10 Ağustos 2025 Pazar

14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:30   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:58   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:35   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:35   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"   01:03   ÖZGÜR ÖZEL’IN "İBB BORSASı" OLUŞTURDUĞUNU IDDIA ETTIĞI AVUKAT GÖZALTıNA ALıNDı   22:58   GÜLNAR’ıN EFSANE LEZZETI GERI DÖNDÜ: ATA NOHUT TENCERELERDE KAYNıYOR!   20:50   GAZETECI FATIH ALTAYLı’NıN YOUTUBE KANALıNA ‘MILLI GÜVENLIK VE KAMU DÜZENININ KORUNMASı’ GEREKÇESIYLE ERIŞIM ENGELI GETIRILDI   19:55   CHP MERSIN KADıN KOLLARı’NDAN SERT TEPKI: “KADıN CINAYETLERI MÜNFERIT DEĞIL, POLITIKTIR!”    15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:12   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:25   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!  
 
     
   

CHP’li Gülcan Kış: “Bu Zamlar Açlığı Derinleştiriyor, Halkı Ölüme Mahkûm Ediyorsunuz!”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, asgari ücrete yüzde 25 zam yapılması halinde milyonlarca vatandaşın açlık ve sefalete sürükleneceği uyarısında bulundu.

 

Tarih : 4 Aralık 2024 Çarşamba 13:59   Okunma : 1786

İktidarın memur, emekli ve asgari ücretli vatandaşların alım gücünü hiçe saydığını belirten Gülcan Kış, açıklanan zam oranlarının hayat pahalılığı karşısında hiçbir anlam taşımadığını ifade etti. “Bu zamlara bakınca, halkın açlıktan kurtulmasını değil, açlığının derinleştirilmesini amaçladıklarını görüyoruz,” dedi.

“30 Bin TL’nin Altındaki Asgari Ücret Vatandaşı Ölüme Mahkûm Etmektir”

CHP’li Gülcan Kış, özellikle asgari ücrete yapılması planlanan %25 zam oranına ilişkin:

“Kira artışlarının %60 olduğu, bir kilo domatesin 50 TL’ye satıldığı bir ülkede, asgari ücreti 30 bin TL’nin altında bırakmak sadece açlığa değil, ölüme mahkûm etmektir. İktidarın bu tabloyu görmezden gelmesi vicdanları sızlatıyor. Halkın alım gücü eridi, çarşı-pazar yangın yerine döndü, ama Saray’dan bakınca bu yangın görünmüyor.”

Gülcan Kış, asgari ücretlinin yaşadığı sıkıntıları anlatırken şunları ekledi:

“Bir vatandaşımızın kiraya, faturaya, çocuğunun okul masrafına, mutfağındaki eksiklere yetişmesi mümkün değil. Gelsinler bir ay halk gibi yaşasınlar, bakalım bu %25 zam mı gerçekçi, yoksa Saray’ın pembe rüyaları mı?”

“Memuru ve Emekliyi Unuttular”

Memurlar ve emekliler için planlanan zam oranlarına da değinen Gülcan Kış, %10,4’lük zammın, iktidarın vatandaş ile dalga geçmek olduğunu söyledi.

“5 aylık enflasyon farkını açıklayıp üstüne %6’lık toplu sözleşme zammı ekleyerek memur ve emekliye sözde iyilik yapıyorlar. Bu insanlar geçim derdinde, bu oranlarla hangi yaraya merhem olacaksınız? Maaş artışı bir ay bile yetmeyecek! Bugün bir memur, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamazken, emekli aldığı maaşla sadece açlık sınırında yaşıyor,” dedi.

Gülcan Kış, özellikle emekli maaşlarının refah payı eklenerek iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. “Bu maaşlarla emekliyi ‘hayatta kalma’ sınırında tutmaya çalışıyorlar. İnsan gibi yaşama hakkını ellerinden alıyorlar. Bu kabul edilemez.”

“Geçim Yoksa Seçim Var!”

Hükümetin ekonomi politikalarını hedef alan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, iktidarın vatandaşın gerçek gündeminden kopuk olduğunu söyledi. “Geçim yoksa seçim var! Halkın bu ekonomik çöküşe ve adaletsizliğe daha fazla tahammülü kalmadı. Mersin pazarlarında halkın sesini duyduk, esnafın feryadını dinledik. Bu tablo böyle devam ederse, seçimlerde halk sandıkta gereken cevabı verecektir,” ifadelerini kullandı.

“Mersin’de Kira Krizi: Son üç yılda kiralar %725 arttı! Halk Barınamıyor”

Gülcan Kış, Mersin’deki kira fiyatlarının yükselişine dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı:

“Mersin Emlak Endeksi verilerine göre, son bir yılda kira fiyatları %60 artmış durumda. Son üç yılda ise tam %725 artış görülmüş! Halk bu şartlarda nasıl barınacak?

Maaşlara %10-15 zam yapmak halkla alay etmektir. İktidar bu artışları görmezden geliyor, ama biz Mersin sokaklarında vatandaşın gerçek çığlıklarını duyuyoruz.”

“Kira Artışı Maaşları Ezerken İktidar Neyi Bekliyor?”

Mersin gibi bir şehirde metrekare başına kira fiyatlarının astronomik düzeylere ulaştığını belirten Gülcan Kış, bunun halkı daha da yoksullaştırdığını vurguladı.

“Bir yıl içinde %60’lık kira artışı var, ama maaşlara yapılacak zam %10. Bu nasıl bir matematik? Bu nasıl bir vicdan? İnsanlar ev kiralarını ödeyemedikleri için sokakta kalma riskiyle karşı karşıya. Halk barınamıyor, açlıkla boğuşuyor ama bu iktidar halkın çığlıklarına sağır.” dedi.

“CHP İktidarında Halk Nefes Alacak”

Gülcan Kış, CHP’nin ekonomi politikalarının halkı rahatlatacağını belirterek şu mesajı verdi: “Biz halk için siyaset yapıyoruz, Saray için değil. CHP iktidarında emekli, memur, işçi ve asgari ücretli rahat bir nefes alacak. Refahı tabana yayacağız, alım gücünü artıracağız, kira sorununu çözmek için ciddi adımlar atacağız. Halkımız hak ettiği gibi yaşayacak.”

İktidara Çağrı: “Rakamlara Aldanmayın, Gerçeği Görün”

Gülcan Kış, son olarak iktidara çağrıda bulundu:

“Bırakın bu sahte enflasyon hesaplarını! Halkın pazardaki faturasını, marketteki fiyatları, kiralardaki artışı görün. Bir an önce vatandaşın gerçek sorunlarına odaklanın, yoksa bu enkazın altında kalacaksınız.”

Görünüşe göre, Ocak 2025 maaş zamları iktidar için de halk için de büyük bir sınav olacak. Ancak mevcut tabloda, bu zammın halkın geçim derdini çözmekten çok uzak olduğu açıkça görülüyor.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA