28 Şubat 2026 Cumartesi

16:15   ÇIN, VATANDAŞLARıNA İRAN’A SEYAHAT ETMEMELERI VE ÜLKEDEN AYRıLMALARı UYARıSı YAPTı   16:14   54. HÜKÜMETIN BAŞBAKANı NECMETTIN ERBAKAN, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   15:13   GALATASARAY, ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIVERPOOL ILE EŞLEŞTI   15:10   PAKISTAN-AFGANISTAN HATTıNDA DURUM AĞıRLAŞıYOR: AFGANISTAN’DA CAN KAYBıNıN 283’E YÜKSELDIĞI IDDIA EDILIYOR   14:35   WASHIGTON, İSRAIL’DEKI ABD HÜKÜMETI PERSONELINE BÖLGEDEN AYRıLMASı IÇIN UYARı YAYıMLADı   14:34   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı”NDA 7 ISME TAHLIYE... ARALARıNDA CHP’LI BAŞKANLARıN DA BULUNDUĞU 17 ISMIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK   14:33   CHP’LI KıŞ, BAKAN URALOĞLU’NA SU ALTıNDA KALAN ANTALYA–KONYA YOLUNU SORDU: "BÖYLE BIR COĞRAFYADA YOL YAPARKEN HIÇ MI FIZIBILITE ÇALıŞMASı YAPıLMADı?"   14:32   27 ŞUBAT BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM ÇAĞRıSı’NıN BIRINCI YıLı... ABDULLAH ÖCALAN: "DEMOKRATIK SIYASET ÇERÇEVELI BIR HUKUK ÇÖZÜMÜNÜ ESAS ALıYORUZ"   14:29   ASU KAYA’DAN İÇIŞLERI BAKANı ÇIFTÇI’YE: "6 ŞUBAT DEPREMLERI SONRASıNDA NE KADAR NAKIT PARA, ALTıN VE ZIYNET EŞYASı TESPIT EDILMIŞTIR?"   10:10   MERSIN’DE GENÇLER TIYATROYLA ŞEKILLENIYOR: "BILGE HEKIM LOKMAN" 2 BINI AŞKıN ÖĞRENCIYLE BULUŞTU!   09:58   ASGARI ÜCRETIN ÜZERINDE BÜYÜK ŞOK: AÇLıK SıNıRı REKOR KıRDı, YOKSULLUK SıNıRı 100 BIN LIRAYı AŞTı!   09:55   TÜRKIYE’NIN GÜNDEMINE OTURAN DEV OPERASYON: 5.5 MILYAR TL’LIK AKLAMA ÇARKıNA KAYYıM!   09:51   TÜRKIYE’DE İCRA DOSYALARı REKOR KıRDı: MUHTARLıKLAR "İCRA DAIRESI" GIBI!   09:49   SÜRÜCÜLER DİKKAT! TRAFIKTE DÖNEM DEĞIŞTI: EHLIYETSIZ ARAÇ KULLANANA 200 BIN TL CEZA!   09:47   MERSIN’DE ÇÖLYAK HASTALARıNA ’ALTıN’ DEĞERINDE DESTEK: GLÜTENSIZ RAMAZAN BEREKETLE GELDI!   06:54   FENERBAHÇE İNGILTERE’DE KAZANDı AMA YETMEDI: AVRUPA’YA GURURLU VEDA!   16:14   FATIH ERBAKAN’DAN AK PARTILI YÖNETICILERE RAMAZAN SOFRASı ELEŞTIRISI   16:12   ERDAL BEŞIKÇIOĞLU’NDAN "YOLSUZLUK" IDDIALARıNA YANıT: "GEREKLI HUKUKI IŞLEMLER BAŞLATıLMıŞ OLUP SORUMLULAR HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"   16:11   CEMIL TUGAY’DAN VAKıFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDILEN BINALARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “ATATÜRK’TEN KALAN MIRASı KIMSE BU ŞEKILDE ELIMIZDEN ALAMAZ”   16:09   İRAN’ıN DINI LIDERI HAMANEY’IN DANıŞMANı ŞEMHANI: “KONU, NÜKLEER SILAH ÜRETIMIYSE ABD ILE ANLAŞMA MÜMKÜN”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nden Erdemli`de üreticinin yüzünü güldürecek destek


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Erdemli ilçesinde tarımla uğraşan 115 üreticiye, 3 bin 360 adet zeytin fidanı, hayvancılıkla uğraşan 80 üreticiye de 56 ton mısır flake yem dağıtımı yapıldı.

 

Tarih : 19 Kasım 2024 Salı 09:32   Okunma : 537

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Erdemli ilçesinde tarımla uğraşan 115 üreticiye, 3 bin 360 adet zeytin fidanı, hayvancılıkla uğraşan 80 üreticiye de 56 ton mısır flake yem dağıtımı yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi, kentteki üreticilere desteğini sürdürüyor. Erdemli ilçesinin zeytin üretimine uygun alanlarını göz önünde bulunduran Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri; proje kapsamında zeytin fidanı dağıtımı yaparken, hayvancılıkla uğraşan üretici için de mısır flake yem desteği sağladı.

195 üretici Büyükşehir`den desteğini aldı

Proje ile hayvansal üretimi desteklemek, yem girdisini düşürmek ve et-süt kalitesini artırmak için büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 80 üreticiye, 56 ton mısır flake yem desteğinde bulunuldu.

Hayvansal desteklerin yanı sıra bitkisel üretim yapan çiftçiye de uygun projeler sunan ekipler, 2024 yılı içerisinde üreticilerden gelen yoğun talep üzerine 2`nci etap Gemlik zeytin fidanı dağıtımı için kolları sıvadı ve dağıtımlara Erdemli`den başladı. Ekipler, bu kapsamda Erdemli`de 115 üreticiye 3 bin 360 adet zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

“Destekleri; yöreye uygun, bölgeye özgü şekilde yapıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi olarak tarımın ve üretimin her noktasında üreticilerin yanında olduklarını dile getiren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Selçuk Şahutoğlu, “Büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin girdi maliyetlerini azaltmak, aynı zamanda et ve süt üretiminin kalitesini artırmak amacıyla, mısır flake yem dağıtımının ikincisini yapıyoruz. Birincisini Gülnar`da yapmıştık” dedi.

Destekleri, bölgenin taleplerini değerlendirerek yaptıklarını belirten Şahutoğlu, “Üretimin gerçekten zor ama kıymetli olduğu bugünlerde, üreticilerin desteklenmesinin öneminin son derece farkında olan bir belediye olarak yöreye uygun, bölgeye özgü destekler yapıyoruz. Üreticilerin talepleri doğrultusunda, o bölgede yetişen ürünlerin dağıtımına özen gösteriyoruz” diye konuştu.

“Erdemli`de 3 bin 360 adet zeytin fidanı, 56 bin 400 kilo mısır flake yem desteği verdik”

İlçede yapılan mısır flake yem desteğinin detaylarını da paylaşan Şahutoğlu, “115 üreticimize yaklaşık 3 bin 360 adet zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Aynı zamanda, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 80 üreticimize 56 bin 400 kilo mısır flake yem dağıtımı yaptık” dedi.

Proje yaparken sürdürülebilir olmasına da önem verdiklerini sözlerine ekleyen Şahutoğlu, “Projeleri yaparken; belirli bir aşamada, belirli kriterlerle sürdürülebilir hale getirerek, projelerin bir sonuca vardığını görerek hareket ediyoruz. Üretim için topraktan sofraya ne gerekiyorsa, üreticilerimize yerli yerinde destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Vahap Başkan`ımız, üreticilere elinden gelen tüm yardımı yapıyor”

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, “Başkanımız üreticilerimize ‘siz yeter ki üretin` dedi. Gerek büyükbaş, gerek küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ve gerekse de meyve yetiştiricilerine, elinden geldiği kadar bütün yardımları yapmaya çalışıyor” dedi.

Üreticiler, Büyükşehir Belediyesi`nin desteğine ilişkin şunları söyledi:

-Fatma Koç: “Bu yıl zeytin projesine de katıldık ve aldık. Vahap Başkanımız her alanda bütün çiftçileri destekliyor."

-Cennet Gümüşhan: “Bu desteklerin büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde katkısı oluyor. Çünkü yemler pahalı ve alınmıyor. Vahap Başkan`ımız bu noktada bize destek çıkıyor."

-Hıdır Aslan, “Emeklilik yatırımı olarak alıyorum. Şimdi yatırım olarak dikeceğiz. Köylülere yapılan bu hizmeti destekliyorum. Vatandaş çok memnun oluyor."

-Halil Altuner: “Daha önce 140 fidan dikmiştim, şimdi 30 adet daha dikeceğim. Zeytin en iyi yatırımdır. Herkese tavsiye ederim."

-Can Demir Erdim: “Karayakup Köyü`nde kendi zeytinimizi yetiştirmeyi düşünüyoruz. İleride daha da genişletip, yağından da faydalanacağız."

-Süleyman Ateşoğlu: “Vahap Başkan`ımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 5 tanesi sağlam olmak üzere toplam 15 hayvanım var. Bu destek bize rahat bir nefes aldıracak. Arkamızda Büyükşehir Belediyesi`nin olduğunu hissediyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA