2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

Kaldırımda yürürken otomobilin çarpmasıyla can veren hemşirenin öldüğü yerde karanfilli eylem


Çalıştığı aile sağlığı merkezinden çıktıktan sonra evine gitmek üzere kaldırımda yürürken bir otomobilin çarpmasıyla can veren hemşire Şengül Ayyıldız`ın (55) yakınları açıklama yaptı. İki çocuk annesi hemşirenin öldüğü yere karanfil bırakan Atakent Mahallesi sakinleri, trafiği tehlikeye sokan sürücülere yaptırımların dozunun artırılmasını istedi.

 

Tarih : 17 Kasım 2024 Pazar 21:07   Okunma : 302

(İSTANBUL) - Çalıştığı aile sağlığı merkezinden çıktıktan sonra evine gitmek üzere kaldırımda yürürken bir otomobilin çarpmasıyla can veren hemşire Şengül Ayyıldız`ın (55) yakınları açıklama yaptı. İki çocuk annesi hemşirenin öldüğü yere karanfil bırakan Atakent Mahallesi sakinleri, trafiği tehlikeye sokan sürücülere yaptırımların dozunun artırılmasını istedi. 

Atakent Mahallesi Atatürk Caddesi`nde çarşamba günü akşam saatlerinde otomobiliyle hızla ilerleyen 19 yaşındaki sürücü kontrolünü kaybederek kaldırıma çıktı. Araç, bu sırada kaldırımda yürüyen Şengül Ayyıldız`a çarptı. Ağır yaralanan ve Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılan Ayyıldız kurtarılamadı. Sürücü tutuklandı.

Küçükçekmece Atakent 3. Etap Aile Sağlığı Merkezi`nde hemşire olarak çalışan Ayyıldız`ın yakınları, semt sakinleri bugün olay yerinde bir açıklama yaptı. Sağlık merkezinden toplanıp olay yerine karanfiller bırakan semt sakinleri adına Atakent Mahallesi Muhtarı Özge Erdoğan Yeşilırmak bir basın açıklaması okudu. Yeşilırmak şunları söyledi:

İki çocuk annesiydi

"13 Kasım Çarşamba günü mesai bitiminde sağlık ocağından çıkıp şu anda bulunduğumuz caddedeki bu kaldırımda yürüyordu. Gün boyu şifa dağıtmış, ailesiyle buluşmak üzere evine gidiyordu. Alt caddeden Atatürk Caddesi istikametine giren bir aracın kontrolünü kaybederek yolun sağındaki kaldırıma hızla çıkması sonucu meydana gelen faciada yaralanarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Şengül Ayyıldız, evli ve iki çocuk annesiydi. Onun kaybıyla birlikte ailesinin, burada gördüğünüz tüm sevenlerinin, komşularının da hayatlarında telafisi imkansız bir boşluk oluştu.

"Okullar açık olsaydı kaldırımda yürüyen çok fazla öğrenci de olacaktı"

Olayın hangi sebeple oluştuğu konusundaki sorular hukuki süreçte ortaya çıkacaktır. Okulların da bulunduğu bu caddede okullar açık olsaydı kaldırımda yürüyen çok fazla öğrenci de olacaktı. Mahallemizde bulunan pek çok okulun çevresinde de tedbirler alınması gerektiğini düşünüyoruz. Mahallemizde son dönemde artan bir güvenlik sorunu, trafik yoğunluğu gerçekliği önümüzde duruyor. Trafik kuralları konusunda bilinçsiz ve duyarsız araç sürücüleri günün her saatinde karşımıza çıkabilerek vatandaşın güvenliğini tehlikeye sokan, uygun olmayan sürüş biçimleri iç içe geçmiş ve çözülmesi gereken ortak sorunlarımızın başında.

Trafiği tehlikeye sokan sürücülere yaptırımların dozunun artırılması istendi

Mahallemiz genelinde uygulanması gereken önerilerimizi paylaşıyoruz. Taleplerimiz; kaldırımların yükseltilmesi, hız kesici refüjler, Elektronik Denetleme Sistemi uygulamasının yaygınlaşması, trafiği tehlikeye sokan sürücülere yaptırımların dozunun artırılması, trafik konusunda bilinçlendirme çalışmalarının kamu kurumları ve yerel yönetimler bünyesinde gerçekleştirilmesidir. Bugün burada toplanıp oluşturduğumuz kitleselliğin, taleplerimizin uygulanması sürecinde de devam etmesini, artmasını diliyoruz. Yitirdiğimiz sağlık emekçisi Şengül Ayyıldız için hukuki süreci takip edecek, dahil olacak ve sizleri de bilgilendireceğiz. Şengül ablamızı unutmayacak, güvenli ve yaşanılabilir bir mahalle için çalışacağız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA