15 Ekim 2025 Çarşamba

15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, PES KONGRESI IÇIN YARıN AMSTERDAM’A GIDECEK   09:56   GENÇ DENIZCILER AVRUPA ROTASıNDA: MERSIN’DEN RIMINI’YE MESLEKI YOLCULUK   09:38   YUMURTALıK’TA YOL SEFERBERLIĞI BAŞLADı: NARLıÖREN’DE SÖZ VERILDI, ÇALıŞMALAR BAŞLADı!   09:35   MERSIN’DE UZAYLA BULUŞMA: MERCAN PLANETARYUMU DÜNYA SAHNESINDE   18:20   MERSIN’DE AVRUPA ESINTISI: ERASMUS+ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı!   14:35   TUNCER BAKıRHAN: GELIN, BU YASAMA YıLıNı TÜRKIYE TARIHININ ÇÖZÜM YıLı YAPALıM   14:34   DICLE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI ROJIN KABAIŞ IÇIN YÜRÜDÜ…   14:33   ESKI NILÜFER BELEDIYE BAŞKANı TURGAY ERDEM TUTUKLANDı   14:29   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’NIN ODAĞıNDA BU HAFTA DA CUMHURIYET HALK PARTISI VARDı   14:28   ABD BAŞKANı TRUMP: “ERDOĞAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞı’Nı BITIREBILIR”   14:05   DÜNYA KıZ ÇOCUKLARı GÜNÜ YENIŞEHIR’DE RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   13:52   MEZITLI’DE AKDENIZ BALıK PAZARı’NA BÜYÜK YENILIK!   
 
     
   

CHP`li Başarır`dan Bakan Yerlikaya`ya: "Meclis odalarını dinliyorsunuz, telefonları dinliyorsunuz"


CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanlığı`nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; "Utanç verici görüntüleri Türkiye paylaşıyor. Emniyetteki arkadaşlar `kapıyı mı keseceksiniz` dedi. Sayın Bakan siz meclis odalarını dinliyorsunuz, telefonları dinliyorsunuz. Kesin dinliyorsunuz" diye konuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Başarır`a "iftira atma" diye yanıt verdi.

 

Tarih : 20 Kasım 2024 Çarşamba 12:18   Okunma : 627

Haber: Mehmet Oflaz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, İçişleri Bakanlığı`nın bütçe görüşmeleri tartışma ve arbedeyle başladı. CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, görüşmelerin başlamasının ardından yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Bugün yaşanan olaylarla ilgili konuşulacak çok şey var. Utanç verici görüntüleri Türkiye paylaşıyor. Esenyurt Kayyumu`nu bugün sayın Bakan`la konuşacağız. Ama bu parlamentodaki milletvekilleri tam 10 gün Esenyurt`taki belediye binasına giremedi. Milletvekilleri giremedi. Uzun uğraşlardan sonra Meclis Başkanı`nı arayarak, durumu anlatarak 10 gün sonra biz Esenyurt`ta o belediye binasına girdik. İçişleri Bakanı`nın komisyona geleceğini bilen milletvekilleri `buna demokratik olarak bir tepki koyalım` dedi. Biz de sabah erken saatlerde sınırlı sayıda milletvekillerimizle bir toplantı yaptık. Komisyon kapısında duralım, sayın Bakan`a şunu söyleyelim, `bir kamu kurumuna milletvekillerini sokmadınız, 2 dakika durun burada konuşalım nasıl bir duyguymuş? Bakın olay bu. Emniyetteki arkadaşlar `kapıyı mı keseceksiniz` dedi. Sayın Bakan siz meclis odalarını dinliyorsunuz, telefonları dinliyorsunuz. Kesin dinliyorsunuz" dedi. 

O sırada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Başarır`a "İftira atma" diye yanıt verdi. Başarır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Bakan organize bir şekilde kapıya geldi. Biz milletvekilleriyle kapıdayız. Daha elimizi sıkmadan, beni ve genel başkan yardımcımızı ittiniz. Ne hakla itiyorsunuz? Ben milletvekiliyim kapıda duruyorum. Ben seninle konuşmak istiyorum. Ne hakla itiyorsunuz? Ben orada dururum."

Bakan Yerlikaya, Başarır`a "Öyle yağma yok. Burası Gazi Meclis. Sen orada duramazsın. Sen ettiğin yemine sadık değilsin" diye tepki gösterdi. 

Yerlikaya`nın bu sözlerine Baraşarır, "Sen bunu anlayacak bir bakan değilsin. Sayın bakan `sen ne hakla kapıda duruyorsun` dedi. Burası parlamento, burası komisyon. Ben kapıdayım, sana kimse dokunmadı. Sen 200 polisini almışsın... Zaten sende cesaret, yürek olsa. Buraya 200  emniyet görevlisiyle gelmezsin, sende cesaret olsa bunu yapmazsın. Ne demek geç bunları... Terbiyesiz. Var mı böyle bir uslüp, terbiyesiz. Sen burada Gazi Meclis`te konuşuyorsun. Şu basitliğe bak" diye yanıt verdi.

Ali Mahir Başarır, Bakan Yerlikaya`ya "İndir o parmağını" diye tepki gösterdi. 

"Ben sadece biz orada ne hissettiysek, onu hissetmenizi, onu anlamınızı belirtmek için o kapıdaydım"

Başarır, Bakan Yerlikaya`ya şunları söyledi:

“Şimdi üzüldüğüm nokta şu; hiç kimse ne bakana, ne emniyet görevlilerine, ne bürokratlara kapıda herhangi bir tepkide bulunmadı, hakaret etmedi, kılına bile dokunmadı. Bir dakika Sayın Bakan, dedi. Bakan, Genel Başkan Yardımcımız Suat Özçağdaş ve beni itti, arkadan 200 tane polis içeri girdi. Kapıda konuşsan ne olur? Neyden korkuyorsun Sayın Bakan? Diyorsunuz ki barikatlar kurulmuş. Barikatlar kuran ve bunda mahir olan sizsiniz. Milletvekilleri barikat kurar mı, burası bizim evimiz, biz burada görev yapıyoruz. Kapıda sizi karşılaşırız, burada milletvekillerinin elini sıkıp kapıda dinleyemeyecek bir insan mısın? Olur mu öyle şey? Orada 30 saniyede bitecek olayı bu noktaya getiriyorsun.

Peki, Esenyurt Belediyesi`nin önünde bekleyen o milletvekillerinin hissiyatını anlıyor musun? Bu milletvekilleri o belediyeye giremedi. Meclis Başkanımız aradı sizi, onunu üzerine Valiye talimat verdiniz, 5 milletvekili girebildik. Peki, o çok mu hukukiydi? O çok mu doğru bir davranıştı? Ben sadece biz orada ne hissettiysek, onu hissetmenizi, onu anlamınızı belirtmek için o kapıdaydım. Niye emniyet görevlileriyle geliyorsun, o polis benim polisim, orada askerler var onlar benim askerim. Hala lafımızı kesiyorsun. Yapmayın. Burada bütçe konuşuyoruz. Milletvekilleri 86 milyonun hakkını savunuyor. Tabii ki bakanlara tepki veriyor. Buna alışın. Geçen dönem burada milletvekillerine hakaret eden, üzerine yürüyen bakanların hiçbiri burada yok. Daha geçen dönem sizin koltuğunuzda oturan Süleyman Soylu`nun ne Meclis`te ne toplumda itibarı var. O yüzden siz onu örnek almayın, hukuku örnek alın, adaleti örnek alın ve milletvekillerine bu parlamentoda nasıl davranacağınızı bilin.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA