30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

CHP`li Başevirgen: Her gün bir öğün kuru fasulye-pilav yemenin aylık maliyeti 9 bin 750 TL. Dar gelirli için kuru fasulye- pilav bile lüks hale geldi


CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Bugün sofralarımızın en temel ve en değişmez yemeklerinden biri olan kuru fasulye ve pilavın maliyeti bile dar gelirli için lüks hale geldi. 4 kişilik bir ailenin akşam yemeğinde kuru fasulye- pilav yiyip, yanında 3 ekmek ve 2 litre su tüketmesinin maliyeti 325 lirayı buluyor. 4 kişilik bir ailenin her akşam bu menüyü evlerinde yapıp yemesi halinde ise aylık 9 bin 750 lira ödemesi gerekiyor. 17 bin liralık asgari ücretle, 12 bin 500 liralık emekli maaşıyla geçinen vatandaşlarımız için kuru fasulye bile artık her gün sofralarına koyamayacağı bir yemek haline geldi” dedi.

 

Tarih : 4 Aralık 2024 Çarşamba 10:35   Okunma : 407

(ANKARA) - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Bugün sofralarımızın en temel ve en değişmez yemeklerinden biri olan kuru fasulye ve pilavın maliyeti bile dar gelirli için lüks hale geldi. 4 kişilik bir ailenin akşam yemeğinde kuru fasulye- pilav yiyip, yanında 3 ekmek ve 2 litre su tüketmesinin maliyeti 325 lirayı buluyor. 4 kişilik bir ailenin her akşam bu menüyü evlerinde yapıp yemesi halinde ise aylık 9 bin 750 lira ödemesi gerekiyor. 17 bin liralık asgari ücretle, 12 bin 500 liralık emekli maaşıyla geçinen vatandaşlarımız için kuru fasulye bile artık her gün sofralarına koyamayacağı bir yemek haline geldi” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, kuru fasulye- pilavın maliyetini kalem kalem hesapladı. Maliyet olarak en ulaşılabilir yemeklerden biri olan kuru fasulyenin maliyetlerinin bile dar gelirli vatandaşların ulaşamayacağı bir noktaya geldiğini söyledi.

“1-30 Kasım 2024 döneminde aylık gıda enflasyon oranı yüzde 3,39" 

Gıda enflasyonu verilerini paylaşan Başevirgen, “Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından açıklanan Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) verilerine göre, 1-30 Kasım 2024 döneminde aylık gıda enflasyon oranı yüzde 3,39 olarak hesaplandı. TÜRK- İŞ verilerine göre dört kişilik ailenin kasım ayı açlık sınırı 20 bin 562 TL`ye, yoksulluk sınırı ise 67 bin liraya kadar yükseldi. Giderek artan hayat pahalılığı, gelir dağılımda ve vergide adaletsizlik, başta asgari ücretliler ve emekliler olmak üzere; dar ve sabit gelirli tüm kesimlerinin yaşam şartlarını daha da ağırlaştırdı” dedi.

“Mevcut asgari ücret dört kişilik bir aile için ancak yedi gün yetiyor"

Bugün itibarıyla mevcut asgari ücretin dört kişilik bir aile için ancak 7 gün yettiğine dikkat çeken Başevirgen, “Açlık sınırının altında kalan 17 bin liralık asgari ücret ve 12 bin 500 liralık emekli maaşıyla vatandaşlarımız artık hayatta kalabilmenin derdine düştü. Enflasyon altında ezilen vatandaşlar giyecek, barınma gibi temel gereksinimlerini bile öteleyip karınlarını doyurabilmenin mücadelesini veriyor. Ülkemizi kötü ekonomi politikalarıyla derin bir yoksulluğa sürükleyen AKP iktidarı, vatandaşlarımızın en temel gıda ürünlerine erişimini bile güç hale getirdi. Barınmadan, giyinmeden vazgeçen vatandaşı boğazından da kısmak zorunda bırakmak hiçbir vicdana sığmıyor” ifadelerini kullandı.

“4 kişilik bir ailenin her akşam kuru fasulye-pilav yemesinin maliyeti aylık 9 bin 750 lira" 

Bir öğün kuru fasulye- pilav yemenin maliyetini hesaplayan Başevirgen, “Bugün sofralarımızın en temel ve en değişmez yemeklerinden biri olan kuru fasulye ve pilavın maliyeti bile dar gelirli için lüks hale geldi. Yarım kilo kuru fasulye, 300 gram kuşbaşı et, 1 adet soğan, 40 mililitre sıvı yağ, 16 gram salça, 28 gram tereyağıyla yapılan 4 kişilik bir kuru fasulye yemeğinin maliyeti 200 lirayı buluyor. Yanında tüketilen pirinç pilavı 80 lira, 3 ekmek 30 lira, 2 litre suyunda 15 lira olduğunu hesapladığımızda; bir akşam kuru fasulye- pilav yiyip, yanında 3 ekmek ve 2 litre su tüketmesinin maliyeti 325 lirayı buluyor. 4 kişilik bir ailenin her akşam bu menüyü evlerinde yapıp yemesi halinde ise aylık 9 bin 750 lira ödemesi gerekiyor” diye konuştu.

“Kuru fasulye bile artık her gün sofralara koyulamayacak bir yemek haline geldi"

Vatandaşlar tarafından kuru fasulye yemeğinin bile ulaşılması zor bir yemek haline geldiğini söyleyen Başevirgen, “17 bin liralık asgari ücretle, 12 bin 500 liralık emekli maaşıyla geçinen vatandaşlarımız için kuru fasulye bile artık her gün sofrasına koyamayacağı bir yemek haline geldi. ‘Enflasyon düşüyor, ekonomi iyiye gidiyor` masallarıyla, vatandaşın sofrasının gerçekleri birbirinden çok farklı. Bir tarafta sofrasına her gün kuru fasulye pilav bile koyamayacak vatandaşlarımız var; diğer tarafta ise lüks saray sofraları var. AKP iktidarının artık vatandaşın gerçekleriyle uzaktan, yakından ilgisi kalmadı” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA