20 Mayıs 2025 Salı

10:54   ERHAN ADEM: “HAL DENETIM YETKISININ DEVRI DOĞRUDAN BIR GASP, AÇıK BIR DEMOKRASI VE EKONOMI DARBESIDIR”   10:47   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... ENSAR AYTEKIN: "AMAÇ BELEDIYELERI HUKUKEN DE FIILEN DE ÇALıŞAMAZ HALE GETIRMEKTIR"   10:30   TBMM BAŞKANVEKILI KARACA`DAN NUMAN KURTULMUŞ`A TEPKI: "BU YALNıZCA BANA YÖNELIK BIR DıŞLAMA DEĞIL, ANAYASAL DÜZENIN TASFIYESIDIR"   10:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE HAVADA, KARADA VE DENIZDE 19 MAYıS COŞKUSU YAŞANDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, HALKKENT MERCEK`TE "ÇOCUK OYUN ODASı"Nı HIZMETE SUNDU   09:35   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "GELIN ŞU HOLDING, TARIKAT DÜZENINDEN BIRLIKTE KURTULALıM. BURADAN TOPLUMA BIR FAYDA YOK"   09:15   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... ALI MAHIR BAŞARıR: "BU, OLABILECEK BIR ŞEY DEĞIL. MASUMIYET KARINESI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ AYAKLAR ALTıNA ALıNMıŞ"   01:28   ESKIŞEHIR`DE CHP`NIN YÜRÜYÜŞÜNDE KONUŞAN ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI: ANNEM YARALARıMı GÖRDÜ AĞLADı   01:15   EKREM İMAMOĞLU: BU ÜLKENIN KADERI YA DEĞIŞECEK YA DEĞIŞECEK   23:59   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... AYLIN NAZLıAKA: AYAĞıMıZı GAZ PEDALıNA KOYDUK. SANDıK ÖNÜMÜZE, ADAY YANıMıZA GELENE KADAR AYAĞıMıZı GAZDAN ÇEKMEYECEĞIZ   23:43   DEVA PARTISI`NDEN ISTIFA ETTI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINDE CHP ROZETI TAKTı... SEDA KAYA ÖSEN: CHP`YE SAHIP ÇıKMAYı BIR VATAN GÖREVI OLARAK GÖRÜYORUM   23:22   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... GÖKHAN GÜNAYDıN: O SANDıK BURAYA GELECEK VE TARIHIN ÇÖPLÜĞÜNE GITMESI GEREKENLER GIDECEK   23:20   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: YENI ANAYASA NOKTASıNDA ÇALıŞMAMAK VEYA ONU ERTELEMEK MÜMKÜN DEĞIL   23:02   DEM PARTI GENÇLIK MECLISI YK ÜYESI VE PM ÜYESI LIVAN ORMAN GÖZALTıNA ALıNDı   22:59   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... BERKAY GEZGIN: ATATÜRK`ÜN BIZE EMANET ETMIŞ OLDUĞU BU ÜLKEYI, FIKRI HÜR, VICDANı HÜR, BIZ GENÇLER KURTARACAĞıZ   22:56   CHP`YE KATıLAN İZMIR MILLETVEKILI SEDA KAYA ÖSEN: CHP, CUMHURIYET`IN BAĞıMSıZ KALAN SON KURUMUDUR   22:38   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... TAYFUN KAHRAMAN, "GÜNDOĞDU MEYDANı, MILLETIMIZI BIRLEŞTIREN `TÜRKIYE İTTIFAKı`NıN RESMI OLDU"   22:35   AK PARTILI RIZE BELEDIYESI, GITARISTI ERDOĞAN`ı ELEŞTIRDIĞI IÇIN RIZE`DEKI MADRIGAL GRUBU`NUN KONSERINI IPTAL ETTI   22:26   AK PARTI`LI ÇELIK`TEN ÖZGÜR ÖZEL`E `YEREL DIKTATÖR` TEPKISI: CUMHURBAŞKANıMıZıN LIDERLIĞI HAKKıNDA SÖZ SÖYLEMESI TRAJIK BIR DURUMDUR   22:17   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK BIR TÜRKIYE KOMISYONU KURULMALıDıR"  
 
     
   

Sosyalist partilerden Atatürk`ü anma mesajları: "Unutturmuyoruz, mücadelemizde yaşatıyoruz"


Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Devrim Hareketi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ölümünün 86`ncı yılı dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

 

Tarih : 10 Kasım 2024 Pazar 15:01   Okunma : 509

(ANKARA) - Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Devrim Hareketi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ölümünün 86`ncı yılı dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

TİP, HKP, TKP ve Devrim Hareketi, Atatürk`ün ölümünün 86`ncı yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı. TİP`ten yapılan açıklamada "Cumhuriye`tin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ü vefatının yıl dönümünde saygıyla anıyoruz" denildi. HKP`den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Biz ikinci kurtuluş savaşçıları Mustafa Kemal`i, `sürü muamelesi yapılmak istenilen bir milletin ihtilal, istiklal sembolü` olduğu için unutmuyoruz. Biz gerçek devrimciler Mustafa Kemal`i, `Milli şuuru, milli haysiyeti, milli vicdanı, milli namusu, milli izzetinefsi, milli gururu haklı bir ihtilalin meşruiyet ilkeleri saymış bir lider` olduğu için anmaktan vazgeçmiyoruz. Biz ikinci kuvayi milliyeciler Mustafa Kemal`i, `Ya istiklal, Ya ölüm` parolasıyla, antiemperyalist birinci Kurtuluş Savaşı`mızı örgütleyip, zaferle taçlanmasına neden olan bu iradeden bir milim sapmadığı için anıyoruz.

Biz gerçek vatanseverler Mustafa Kemal`i, kişiliğini belirleyen `Bağımsızlık benim karakterimdir` sözünü mücadelesinin merkezine koyduğu ve bu anlayışla, mandacılığa karşı bağımsızlığı, bağımsızlık için savaşmayı, savaşmak için fedakarlığı ve `emperyalistlerin pençesine düşen bir kuş gibi yavaş yavaş aşağılık bir ölüme mahkûm olmaktansa babalarımızın oğulları olarak vuruşa vuruşa ölmeyi tercih ettiği` için unutturmuyoruz.

Biz Mustafa Kemal`in gerçek devamcıları Mustafa Kemal`i; `Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiç bir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, ilim ve akıldır` diyerek, bir asır önceki karanlığı ışığıyla yardığı ve bugün yaşadığımız karanlık günlere ışık tuttuğu için mücadelemizde yaşatıyoruz."

TKP ise fotoğrafını “Saygıyla” notuyla paylaşarak, Atatürk`ü andı.

Devrim Hareketi de "Cumhuriyet`in kurucu önderi, halkımızın emperyalistlere karşı kazandığı Kurtuluş Savaşı`nın lideri Mustafa Kemal Atatürk`ü saygıyla anıyoruz. Çetelere, tarikatlara, sermayeye karşı Cumhuriyet bizim!" mesajını paylaştı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA