, şehrin gastronomi zenginliğini keşfetme fırsatı buluyor. Tarsus`un kebabından humusuna, baklavasına kadar birçok lezzeti tatma imkanı sunuluyor" dedi.

"Vatandaşın kültür ve sanata yönelmesi için uygun zeminler hazırlamak gerekiyor"

Kültür ve sanatın halka yansımasına değinen Seçer, "Vatandaşın kültür ve sanata yönelmesi için uygun zeminler hazırlamak gerekiyor" ifadelerini kullandı. Sanat etkinliklerine önem verdiklerini belirten Seçer, "Kültür ve sanat yoksa, bir kentin gelişmesinde sıkıntılar yaşanır" şeklinde konuştu.  

"Belediyemizde kadın çalışan oranı yüzde 25`i aştı"

Tarsus Festivali`nde kadın emeğine verilen öneme de işaret eden Seçer, "Kadınların ön planda olması gerektiğine inanıyoruz. Kadınların her alanda temsiliyetini sağlamak adına çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana kadın kooperatifleri ve üreticilere destek verdiklerini, belediyede kadın çalışan oranını artırmak için çaba gösterdiklerini anlatan Seçer, "Belediyemizde kadın çalışan oranı yüzde 25`i aştı. Artık her alanda kadınların yer aldığını görmekteyiz" şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA