1 Kasım 2026 Pazar

11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’  
 
     
   

Gül Çiftçi: "Bu soruşturma nedeniyle CHP`nin herhangi bir üyesi geri adım atacak değil"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek`e yönelik sözleri nedeniyle başlatılan soruşturmaya ilişkin olarak, "Buradan CHP, CHP`nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ya da CHP`nin herhangi bir üyesi geri adım atacak kimseler değillerdir. Bunun üstüne gideceğimize emin olsunlar. Bu soruşturma CHP`nin genel başkanını ya da bir üyesini korkutacak bir soruşturma değildir. Bu bir hakaret değildir. Gerçekleri seçmene, vatandaşa anlatmaktır" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 29 Kasım 2024 Cuma 15:35   Okunma : 1080

HABER: İLEYDA ÖZMEN / KAMERA: UĞUR DEMİRCİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek`e yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında resen soruşturma başlatıldığını açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi konuyu ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Çiftçi şöyle konuştu:

"Bu bir hakaret değildir"

"Şöyle söylemek lazım; jet hızıyla başlatılmış bir soruşturma. Tabii soruşturma aslında bize şunu gösteriyor; Sayın Genel Başkanımızın Akın Gürlek ile ilgili söylediği her kelimenin aslında altını doldurur bir soruşturma oldu. Çünkü Akın Gürlek`e şunu söyledi Sayın Genel Başkanımız; önce bir iş yaptırıldı, mükafatlandırıldı bakan yardımcısı yaptırıldı. Sonra bir operasyon yaptırılmak üzere özel görevlendirdi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı yapıldı. Ve aynı operasyonu şu anda yapmakla görevli bir kişiden bahsetti Genel Başkanımız. Tam da bu soruşturma işte bunun gerçek olduğunu gösterdi. Genel Başkanımıza başlatılan soruşturmayı biz de başsavcılık tarafından yapılan açıklamada gördük. Kamu görevlisine hakaret ve terörle mücadele eden kişileri adres göstermek diye gösterildi. Genel Başkanımız terörle mücadele eden bir kimseyi adres göstermedi. Genel Başkanımız Ahmet Özer`e yapılan içi boş soruşturmanın, içi boş tutuklamanın kim tarafından hangi operasyonla yapıldığını anlattı. Zaten kendisinin de daha önce başka başka operasyonlarda neler yaptığını Türkiye Cumhuriyeti`nde yaşayan her vatandaş gördü, bizzat yaşadı. Genel Başkanımız da bunun altını çizdi. Dolayısıyla bu soruşturma aslında Akın Gürlek`in kim olduğunun da göstergesi olan bir soruşturma olduğunu söylemekte fayda var.

"Bu bir hakaret değildir"

Ancak buradan CHP, CHP`nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ya da CHP`nin herhangi bir üyesi geri adım atacak kimseler değillerdir. Bunu da belirtmek lazım. Bunun üstüne gideceğimize de emin olsunlar. Dolayısıyla bu soruşturma CHP`nin genel başkanını ya da bir üyesini korkutacak bir soruşturma değildir. Bu bir hakaret değildir. Gerçekleri seçmene, gerçekleri vatandaşa anlatmaktır. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan herkesin bu gerçekleri görmesi için ana muhalefet partisi olarak bize bir görev verildi. 31 Mart seçimlerinin birinci partisi olarak bize bir görev verildi ve biz bu görevi seçmen için, vatandaş için yapıyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA