15 Haziran 2025 Pazar

15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:12   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:05   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:01   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:55   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   13:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:01   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”    10:40   BAŞKAN YıLDıZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARıNA ZIYARET   10:28   TOROSLAR’DA İKINCI SOSYETE PAZARı AÇıLDı   09:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ‘MINIKBÜS’ PROJESI BÜYÜYOR    23:25   BAŞKAN HASAN TÜZÜN’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı   21:05   BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERI’NI ZIYARET ETTI   20:01   BAŞKAN SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKILATı’NıN 186. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMı’NA KATıLDı    17:59   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ÇOCUK SAĞLıĞı PANELLERI DEVAM EDIYOR   09:04    ŞEHIR TIYATROSU PERDELERINI ERDEMLILI ÇOCUKLAR İÇIN AÇTı    06:07   TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELIKLERI IÇIN YAPıLAN SEÇIME ILIŞKIN KARAR RESMI GAZETE’DE   22:50   MISLI’DEN GALATASARAY’A MISLIYLE DESTEK   22:35   SEÇER: “SADECE TÜRKIYE DEĞIL, DÜNYA BIR SU STRESI YAŞıYOR”    22:25    TOROSLAR’DA YÖRÜK KÜLTÜRÜ YENIDEN AYAĞA KALKıYOR  
 
     
   

Sevda Erdan Kılıç: ``Kamuya araç alımını yasaklayan Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek filo kuruyor``


CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 17 Mayıs`ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde kamuya araç alımının 3 yıl süreyle yasaklanmasına karşın 2025 yılı bütçesine göre 2 bin 298 araç alınacağını belirterek, ``Kamuya araç alımını yasaklayan Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek filo kuruyor. Merkezi yönetim bütçesinden tam 500 araç istedi. Tasarruf bahane, filo şahane`` diye konuştu.

 

Tarih : 8 Kasım 2024 Cuma 11:50   Okunma : 294

(ANKARA) - CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 17 Mayıs`ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde kamuya araç alımının 3 yıl süreyle yasaklanmasına karşın 2025 yılı bütçesine göre 2 bin 298 araç alınacağını belirterek, ``Kamuya araç alımını yasaklayan Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek filo kuruyor. Merkezi yönetim bütçesinden tam 500 araç istedi. Tasarruf bahane, filo şahane`` diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 17 Mayıs`ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde kamuya araç alımının 3 yıl süreyle yasaklanmasına karşın 2025 yılı bütçesine göre 500`ü Hazine ve Maliye Bakanlığı`na olmak üzere 2 bin 298 araç alınacağını söyledi. Kılıç, şöyle konuştu:

“Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bundan tam altı ay önce, kameraların karşısına geçti, tasarruf tedbirleri paketini açıkladı. Pakette yok yoktu. İlk maddelerden biri kamuya araç alımının 3 yıl süreyle yasaklanmasıydı. Paket, Cumhurbaşkanlığı genelgesi olarak Resmi Gazete`de de yayımlandı. Ama bırakın 3 yılı, aradan 6 ay geçmedi, 2025 yılı bütçesinden adeta filo çıktı. 2025 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına bütçeden tam 2 bin 298 araç alınacak. Binek araçlar, pick up`lar… Listede yok yok. Cumhurbaşkanlığı`ndan bakanlıklara, üniversitelerden en küçük kuruluşuna kadar hepsi için yüzlerce araç tahsis ediliyor. Bütçeden taşıtlar için aslan payını ise bakın kim alıyor? Emekliye zam deyince para yok diyen, tasarruf tedbirleri için memurun bindiği servisi bile kaldıran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek. Bakan Şimşek, kendi bakanlığına tam 500 araç alacak. Sayın Bakan, tasarruf bahane, filonuz şahane.

``Daha altı ay önce tasarruf tasarruf diye memurun altındaki servisi çektin``

Biri söyledi diğeri yazdı ama hepsi lafta kaldı. Tasarruf tedbirlerini genelge olarak yayınlayan ve `Ne olursa olsun binek araç alınmayacak` diyen Cumhurbaşkanlığı`na merkezi yönetim bütçesinden araç tahsis ediliyor. Cumhurbaşkanlığı`nın talebi üzerine tam 20 araç. Kemerleri sıkacağız diyerek emekliye zam vermeyenler, memurun, çalışanın boğazından eksiltenler, aynı gemideyiz diyerek, kendi gemilerini yürütüyorlar.

Bütçenin tüm kalemleri tel tel dökülüyor. Halka kemer sık diyen Mehmet Şimşek, sıra kendisine gelince filo kuruyor. Halkın bütçesini sadece kendi iktidarı yararına kullanan iktidar için 2025 bütçesi daha uygulamaya geçmeden fiyaskoya dönüşmüştür. Öncelikle Sayın Mehmet Şimşek`e soruyorum: Daha altı ay önce tasarruf tasarruf diye memurun altındaki servisi çektin; kamuda üç yıl araç alımını yasakladın, bugün 500 aracı neye göre alıyorsun? Cumhurbaşkanı`na soruyorum, kendi yayınladığınız genelgeye kendiniz neden uymuyorsunuz? Tasarruf tedbirlerini yoksul emekçileri daha da yoksullaştırmak için kullananlar, emekçiye gelince tasarruf deyip, sıra kendilerine gelince filo kuranlara sözüm tasarruf bahane filo şahane.

Bütçe teklifine göre, Adalet Bakanlığı 145 araç, Dışişleri Bakanlığı 35 araç, Sağlık Bakanlığı (ambulans hariç) 53 araç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 30 araç, Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 araç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 19 araç, Tarım ve Orman Bakanlığı 15 araç, Diyanet İşleri Başkanlığı 6 araç, AFAD 25 araç, Gelir İdaresi Başkanlığı 85 araç alacak. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan tasarruf genelgesine göre ancak acil ve zorunlu hallerde araç alımı yapacağı belirtilen savunma ve güvenlik hizmetleri kapsamında yer alan Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ise bütçenin rekorunu kırdı. Milli Savunma Bakanlığı 177, İçişleri Bakanlığı 25, Jandarma 169, Sahil Güvenlik 35, Emniyet ise tam 710 araç alacak.``

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA