1 Kasım 2026 Pazar

11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’  
 
     
   

46. İstanbul Maratonu.... İmamoğlu: "Bugün burada atılan, koşulan her adımın memleketimiz için güzel adımlar olmasını diliyorum"


Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iki kıta arasında koşulan tek maraton olan Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu`nun başlangıç kornasını çaldı. Tüm koşuculara başarılar dileyerek 42K ve 15K koşularını başlatan İmamoğlu, maratona katıldı. Ara sıra yürüyerek maratona devam eden İmamoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün burada atılan, koşulan her adımın memleketimiz için güzel adımlar olmasını diliyorum. Başta hak, hukuk, adalet adımları; başarı, huzur, sağlık erdemli bir dönemin, kabiliyetli bir dönemin, dünya ölçeğinde başarılı bir dönemin adımı olsun. Her güçlü adımın milletin bir adımına dönüşmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 3 Kasım 2024 Pazar 11:56   Okunma : 488

Haber: Beril KALELİ-Kamera: Onur DURSUN

(İSTANBUL) - Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iki kıta arasında koşulan tek maraton olan Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu`nun başlangıç kornasını çaldı. Tüm koşuculara başarılar dileyerek 42K ve 15K koşularını başlatan İmamoğlu, maratona katıldı. Ara sıra yürüyerek maratona devam eden İmamoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün burada atılan, koşulan her adımın memleketimiz için güzel adımlar olmasını diliyorum. Başta hak, hukuk, adalet adımları; başarı, huzur, sağlık erdemli bir dönemin, kabiliyetli bir dönemin, dünya ölçeğinde başarılı bir dönemin adımı olsun. Her güçlü adımın milletin bir adımına dönüşmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Avrupa`nın en büyük altı maratonu arasında yer alan ve Gold Label kategorisinde koşulan Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu başladı. Maratonun başlama işaretini Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Ahmet Karadağ, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran birlikte verdi.

İBB iştiraki Spor İstanbul`un düzenlediği, 1.500`ü gönüllülerden oluşan toplam 9 bin 60 kişinin görev aldığı dev organizasyonda, dört kıtadan 31`i erkek ve 16`sı kadın, toplam 47 elit atlet derece almak için Asya`dan Avrupa`ya koşarak kıta değiştirdi. İmamoğlu, beraberindeki heyetle birlikte 42K ve 15K koşularının startını verdi.

“İlk adım kolaydır, sonrası gittikçe zorlaşır”

Çaldığı start kornası öncesi 42K koşucularına başarılar dileyen İmamoğlu, “Sevgiyle, barışla, huzurla güzel bir koşu olmasını diliyorum. Özellikle hem burada yarısının vatandaşımız ama diğer yarısının dünyanın farklı yerlerinden misafirlerin olmasıyla çok özel bir pozisyonu var. Yarışa başlamak ilk adım kolaydır, sonrası gittikçe zorlaşır ama tam bir hayat mücadelesi gibi olan bu maratonda sizlerin bu asil spor dalındaki koşunuzda hepinizi şimdiden alkışlıyorum. Başarılı bir yarış diliyorum” dedi. İmamoğlu maratona katılan yabancı sporcuları da İngilizce  selamladı ve başarılar diledi.

`Büyüt Hayallerini` de maratonda yerini aldı

42K startı sonrası fikir öncülüğünü eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu`nun yaptığı ‘Büyüt Hayallerini` projesi adına koşuya katılanlarla hatıra fotoğrafı çektiren İmamoğlu, ardından 15K koşusunu başlattı. Start kornası öncesi kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Zaman geçtikçe zorlaşan, koşullarda mücadele edeceksiniz”

“İstanbul Maratonu, dünyanın en güzel coğrafyasında koşulan maraton… Açıkçası canımız ne kadar sıkkın olursa olsun, problemli bir sürecin içinde de olsak; İstanbul Maratonu`nun içinde bulunduğunuzda içinizi umutla kucaklayan bir atmosferin içerisinde oluyorsunuz. Dolayısıyla şu an bütün güzel duygularla sizleri selamlıyoruz. Maraton çok asil bir spor, daha doğrusu atletizmin en önemli, en ana unsuru. Bu koşu 42 bin 195 metreyi adım adım koşarken biliyoruz birçok zorlukla hareket edeceksiniz. İlk adım belki en kolayı… Zaman geçtikçe zorlaşan koşullarda mücadele edeceksiniz. Vazgeçmemek, mücadeleye devam etmek, o maratonu bitirmek için tedbirlerinizi almak, koşullarınızı ona göre planlamak aslında bir insanın hayat koşusu için tam da felsefesi diyebileceğimiz bir zemini bu.”

“Bugünkü koşunuz 2036`da İstanbul`a şans getirsin”

“Bu maratona cesaret eden ben bunu koşarım deyip buraya katılanların kesinlikle şu an benim gözümde ve gönlümde başka bir boyutu başka bir yeri var. Katılan tüm hanımefendileri ve beyefendileri tebrik ediyorum. Özellikle bu büyük maraton koşusu bu sene burada bulunan bütün dostlarımız bilmeli ki yarısı vatandaşımız, diğer yarısı yurt dışından farklı ülkelerden konuklarımız, böylesi bir uluslararası boyuta evirilmesi de bizim için çok değerli. Özel bir startı birazdan vereceğiz. Hepinize başarılı bir koşu diliyorum. Sizin bu koşudaki başarınız 2027`de İstanbul`da başaracağımız Avrupa Oyunlarının en güzel motivasyonu olsun ama daha da önemlisi sizin bugünkü koşunuz 2036`da İstanbul`da Olimpik ve Paralimpik oyunlara ev sahipliği yapacağımız muazzam bir spor coşkusunu elde etmemize şans getirsin. Hepinize başarılar. Hepinize starta ulaşmanız için bol şans diliyorum.”

“Hakkın hukukun korunduğu, çocuklarımızın kendini güvende hissettiği…”

Konuşmasının ardından maratona katılan İmamoğlu, 34 göğüs numarasıyla zaman zaman yürüdü, zaman zaman da koştu. Yarışa katılan koşucuların hatıra fotoğrafı isteklerini yerine getiren İmamoğlu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde, yürüyüş yaptığı esnada basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Bugün 46`ncısını adımlıyoruz. Maraton, İstanbul`un çok özel bir anı, kutlaması. Başlangıcından bugün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nice nice yıllara olsun. İnşallah 50. yılı, sonra 100. yılı olsun. Bugün burada atılan, koşulan her adımın memleketimiz için güzel adımlar olmasını diliyorum. Başta hak, hukuk, adalet adımları; başarı, huzur, sağlık erdemli bir dönemin, kabiliyetli bir dönemin, dünya ölçeğinde başarılı bir dönemin adımı olsun. Her güçlü adımın milletin bir adımına dönüşmesini diliyorum. Ülkemiz adına güzel duyguların pekiştiği o kol kola omuz omuza milletçe birlikte koştuğumuz bir geleceğe, pırıl pırıl bir geleceğe, hakkın hukukun korunduğu, çocuklarımızın kendini güvende hissettiği, bebeklerimizin güvende büyüdüğünü hissettiği, sağlıklı büyüdüğünü hissettiği, gençlerin bütün umutlarını bu ülke için beslediği ve her insanımızın da hak ettiği değeri bulduğu bir geleceğe adım atmak olarak yaşayalım istiyorum. Maratonu bu duygularla geçiriyoruz. Biz de birazdan Anadolu`dan Trakya`ya; Asya`dan Avrupa`ya doğru yürüyüşümüzü tamamlayacağız.” 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA