3 Mayıs 2025 Cumartesi

15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`in kampanyasıyla bugüne kadar 238 köpek ve 102 kedi sahiplendirildi


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin “Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir”den kampanyasına hayvanseverlerin ilgisi artarak devam ediyor. 23 Ağustos`ta başlatılan kampanya kapsamında 6 Ekim`de yapılan Patifest`le artan sahiplendirme sayıları, 3. Uluslararası Tarsus Festivali`yle sürdü. Büyükşehir Belediyesi, kampanya başladığı andan bugüne kadar 238 köpek ve 102 kedi sahiplendirdi. 

 

Tarih : 13 Kasım 2024 Çarşamba 09:47   Okunma : 552

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin planlı ve yoğun çalışmalarıyla başlatılan ve Başkan Vahap Seçer`in 23 Ağustos`ta duyurduğu kampanyaya Mersinli vatandaşlar sahip çıkarak yoğun ilgi gösterdi. Sosyal medya hesaplarından ve farklı basın yayın organlarından kampanyayı duyan vatandaşlar, Kaşlı Geçici Bakımevi başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi`nin barınaklarını gezerek bir can dost sahiplenmeye başladı. 

Ağustos ayından bu yana birçok köpeği ve kediyi sahiplendiren Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği festivallerde de sahiplendirme alanı oluşturarak vatandaşların patili dostlarla tanışmasını ve bağ kurmasını sağladı. Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri, Patifest ve yakın zamanda yapılan Uluslararası Tarsus Festivali`nde kurulan sahiplendirme alanında toplam 37 köpek ve kedi sahiplendirdi. Büyükşehir Belediyesi, bu sayılarla birlikte kampanya başladığı andan bugüne kadar 238 köpek, 102 kedi sahiplendirdi.

“Vatandaşlarımızı ve can dostlarımızı ortak paydada buluşturmak istedik”

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi`nde sorumlu Veteriner Hekim Ömer Benli, yasa değişikliğinden sonra hızlı bir şekilde organize olarak kampanyayı başlattıklarını belirtti. Benli, “Bu kampanyayla belediyemizi, vatandaşları ve can dostlarımızı ortak paydada buluşturmayı amaçladık” dedi. 

Kampanya kapsamında Büyükşehir Belediyesi`nden köpek sahiplenen vatandaşlar için mama, aşı ve pet kuaför noktasında sağladıkları kolaylıkları da anlatan Benli, Mersin Veteriner Hekimler Odası ile yaptıkları protokolden de bahsetti. Protokol gereği, Büyükşehir Belediyesi`nden köpek sahiplenen vatandaşların veteriner hekim işlemlerinin yüzde 25 indirimli olduğunu hatırlattı. 

Benli, Büyükşehir bünyesinde yapılan festivallerde patili dostlar için de bir alan oluşturduklarını ve sahiplendirme yaptıklarını söyledi. Detayları paylaşan Benli, şunları dile getirdi:

“4 Ekim Hayvanları Koruma Günü`nde Sayapark`ta bir sahiplendirme alanı oluşturduk. Burada dört adet köpek sahiplendirdik. 6 Ekim`de Patifestimiz oldu ve bu alanda can dostlarımıza yoğun bir ilgi oldu. Patifest`e 10 kedi, 10 köpek götürdük. 10 köpeğin hepsini sahiplendirdik. Vatandaşların ilgisi üzerine bu sayının yetmediğini fark ettik ve beş köpek daha getirdik, onlar da sahiplendirildi. Toplamda 15 beş köpek, sekiz kediyi Patifest`te sahiplendirmiş olduk. Uluslararası Tarsus Festivali`nde de 10 adet köpek sahiplendirdik. Böylece Patifest`ten sonra 85 köpek sahiplendirmiş olduk.” 

“Vatandaşlarımız hem projeye hem can dostlarımıza sahip çıktı”

Kampanya başladığı andan itibaren bugüne kadar sahiplenilen patili dost sayılarını da paylaşan Benli, “Bugüne kadar toplam 238 adet köpek, 102 adet kedi sahiplendirdik. Vatandaşlarımızın ilgisi büyük oldu. Vatandaşlarımız hem projeye hem de can dostlarımıza sahip çıktı, sahip çıkmaya devam ediyor. Patifest gibi diğer festivallerde de biz sahiplendirme alanı oluşturacağız” diye konuştu.

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA