1 Kasım 2026 Pazar

11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’  
 
     
   

TBMM Genel Kurulu... CHP`li Kış: “AKP`nin yönetim anlayışı halktan kopuk ve israfçı bir düzendir”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, İYİ Parti Grubu`nun belediyelerdeki usulsüzlükler, şeffaflıktan uzak ihaleler ve kamu kaynaklarının israfına ilişkin verdiği önergeye ilişkin; "Tarih sizi zaten israfçı ve rantçı bir iktidar olarak hatırlayacak. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim iktidarımızda, halkın güvenine layık bir yönetim anlayışıyla, yaptığınız tüm yolsuzlukların hesabını halk adına soracağız ve ülkemizin geleceğini adaletle yeniden inşa edeceğiz" dedi.

 

Tarih : 19 Kasım 2024 Salı 21:25   Okunma : 637

(TBMM) - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, İYİ Parti`nin belediyelerdeki usulsüzlükler, şeffaflıktan uzak ihaleler ve kamu kaynaklarının israfına ilişkin verdiği önergeye ilişkin yaptığı konuşmada iktidarı eleştirerek; "Tarih sizi zaten israfçı ve rantçı bir iktidar olarak hatırlayacak. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim iktidarımızda, halkın güvenine layık bir yönetim anlayışıyla, yaptığınız tüm yolsuzlukların hesabını halk adına soracağız ve ülkemizin geleceğini adaletle yeniden inşa edeceğiz" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, İYİ Parti Grubu`nun belediyelerdeki usulsüzlükler, şeffaflıktan uzak ihaleler ve kamu kaynaklarının israfına ilişkin verdiği önergeye ilişkin söz alarak 2002`den bu yana AK Parti`nin yerel yönetimlerde şeffaflıktan uzak, rant ve israf üzerine kurulu bir sistem oluşturduğunu iddia etti. AK Parti`nin belediyecilik anlayışının halkın ihtiyaçlarını değil, belirli zümrelerin çıkarlarını öncelediğini belirten Kış, “AKP`nin iktidara gelir gelmez oluşturduğu sistem, halkın ihtiyaçlarını değil, belirli bir zümrenin çıkarlarını öncelemiştir. Kamu ihaleleri şeffaflıktan uzak bir şekilde yönetilmiş, yandaş firmalar kayrılarak yerel yönetimlerde rant ekonomisinin önü açılmıştır” dedi. 

“2019 yerel seçimleri, AKP`nin çöküşünün başlangıcıdır”

Kış, 2019 yerel seçimlerini AKP`nin belediyecilik anlayışındaki çöküşün dönüm noktası olarak tanımladı. Bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yönetimi devraldığı yerlerde israfa dur dediğini, şeffaflık ve halk odaklı hizmet anlayışını hayata geçirdiğini ifade etti.

“Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz, AKP döneminden kalan borç batağına ve türlü engellemelere rağmen halkın refahını önceleyen projeler geliştirmiş, sosyal yardımları artırmış ve toplu taşımadan altyapıya kadar birçok alanda önemli hizmetler sunmuştur” diyen Gülcan Kış, bu başarıların CHP`nin yerel yönetimlerde kazandığı 414 belediye ile 2024 Yerel Seçimleri`nde yerelde iktidara taşındığını hatırlattı. 

“Rant düzeni çöktü, AKP`nin çıkmazı derinleşti”

Kış, AK Parti`nin büyükşehirleri kaybetmesiyle birlikte rant düzeninin sarsıldığını ve belediyelerden yandaş firmalara kaynak aktarımının sona erdiğini belirterek, “AKP`nin büyükşehirleri kaybetmesi, sadece bir yerel seçim yenilgisi değil, aynı zamanda bir yönetim modelinin de çöküşünün başlangıcı olmuştur. CHP`li belediyelerimizle birlikte halkın kaynakları halkın ihtiyaçlarına yönlendirilmiştir. Tarih sizi zaten israfçı ve rantçı bir iktidar olarak hatırlayacak. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim iktidarımızda, halkın güvenine layık bir yönetim anlayışıyla, yaptığınız tüm yolsuzlukların hesabını halk adına soracağız ve ülkemizin geleceğini adaletle yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA