18 Haziran 2025 Çarşamba

21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:32   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:21   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:50    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:20   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:02   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:24   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:01   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:20   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   20:02   TARSUS BELEDIYESI ZABıTASı’NDAN ÖRNEK DAVRANıŞ   12:50   SEÇER: “HEPIMIZ, BU MEMLEKETIN EŞIT YURTTAŞLARıYıZ”   12:30   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”   11:20   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:10    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı  
 
     
   

Veli Ağbaba: "SPK gibi önemli bir kuruma hiçbir deneyimi olmayan, sadece İstanbul`da siyasi operasyonlar yapan bir başsavcının eşinin atanması SPK`nın da çökmesine sebep olacak"


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşmeleri devam eden Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde; geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek`in eşi Elif Gülşah Gürlek`in Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üyeliğine atanmasına tepki gösterdi. Ağbaba, "SPK gibi önemli bir kuruma hiçbir deneyimi olmayan sadece İstanbul`da siyasi operasyonlar yapan bir başsavcının eşinin atanması SPK`nın da çökmesine sebep olacak. Bu bir siyasi operasyonun diyetini ödemektir" dedi. Ağbaba, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve TCMB Başkanı Fatih Karahan`ın bütçe görüşmelerine katılmamasını da eleştirdi. 

 

Tarih : 15 Kasım 2024 Cuma 11:42   Okunma : 595

NİSANUR YILDIRIM 

(TBMM) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşmeleri devam eden Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde; geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek`in eşi Elif Gülşah Gürlek`in Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üyeliğine atanmasına tepki gösterdi. Ağbaba, "SPK gibi önemli bir kuruma hiçbir deneyimi olmayan sadece İstanbul`da siyasi operasyonlar yapan bir başsavcının eşinin atanması SPK`nın da çökmesine sebep olacak. Bu bir siyasi operasyonun diyetini ödemektir" dedi. Ağbaba, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve TCMB Başkanı Fatih Karahan`ın bütçe görüşmelerine katılmamasını da eleştirdi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2025 yılı bütçeleri görüşülüyor. 

Komisyonda SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül`ün yaptığı sunumun ardından muhalefet milletvekilleri SPK`ya yapılan atamalara tepki gösterdi.

"SPK`ya yapılan operasyon doğru değildir"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, SPK üyeliğine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek`in eşi Elif Gülşah Gürlek`in atanmasına ilişkin, "Acaba hangi deneyiminden, özelliğinden dolayı atandı? Bunu merak ediyoruz. SPK gibi önemli bir kuruma hiçbir deneyimi olmayan sadece İstanbul`da siyasi operasyonlar yapan bir başsavcının eşinin atanması SPK`nın da çökmesine sebep olacak. Türkiye`de herkesin güvenmesi gereken bir kurum, enflasyonun yüzde 50 olduğu bir dönemde SPK`ya yapılan operasyon doğru değildir. Bu bir siyasi operasyonun diyetini ödemektir" diye konuştu.

"Faizi, enflasyonu çok iyi yönettiği için mi gelmedi"

BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve TCMB Başkanı Fatih Karahan`ın bütçe görüşmelerine katılmamasını da eleştiren Ağbaba, "BDDK Başkanı, Merkez Bankası Başkanı neden gelmediler? Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak sizin müdahale etmeniz lazım. Faizi, enflasyonu çok iyi yönettiği için mi gelmedi? `Faiz sebep, enflasyon sonuç` tezi var ya, o yüzden mi gelmedi" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA