1 Kasım 2026 Pazar

11:28   TARSUS’TA 9 BIN YıLLıK TARIH SAHNEYE ÇıKıYOR: 5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   01:05   ’CUMHURIYET BU MILLETIN BAŞıNDAKI YÜCE ÇATıDıR’: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KADıKÖY’DE TARIHI ÇıKıŞ   14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’  
 
     
   

Somalı madencilerden Dünya Madenciler Günü mesajı: “Bundan sonra iş kazalarının yaşanmamasını diliyoruz"


Manisa Soma`da maden ocaklarında çalışan işçiler, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla verdikler mesajlarda ithal kömür ve iş kazalarına dikkat çekti. Bir madenci, “Yerin 500 metre altında çalışıyoruz, kolay değil. Bundan sonra iş kazalarının yaşanmamasını dilerim” derken, bir başka madenci “Madenciler Günü`nde bu ithal kömür mücadelesine tüm madencilerin sahip çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

 

Tarih : 4 Aralık 2024 Çarşamba 09:21   Okunma : 626

Haber: Osman Bekar

(MANİSA)- Manisa Soma`da maden ocaklarında çalışan işçiler, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla verdikler mesajlarda ithal kömür ve iş kazalarına dikkat çekti. Bir madenci, “Yerin 500 metre altında çalışıyoruz, kolay değil. Bundan sonra iş kazalarının yaşanmamasını dilerim” derken, bir başka madenci “Madenciler Günü`nde bu ithal kömür mücadelesine tüm madencilerin sahip çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

Soma genelinde toplamda 600 milyon ton kömür rezervi bulunuyor. Yaklaşık 12 bin maden işçisi ise Soma`da çalışıyor. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla bir araya gelen Soma`daki maden işçileri şunları söyledi:

 "Emekçi kardeşlerimizin dayanışma içerisinde yaşanan bir gün olarak düşünüyorum. Hak ettikleri değeri almalarında biraz daha o günde sahip olduklarını düşünüyorum. Her ne kadar göz ardı edilse de madencilerin sosyal olarak o gün kendilerini ifade edebilecekleri bir gün olduğunu düşünüyorum."

"4 Aralık Madenciler Günü kutlu olsun. Benim babam 32 yıl bu madende çalıştı. Benim yaşım 30 oldu. Ben bu madenin ekmeği ile büyüdüm. Şu anda 4 tane çocuğum var, onlar da buranın ekmeği ile büyüyor. İki çocuğum büyük olsa burada çalışmasını isterim."

"Tüm madenci arkadaşlarımızın günü kutlu olsun"

"Bütün madencilerin 4 Aralık Madenciler Günü`nü kutluyorum. Madencilik bizde bir ata mesleği, baba mesleği. İşimizle ve mesleğimizle gurur duyuyorum. Ekmeğimizi bu şekilde kazanmaktan çok mutluyum."

"Yılda bir kez daha olsa madencilerin çektiği sıkıntıları, yaşadığı problemleri hatırlatma adına bir gün olması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Tüm madenci arkadaşlarımızın günü kutlu olsun."

"Ağır bir meslek"

"Tüm arkadaşların 4 Aralık Madenciler Günü`nü kutluyorum. Madencilik kutsal bir meslek. Çok zor bir meslek. Bunu yerine getirmek insanlar için çok zor. Kazandığımız her para, her kuruşuna kadar helal. Tüm madencilerin Madenciler Günü kutlu olsun."

"4 Aralık Madenciler Günü`nü kutluyorum. Umarım madenciler hak ettikleri noktada, hak ettikleri yerde kendini bulur."

"Madenciler Günü kutlu olsun. Şehit olan 301 madenciye Allah rahmet eylesin. Ailelerine ömür boyu sabır versin."

"Dünyada sağlıklı, kazasız, bütün madenci çocukların babalarına kavuştuğu, eşlerinin babalarına kavuştuğu bir madenciler yılı diliyorum.`"

"Ben de bir maden şehidinin oğluyum. Aradan 37- 38 sene geçti. Ağır bir meslek. Burada çalışan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Zor, yapacak bir şey yok ama, bizim de yapacağımız iş bu. Şu anda dünyada en rahat meslekmiş gibi geliyor. Hiç girmeyen için zor."

"Bundan sonra bu tür iş kazalarının yaşanmamasını dilerim"

"4 Aralık bizim için önemli bir gün. Madenci yerin 500 metre altında çalışıyoruz, kolay değil. Bir meslek grubunu temsil ediyoruz. Güzel bir duygu. Bugünleri görmek güzel bir duygu. Bütün emekçi kardeşlerimizin 4 Aralık Madenciler Günü`nü kutlarım. Madenlerde şehit olanlara Allah`tan rahmet diler, bundan sonra bu tür iş kazalarının yaşanmamasını dilerim."

"4 Aralık Madenciler Günü, yıllardan beri emeğin, alın terinin, yıllar boyu mücadele etmiş, kendi haklarımızı kazandığımız bir gündür. Madenciler Günü`nde bu ithal kömür mücadelesine tüm madencilerin sahip çıkmasını istiyorum.`"

"4 Aralık Madenciler Günü, memleketteki madencilerin değer görmesi açısından, ülkemizde daha çok ses getiren, bir şekilde kurtlanmasını bekliyorum. Madende çalışan toplum bu işe önem gösteriyor ama diğer kesimlerden yeterince destek gelmedi. Bundan sonraki süreçte 300 kişinin ölmesini beklemeden 4 Aralık Madenciler Günü`nün kamuoyunda destek görmesini bekliyorum."

"Enerji politikaları yüzünden bu günü bizim yas günümüz olarak görüyoruz"

"4 Aralık deyince aklıma tüm madencilerin birlik ve beraberlik içerisinde, tüm platformlarda özgürce basın tarafından dile getirilmesini, haklarının alınmasını, sadece 4 Aralık değil, her zaman dillendirilmesini, sahip çıkılmasını demektir diye düşünüyorum.`"

"4 Aralık Dünya Madenciler Günü denilince şu anda Türkiye`de hükümetin takındığı enerji politikaları yüzünden 4 Aralık Madenciler Günü bizim yas günümüz olarak görüyoruz."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA